به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جامعه المصطفی، آیت الله اعرافی در دومین آیین دانش آموختگی طلاب مجتمع آموزش عالی بنت الهدی که در حسینیه این مجتمع برگزار شد، ضمن تبریک میلاد با سعادت فاطمه زهرا(س) تصریح کرد: دانش آموختگی پایان دورهای خاص و آغاز دورهای مهمتر در عرصه تبیین معارف ناب الهی است.
وی در ادامه ضمن تأکید بر این که در رابطه با شخصیت والای فاطمه زهرا(س) هرچه بگوییم کم است، به اسامی زهرای اطهر(س) اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از ویژگیها و قدرتهای ذهنی بشر نامگذاری است، از آن به کدگذاری نیز یاد میشود.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان این که وضع الفاظ برای معانی یکی از نمادهای کدگذاری است، اظهار داشت: بخشی از توانایی تفکر و انباشت عقلانیت در بشر به قدرت وضع الفاظ برای معانی او باز میگردد و حقیقت لفظ برای معنا، فارغ از اصطلاحات، آن به شمار میرود.
وی با اشاره به این که ارتباط نامها و صاحبان نام ارتباطی قراردادی است، خاطرنشان کرد: نام گذاریها نمادی از فرهنگ، علاقهها و رغبتهای خانواده است. نام اشخاص یکی از ابزارهای مهم شناخت فرهنگ جوامع به شمار میرود.
آیت الله اعرافی به مصادیقی از اسامی و نامهای آسمانی اشاره کرد و گفت: اسماء آسمانی از نقشه و مهندسی قدسی و غیبی برخوردار بوده، آیینه واقعیتهای است که در مسمی وجود دارد.
وی با تأکید بر این که نام گذاری ائمه اطهار علیهم السلام و برخی از بزرگان از نقشهای آسمانی برخوردار است، تصریح کرد: نام گذاریها ضمن برخورداری از قانون کدگذاری و نقشه و معماری قدسی و ملکوتی، آیینه تمام نمای شخصیت فرد است.
امام جمعه قم با تأکید بر این که نامهای اهل بیت علیهم السلام از نقشه قدسی و ملکوتی برخوردار بوده، نقش وظیفهای این بزرگان را در خود جای داده است، یادآور شد: نامها و القاب و کنیههای فاطمه زهرا(س)، فراتر از کدگذاریهای معمولی، نقشه آسمانی را نشان داده، آیینه تمام نمای چهره تابناک فاطمه زهرا(سلام الله علیها) به شمار میرود.
وی با تأکید بر این که بیش از ۳۰۰ گذاره در تعریف و توصیف فاطمه زهرا(س) در احادیث و روایات اسلامی ذکر شده است، خاطرنشان کرد: ذکر بیش از ۳۰۰ توصیف در کتب حدیثی و روایی شیعی و اهل سنت، نشان دهنده جایگاه والای شخصیتی این بانوی مکرم است.
آیت الله اعرافی در ادامه ضمن تفسیر برخی از اسامی مبارک فاطمه زهرا(س)، یادآور شد: مجموعه نامهای هدفمند و نظاممند فاطمه زهرا(س) نشان دهنده شخصیت والای بانوی بزرگ جهان است.
وی با تأکید بر این که دوران عالم با معرفت زهرا اطهر(س) است، خاطرنشان کرد: اهل بیت(علیهم السلام) با عالم غیب و عالم ملائکه در ارتباط هستند و فاطمه زهرا(س) در گروه محدثین قرار داشته، ملائکه با ایشان سخن میگفتند.
مدیر حوزههای علمیه کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که المصطفی میراث دار تاریخ بیش از هزار ساله حوزههای علمیه است، اظهار داشت: جامعه المصطفی و حوزههای علمیه در عصر انقلاب اسلامی رسالت نو و جدیدی را بر دوش کشیده است؛ این راه بسیار فراتر و بزرگتر از راههای پیموده شده است.
وی افزود: آن کس که در المصطفی تحصیل میکند و در این نهاد بزرگ علمی به قلههای معنوی و دانشی و معرفتی میرسد باید چشم انداز و آفاق پیش روی خود را رساندن پیام معرفت آفرین الهی به تمام نسلها بداند.
آیت الله اعرافی انتشار معارف الهی را رسالتی فاطمی در عصر کنونی عنوان کرد و اظهار داشت: ضمن تأکید بر صلح بشری و تعامل با ادیان و مذاهب، باید روح رسالی و آرمان گرایی را در وجود خود حفظ نماییم.
وی با اشاره به این که پایان دوره تحصیل آغاز انجام رسالت الهی تبیین معارف ناب الهی در گستره بین المللی است، خاطرنشان کرد: طلاب منتسب به حوزه و دانش آموختگان المصطفی باید ضمن توجه به مطالعه مستمر در معارف اسلامی، مسائل اخلاقی را بیش از پیش مورد توجه قرار داده، بنیههای معنوی و اخلاقی و عرفانی را در خود تقویت نماییم.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با تأکید بر این که باید هر روز بر تواناییهای عملی و مهارت خود در راستای تبیین اندیشه الهی بیفزاییم، خاطرنشان کرد: هنر دانش ما را فراوری و قابل عرضه میکند؛ باید شیوههای گوناگون تبیین و نشر معارف الهی را روز به روز فرا بگیریم.
