علی نیکنام مدیر کل کتابخانههای عمومی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره خبر تخریب بخشی از ساختمان کتابخانه پارک شهر که در فضای مجازی منتشر شده، گفت: ساختمان کتابخانه پارک شهر، از نظر شرایط و قدیمی بودن، شبیه به ساختمان پلاسکو بود و بحث تعمیر و نوسازی آن برای مدت مدیدی ادامه داشت.
وی افزود: با وجود طولانی شدن زمان بحث و گفتگو درباره تعمیر یا بازسازی این ساختمان که جزئی از میراث فرهنگی است، اعتبار لازم وجود نداشت و در نهایت به بحث تعمیر این بنا رسیدیم. سال ۹۳ بود که با توجه به شرایطی که این ساختمان داشت، تعمیر هرچه زودترش لازم تشخیص داده شد. نظر ما در اداره کتابخانههای عمومی تهران بر این بود که کتابخانه مذکور را به صورت یک کتابخانه استاندارد بازسازی کنیم اما مسئولان میراث فرهنگی معتقد بودند که این بنا ارزش میراثی دارد. بنابراین با توافقی که صورت گرفت، بنا بر تعمیر و مقاومسازی این ساختمان شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی تهران در ادامه گفت: باید توجه کنیم که این کتابخانه عمری ۵۰ ساله دارد و امروز هم دیگر شرایط ۵۰ سال پیشاش را ندارد. این ساختمان در پارک بوده و پارک هم محیطی رطوبتزا دارد. از سال ۹۳ که پروژه مقاومسازی آغاز شد، کار از طریق مناقصه عمومی به یک پیمانکار سپرده شد که پس از مدتی به این تشخیص رسیدیم که پیمانکار مذکور برای این پروژه مناسب نیست. به همین دلیل با تعویض پیمانکار، در حال حاضر پیمانکار دیگری مشغول به کار روی پروژه تعمیر ساختمان کتابخانه پارک شهر است.
نیکنام گفت: ما جلسات متعددی با مسئولان میراث فرهنگی داشتیم و هر دو برای حفظ این بنای قدیمی تلاش دارند. بنابراین قرار است خروجی این پروژه، یک ساختمان با همان شکل و شمایل ولی به روزتر باشد که استانداردهای کتابخانهای را هم پاس کند. وضعیت فعلی این ساختمان، باعث میشد که توسط اهالی کتابخانه، قابل استفاده نباشد. این روزها هم همچنان تعمیرات ادامه دارد و قابلیت استفاده از مخزن و سالن مطالعه وجود ندارد. به همین دلیل از اعضای این کتابخانه درخواست کردیم تا به کتابخانههایی چون محقق، دانشجو، سید مرتضی یا ۱۷ شهریور که کتابخانههای دیگر منطقه ۱۲ تهراناند، مراجعه کنند تا کار مرمت این کتابخانه به طور کامل به پایان برسد.
وی درباره جزئیات تعمیر کتابخانه پارک شهر گفت: این ساختمان واقعا فرسوده بود. این فرسودگی هم در سازه و هم در امکانات الکترونیکی، مکانیکی و سیستم سرمایشی-گرمایشی به چشم میخورد. درباره سازه باید بگویم که مقاومسازی این ساختمان به واقع باید انجام میشد چون ممکن بود با یک زلزله کوچک فرو بریزد و ما هم باید در چنین شرایطی پاسخگو میبودیم. به هر حال استفاده از این کتابخانه زیاد بود و قرائتخانهاش به صورت شبانهروزی فعالیت میکرد. در حال حاضر عملیات مقاومسازی، به طور صددرصد به پایان رسیده و داریم به سمت تعمیر نما و ظاهرسازی ساختمان پیش میرویم. در واقع بیشترین وقت را هم، همین عملیات مقامسازی ساختمان گرفت. پیمانکار فعلی، با قدرت دارد به کار ادامه میدهد و عملیات تغییر و تعمیر ظاهر این سازه در حال پیشروی است. ما از پیمانکار قول ۱۰ ماهه گرفتهایم اما امیدواریم این کار زودتر و حتی ۸ ماهه به پایان برسد. در این زمینه هم شهرداری منطقه، هم عوامل پارک شهر و هم مسئولان میراث فرهنگی نهایت همکاری را انجام داده و میدهند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی تهران همچنین گفت: هم نهاد کتابخانههای عمومی، شخص دبیرکل و دفتر عمرانی نهاد به طور جدی مساله تعمیر این کتابخانه را دنبال میکنند، هم میراث فرهنگی و هم دوستان اداره کل کتابخانههای تهران. در زمینه ملاحظات میراث فرهنگی درباره این کتابخانه، میتوانم به نمونهای اشاره کنم که درباره کاشیهای کتابخانه است. کاشیهای این بنای قدیمی مرمت شدهاند و بهجای تعدادی از آنها هم که افتادهاند، سفارش داده شده تا نمونههای جایگزین از اصفهان به تهران ارسال شوند. گنبدهای این سازه نیز قرار است به همان شکل قدیمی و اولیه خود حفظ شوند.
نظر شما