به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، ری بردبری با خلق داستانهای علمی تخیلی خود از جمله «فارنهایت ۴۵۱» در میان نسلهای مختلف جایگاهی خاص دارد. وی بیشتر قرن بیستم را مشغول تولید داستان بود و کوهی از دستنوشتهها، مکاتبات و خاطرات را از خود به جای گذاشت.
مجموعه گسترده یادداشتهای بردبری که بیشترشان از سوی خانواده وی پس از درگذشتش در سن ۹۱ سالگی در سال ۲۰۱۲ اهدا شدند، اکنون تحت پروژه حفاظت دراز مدت در دفتر خودش در محوطه دانشگاه پوردو ایندیانا در ایندیاناپولیس نگهداری میشوند.
مرکز مطالعات ری بردبری که برای بررسی آثار این نویسنده آثار فانتزی و علمی و ترسناک کار میکند به تازگی یک مبلغ ۵۰ هزار دلاری از سوی صندوق ملی علوم انسانی دریافت کرده تا بتواند بررسی این آرشیو با ارزش را انجام دهد.
جاناتان اِلِر که از دوستان بردبری در دهه ۱۹۸۰ بود و اکنون مدیریت این مرکز را برعهده دارد و خود از شکل دهندگان این بنیاد در سال ۲۰۰۷ بود از این مجموعه به عنوان یک گنجینه ملی یاد کرد و گفت: از این که میتوانیم از آنها به عنوان میراثی برای آیندگان حفاظت کنیم احساس خوشوقتی میکنیم.
گرچه بردبری مهمترین کتابهایش را در نیمه قرن بیستم نوشت، که «فارنهایت ۴۵۱» رمانی درباره آیندهای که در آن کتابخوانی ممنوع است از مهمترین آنهاست، اما اِلِر تاکید کرد اهمیت آثار بردبری در هشداری است که درباره استفاده نادرست از تکنولوژی به ما میدهد و بر اهمیت حفاظت از تخیل انسان تاکید دارد. وی افزود: بردبری بیش از هر نویسنده دیگری بر آزادی تخیل پافشاری کرد و با نوشتن رمان «فارنهایت ۴۵۱» در زمانی دست به خلق آن زد که ترس آمریکا از تهدید ملی و ماجرای مککارتیسم یک مشکل جدی بود.
این مرکز در عین حال دارد آماده میشود تا در میان مجموعه آثار به جای مانده از بردبری به بررسی و طبقهبندی اطلاعات بپردازد و آنها را به صورت دیجیتالی ثبت و ضبط کند.
مسئول مرکز تاکید کرد که این وظیفه راحتی نیست زیرا مدارک به جای مانده نزدیک به ۳۰ هزار پوند وزن دارند که شامل آثار منتشر نشده این نویسنده نیز میشوند. این مجموعه شامل ۱۲۰ هزار صفحه از مطالب تایپی و مستنداتی از جمله عکسها و خاطرات و حدود ۳۰ هزار صفحه نیز نامهها و یادداشتهایی است که بردبری از فضانوردان و هوادارانش دریافت کرده است. حدود ۱۶۰۰ عنوان مجله نیز در این مجموعه جای دارد.
به گفته الر بررسی این مجموعه سالها وقت میبرد و بودجه بیشتری برای نگه داری مناسب آنها مورد نیاز است.
بردبری سال ۱۹۲۰ در ووکگان ایلینویز متولد شد و وقتی نوجوان بود با خانوادهاش در سال ۱۹۳۴ به لسآنجلس نقل مکان کرد. او نخستین داستان کوتاهش را وقتی ۱۸ سال داشت به چاپ رساند و از سال ۱۹۵۰ با انتشار «حکایتهای مریخ» به شهرت رسید.
او بیش از ۷۰ سال به خلق ادبی پرداخت و به عنوان یک رماننویس، فیلمنامهنویس، و نویسنده داستان کوتاه در ژانر فانتزی و علمی-تخیلی فعالیت کرد. بسیاری از داستانهای او با اقتباس تلویزیونی و سینمایی همراه شده است. وی در عین حال نویسنده فیملنامه «موبی دیک» برای فیلمی به همین نام به کارگردانی جان هوستون در سال ۱۹۵۶ بود.
چهار دختر بردبری یک سال پس از درگذشت پدرشان مجموعه وسیعی از یادداشتها و نوشتههای پدرشان را به مرکز بردبری اهدا کردند.
نظر شما