۳ بهمن ۱۳۹۵، ۱۰:۳۰

معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:

نگاه سیاسی نباید بر گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و عرب غلبه کند

نگاه سیاسی نباید بر گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و عرب غلبه کند

قم - معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: نباید نگاه امنیتی و سیاسی بر گفتگوها غبله کند که این از دشواری‌های جدی ما برای گفتمان با جهان عرب است.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس خامه‌یار شامگاه شنبه در همایش گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدال و عقلانیت که در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: به رغم فشار و فضای تبلیغات گسترده رسانه‌ای که وجود دارد اما جریان بزرگ و خاموشی در جهان است که معتقد به همکاری، همگرایی و گفتمانی سالم ضد واگرایی است.

وی گفت: این سئوال مطرح است که چرا به دنبال گفت‌وگو با جهان عرب رفتیم و آیا این یک نگاه استراتژیک است یا نوعی تاکتیک و تنها راه پیش روی ما همین است یا خیر؟

معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این گفت‌وگوها رنگ دیگری به خود گرفت و به عنوان یک استراتژی برای انقلاب و رهبران جمهوری اسلامی مطرح بود.

وی با بیان اینکه مهم است شروع گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و عرب در چه موضوعاتی باشد، عنوان کرد: سازمان فرهنگی ارتباطات اسلامی به دنبال آن است که با گفتمان نخبگان عرب و انجمن‌های مختلف از مرحله تئوری به سمت تأسیس و بنیان نهادن ساختارهای اصیل گفتمان گام بردارد که بر این اساس با ۱۸ دانشگاه و مرکز پژوهشی ارتباط برقرار کرده است.

لزوم توجه به دیپلماسی نرم در گفت‌وگو با جهان عرب

خامه‌یار با اشاره به  اینکه در بحث‌های فرهنگی و تمدنی مسائل سیاسی پر چالش امروز بی‌تأثیر نیست، گفت: نیازهای  داخلی و خارجی گفت‌وگوهای جهان اسلام ایران و عرب باید شناسایی شود؛ گفت‌وگو آدابی دارد که باید رعایت شود و دبپلماسی نرم در این مورد باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه شناخات جامعه هدف برای گفت‌وگو بسیار مهم است، تصریح کرد: باید چالش‌های بزرگ جهان عرب شناسایی شوند چرا که شناخت محورها و چالش‌ها بسیار مؤثر خواهد بود.

معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ابراز داشت: نباید نگاه امنیتی بر گفتگوها غبله کند که این از دشواری‌های جدی ما برای گفتمان با جهان عرب است.

وی به ناتوانی ایران در نشان دادن ابعاد فرهنگی خود به جهان عرب اشاره کرد و گفت: متأسفانه جهان عرب شناخت خاصی از فرهنگ ایرانی ندارند و آنها بیشتر سبقه سیاسی ایران را می‌شناسند.

خامه‌یار افزود: باید هردو طرف به جای اندیشیدن به جایگاه برتر کشور به جایگاه برتر منطقه‌ای بیاندیشیم و برای رسیدن به این جایگاه مشترک تلاش نماییم.

وی آموزش زبان را اولین گام عملی در گفتمان‌ها دانست و گفت: هر گفت‌وگوی سازنده گامی بلند به سمت تمدن نوین اسلامی است.  

کد خبر 3883692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha