به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، کلنگ احداث مخزن و ایستگاه تصفیه خانه آب روستای آزادی با حضور معاون محیط زیست دریایی و معاون کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و در جمع مردم و مسئولان شهرستانهای سرباز و چابهار به زمین زده شد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست، در سالگرد وفات مرحوم بزرگ زاده، کودکی که در ماه رمضان سال گذشته توسط تمساح پوزه کوتاه ایرانی تلف شده بود، ضمن دلجویی از خانواده متوفی و بازدید از سطح روستا بر ادامه روند اجرای طرحهای حمایتی سازمان حفاظت محیط زیست از میزبانان گاندو تأکید کرد و در جمع صمیمی مردم روستا ضمن صحبت با اهالی روستا و آگاهی از مشکلات مردم، قول مساعد جهت پیگیری و رساندن صدای آنان به مسوولین مربوطه را داد.
پورملایی در ادامه بازدید ادواری خود از منطقه ساحلی و دریایی استان سیستان و بلوچستان، در جلسه تخصصی زیستمحیطی که در دفتر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان چابهار برگزار شد به بررسی طرحهای خط لوله انتقال محصولات پتروشیمی و خطوط لوله برداشت و تخلیه آب شرکت توسعه نگین مکران در جمع مدیران و کارشناسان دستگاههای مرتبط نیز پزداخت و مدیران دفاتر تخصصی معاونت دریایی سازمان نیز در این سفر کاری ایشان را همراهی میکردند.
پروژه تأمین آب شرب و بهداشتی روستای آزادی شامل ساخت مخزن نگهداری آب به ظرفیت ۱۸۰۰ مترمکعب است و اعتبار آن به مبلغ ۳ میلیارد ریال توسط شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تأمین شده و طول مدت فاز اجرا تا بهرهبرداری آن دو و نیم ماه برآورد شده است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از ۲ شهر به نامهای چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.
تأکید بر رعایت ملاحظات و مقررات زیستمحیطی در کلیه مراحل اجرای پروژههای عمرانی
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان درجمع مدیران مرتبط با حوزه محیط زیست شهرستان چابهار با تشریح روند بررسی پروژههای صنعتی، عمرانی در استان اظهارکرد: انتخاب مکان مناسب و جانمایی مبتنی بر اصول فنی و کارشناسی پروژههای صنعتی در طول سواحل استان از مهمترین دغدغههای مجموعه محیط زیست استان است.
نیره پورملایی افزود: با توجه به مطالعاتی که توسط دانشگاه صنعتی اصفهان زیر نظر معاونت محیط زیست دریایی سازمان انجام شده است، در حال حاضر اطلاعات جامعی از وضعیت زیستمحیطی سواحل و منطقه جغرافیایی مکران داریم. با انجام این مطالعات محدودیتها، تهدیدات، مهمترین چالشها و نیز فرصتهای بی نظیر جهت توسعه جهشی منطقه جنوب استان فراهم شده است و مجموعه محیط زیست ضمن نظارت بر رعایت دقیق قوانین و مقررات بالادستی محیط زیست، هیچگاه مانع توسعهای که اساس و محور آن بر پایداری محیط زیست که بعنوان بستر زندگی جوامع انسانی به شمار میرود، نبوده است.
مدیرکل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان طی حضور دو روزه در شهرستان چابهار از منطقه حفاظت شده گاندو و نوار ساحلی شهرستان چابهار، و پیکرههای هفتم و هشتم صنعتی منطقه آزاد چابهار بازدید و از نزدیک از روند و چگونگی پروژههای در دست اقدام اطلاع یافت.
شهرستان چابهار به عنوان پیشانی توسعه استان، با توجه به تنوع بالای زیستی که نتیجه نزدیکی به دریا و اتصال به اقیانوس بوده و وجود زیستگاههای متنوع دریایی و خشکی که بر غنای اکولوژیکی منطقه افزوده هست.
نظر شما