به گزراش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب شامگاه شنبه در همایش گفتوگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدال و عقلانیت که در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: ریشههای اشتراک ما با اعراب ریشههای منطقهای، دینی و تاریخی است.
وی با بیان اینکه ما با اعراب همسایه تمدنی قبل از اسلام بودیم، گفت: بعد از اسلام پیوندهای ما گستردهتر شد و برای گفتوگو احتیاجی به کمک دیگران نداریم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه ریشه گفتوگو در قرآن است، تصریح کرد: مبارزه با تندروی از ۱۵ قرن قبل در اسلام شروع شده و در متون دینی ما آمده است که ما امت میانهای هستیم.
وی با بیان اینکه اسلام پیروان سایر ادیان را به گفتوگو دعوت میکند، افزود: گفتوگو اصل ثابت دینی ما با پیروان سایر ادیان و حتی با کسانی است که دین ندارند.
حجت الاسلام نواب عنوان کرد: راه ما برای حل همه مشکلات، بازگشت به خویشتن خویش و بازگشت به اصالتهای اسلامی و قرآنی است که داشتهایم.
وی گفت: اگر با همان اصول گفتوگوهایی که در قرآن آمده رفتار کنیم و هویت اسلامی را مد نظر قرار دهیم موفق میشویم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی ابراز داشت: ریشه تفاخر هم در ما ایرانیها و هم در اعراب برخی مواقع وجود دارد و هر دو این اشکال را داریم و از آن اسلامی که ما را با هم برادر کرده فاصله گرفتهایم.
وی با وجود اینکه ما در داخل خانواده منطقهای، دینی و تاریخی هستیم اما از هم فاصله گرفتیم، گفت: روشنفکران جهان عرب و ایران در بازگرداندن امت اسلامی و پیروان امت رسول الله(ص) به اصالتهای قرآنی و اسلامی نقش ویژهای دارند.
نظر شما