وی خلاقیت در پایه ریزی حرکتهای اجتماعی را مهم ارزیابی نمود و خاطرنشان کرد: راههای نرفته و کارهای بزرگی پیش روی جامعه المصطفی که برای پیمودن آن، باید ضمن تحکیم ارتباطات درون سازمانی، بر منابع و فکر و خلاقیت دانش آموختگان متکی بوده، بومی سازی و واسپاری مسئولیتها به دانش آموختگان را جدی بگیریم.
امام جمعه قم برخورداری از روح مجاهدت و مقاومت را یکی از بایستههای دانش آموختگی دانست و یادآور شد: دانش آموختگان جامعه المصطفی باید به صورت منظومهای به هم پیوسته و منسجمی را به صورت جبههای معرفتی و فرهنگی تشکیل دهید.
آیت الله اعرافی در پایان ضمن تأکید بر تقویت ارتباط دانش آموختگان با مرجعیت و ولایت، تصریح کرد: نباید از اتصال خود به انقلاب اسلامی که بر آمده از ارزشهای متعالی و الهی است، غافل باشیم.
دانش آموختگان جامعه المصطفی کنشگران دینی عرصه بین الملل هستند
معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی نیز با بیان این که دانش آموختگان جامعه المصطفی کنشگران دینی عرصه بین الملل هستند، اظهار داشت: نگاه دینی به دانش آموختگی متفاوت از آن چیزی است که در محافل دانشگاهی دنیای معاصر مرسوم میباشد.
حجت الاسلام قنبری با اشاره به این که در نگاه اسلامی تمام انسانها، باید فرایند بدون توقف و مداوم دانش اندوزی و مهارت افزایی را تجربه نمایند، خاطرنشان کرد: طلاب و دانش پژوهان جامعه المصطفی ضمن بهرهگیری از فضای حوزوی از علوم اسلامی و انسانی با نگاه اسلامی بهرهگیری نموده، خود را از انباشت صرف دانشها به دور ساخته، نور علم را در نهان دیگران نیز روشن میسازد.
وی دانش آموختگی را مقطعی برای نوز افشانی مبانی و معارف الهی در عرصههای زیست بشری عنوان کرد و یادآور شد: در عرصه دانش آموختگی جامعه المصطفی، باید ضمن تقویت مبانی دانشی و به روز رسانی اطلاعات و معلومات، در حوزه تبیین معارف ناب الهی در گستره جهانی نقش آفرینی قابل توجهی داشته باشیم.
معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی، المصطفایی بودن را افتخاری برای تمام دانش آموختگان این نهاد فاخر دینی دانست و ابراز داشت: ضمن اهمیت ذی طلبی و زیست ایمانی، باید دعوت به معارف الهی را با رفتار و منش خویش جدی گرفته، حرکت هوشمندانه شبکهای را در مسیر تبیین معارف ناب الهی در پیش گیریم.
وی توجه به اقتضائات بین المللی و اهمیت ارتباطات میان فردی را بسیار مهم ارزیابی نمود و خاطرنشان کرد: دانش آموختگان مجتمع آموزش عالی بنت الهدی باید ضمن هم افزایی در میان بانوان سراسر جهان، ضمن پاسخگویی به شبهات مطرح در این حوزه، ارتباطات سازندهای را به منظور همافزاییهای روز افزون در عرصه بین الملل رقم بزنند.
حجت الاسلام قنبری شبکه سازی و هدفمند نمودن فعالیتهای دانش آموختگی را ضرورتی انکار ناپذیر دانست و یادآور شد: دانش آموختگان باید ضمن تحکیم ارتباطات سازمانی با مجموعههای علمی و دانشی جامعه المصطفی، ارتباطات میان دانش آموختگان و همافزاییهای گروهی را تقویت نمایند.
وی ضمن اشاره به اهمیت مواجهه فعال با جریانهای فکری، فرهنگی و دینی در عرصههای مختلف بین المللی، خاطرنشان کرد: مواجهه فعالانه و پیش قدم بودن در پاسخ به نیازهای روز حوزههای مختلف فعالیتی، امر مهمی است که باید مورد توجه دانش آموختگان جامعه المصطفی قرار گیرد.
معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی پرهیز از افراط و تفریط در مواجهه خود انگیزشی با جریانهای فکری، فرهنگی و دینی را امری دینی دانست و یادآور شد: مخاطب شناسی عرصه بین الملل باید بر اساس اولویت بندی دینی صورت گرفته، پیام الهی را به تمام انسانهای روی زمین انتقال دهیم.
وی با تأکید بر این که تمام انسانها مخاطبان جامعه المصطفی در مسیر تبیین معارف ناب الهی هستند، اظهار داشت: رسالت پیامبر اعظم(ص) در عصر کنونی بر دوش عالمان دین نهاده شده که باید نور باب علم الهی را به روی تمام جهانیان منعکس نمایند.
حجت الاسلام قنبری در ادامه ضمن اشاره به اهمیت قدم نهادن در عرصه بین الملل، تصریح کرد: امروز رسالت سنگینی بر دوش المصطفائیان نهاده شده است؛ حضور در عرصه بین الملل ضمن برخورداری از مشکلات و تهدیدهای پیش رو، ظرفیتهای بالقوه ارزشمندی را در خود جای داده است.
وی توجه به ظرفیتها و حساسیتهای فضای مجازی را یکی از بایستههای فعالیت دانش آموختگی عنوان کرد و ابراز داشت: دانش آموختگان نمودی از زینت جامعه المصطفی در عرصه بین الملل هستند؛ دانش آموختگان باید با علم به اقتضائات و شرایط زمانی و مکانی بهترین مسیر تبیین معارف ناب الهی را در پیش بگیرند.
نظر شما