خبرگزاری مهر، گروه استان ها: مجتبی کاور: هرچه به اربعین نزدیک تر می شویم شور وشوق در مرز مهران بیشتر می شود، امسال بر خلاف سال های گذشته بسیاری از زائران زودتر راهی کربلا شدند تا راحت با امام خود درد دل کنند.
در مسیر رفت و برگشت پایانه مرزی مهران کاروان هایی با پای پیاده و عده ای هم سوار بر خودرو خود را به مرز می رسانند تا راهی کربلا شوند وعده ای هم در راه برگشت از کربلا با دلی پراز بغض وارد کشور می شوند.
بعض دلتنگی برای کربلا، این را در چهره بسیاری از زائران می توان دید، خدمات رسانی به زائران امسال هم با سال های دیگر بسیار متفاوت است چرا که با انتقال مواکب به خارج از شهر مهران کاسبی بسیاری از مردم بومی منطقه رونق گرفته است.
زیرساختهای اربعین بخصوص در بحث راه ها هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارند هرچند اقدامات بسیار خوبی در این چند سال انجام شده است ولی حجم بالای تردد و عدم استاندارد بودن مسیر های مواصلاتی در استان سبب شده تردد برای برخی از زائران که با خودروی شخصی خود عازم استان ایلام می شوند تا در کنگره بزرگ اربعین شرکت کنند با مشکل مواجه شوند.
استقرار دستگاه های خدمات رسان در حوزه های مختلف در مرز مهران زودتر از حضور زائران است و همه امکانات در استان ایلام و مرز مهران برای زائران مهیا شده است.
بهداشت و درمان یکی از مقوله های بسیار مهم جامعه محسوب می شود و در این راستا مسئولان در تلاش هستند در بحث خدمات درمانی ومسائل بهداشتی حساسیت های زیادی داشته باشند.
بدون شک اهمیت سلامت و بهداشت افراد می تواند در ابعاد سیاسی، اجتماعی وحتی اقتصادی نقش بسیار مهمی داشته باشد، در سالهای اخیر با حضور میلیونی زائرین اربعین در عراق، اقدامات قابل قبول در راستای سلامت زائران و مبارزه با بیماری ها در داخل و حتی خارج از کشور صورت گرفته است که این امر نشان از دانش وتوانایی مسئولان امر در حوزه سلامت کشور دارد.
۱۲۰۰نفر پرسنل بهداشت درمانی، فوریتهای پزشکی برای خدماتدهی در ایام اربعین در استان مستقر می شوند
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان ایلام گفت: بر اساس عملیات های سال گذشته نقاط ضعف وقوت برای خدمات دهی بهتر بهداشت و درمان به زائران بررسی شده و امسال قطعا خدمات رسانی بهتری خواهیم داشت.
صید نور علیمرادی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: با توجه به همایش بزرگ اربعین تمام بیمارستانهای استان به خصوص پنج بیمارستان شهرستانهای سرابله ، دهلران، ایوان و سه بیمارستان در شهر ایلام برای خدماتدهی به زائرین در آمادگی کامل هستند.
وی اظهار داشت: بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر از پرسنل بهداشت درمانی، فوریتهای پزشکی برای خدماتدهی در ایام اربعین آماده هستند که از این تعداد ۶۰۰ نفر در شهر مهران مستقر می شوند.
وی عنوان کرد: حضور گسترده زائران در همایش اربعین در استان ایلام فرصتی بسیار مناسبی است تا این استان همچون سالهای گذشته توانایی خود درزمینه مختلف ازجمله بهداشت و درمان را برای کشور نمایان کند.
ایجاد سه بیمارستان صحرایی در مهران
علیمرادی اظهار داشت: با توجه به تجهیز بیمارستان مهران، سه بیمارستان صحرایی برای مواقع اضطراری و پشتیبانی مهران در پایانه مرزی توسط سپاه، ارتش و خود دانشگاه با محوریت و نظارت دانشگاه علوم پزشکی راه اندازی میشود.
رئیس فوریتهای پزشکی استان ایلام گفت: گروههای مرکز فوریتهای پزشکی (اورژانس) این دانشگاه برای تأمین سلامت و ارائه خدمات درمانی به زائران اربعین حسینی در ۵۷ نقطه از جادههای ارتباطی استان ایلام تا مرز مهران مستقر میشوند و گروههای امدادی اورژانس به همراه تجهیزات و امکانات اولیه درمانی در این مراکز مستقر وخدماترسانی میکنند.
نماینده تمام اختیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ستاد سلامت اربعین بیان داشت: با توجه به حجم بالای تردد در ایام اربعین علاوه بر مشخص کردن پد بالگرد، برای مواقع اضطراری هر ۱۰ کیلومتر یک آمبولانس به صورت موقت مستقر می شود.
علیمرادی تصریح کرد: کادر فوریتهای پزشکی برای ارائه خدمات اورژانسی ۱۵۰ دستگاه آمبولانس سبک، ۱۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس در اختیار دارند که از این تعداد ۲۰ آمبولانس سبک و۴ اتوبوس آمبولانس در نقطه صفرمرزی مستقر می شوند.
وی گفت: برای خدمات دهی اضطراری به بیماران احتمالی علاوه بر اوژانس هوایی دانشگاه چهار فروند بالگرد با همکاری ارتش ونیروهای مسلح در استان استقرار پیداد می کنند.
سلامت و بهداشت زائران را در رفت و بهویژه برگشت کنترل میشود
وی افزود: برای حفظ سلامت زائران در موکب هایی که ایجاد میشوند یک نفر بهصورت مستمر وظیفه نظارت برانواع مواد غذایی، آشامیدنی در این موکب ها را بر عهدهدارد.
علیمرادی بیان داشت: ۲۰۰ نفر کادر بهداشتی در پایانه و مسیر های ارتباطی مستقر می شوند که از این تعداد ۱۰۰نفر درنقطه صفر مرزی سلامت بهداشت زائران در سه گیت برگشت کنترل می کنند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان عنوان کرد: گروههای غربالگری و بیماریابی با حضور در محلهای تجمع زائران، افرادی که دچار بیماریهای مختلفی چون تنفسی، آنفولانزا، گوارشی یا علائم بالینی چون تب و لرز هستند را شناسایی و به مراکز درمانی ارجاع می دهند.
غربالگری زائران در برگشت از عراق
وی یادآور شد: در برگشت زائران از عراق و بهمنظور کنترل و اطمینان از سلامت آنها نیروهای مبارزه با بیمارها، بهداشت و درمان با دقت لازم غربالگری را روی آنها انجام میدهند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: با توجه به هماهنگیهای که بین بسیج پزشکی سپاه، نیروهای مسلح و تامین اجتماعی صورت گرفته است، سپاه و ارتش با راهاندازی بیمارستان صحرایی در پایانه مرزی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی به کادر درمانی و بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کمک میکنند.
علیمرادی افزود: با توجه به اینکه تعدادی از زائران از سمت خوزستان به شهرستان دهلران و مهران تردد میکنند، پیشبینی لازم برای خدماتدهی به حوادث احتمالی دیدهشده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: توصیه میشود زائران در زمان شرکت در پیادهروی اربعین از خوردن آبهای آشامیدنی غیربهداشتی و مواد غذایی فاسدشدنی پرهیز کنند.
علیمرادی تصریح کرد: استفاده از لوازم بهداشتی فردی و خود مراقبتی از مهمترین مباحث پیشگیری از بیماری است که زائران به نکات بهداشتی که در بستههای آموزشی در بین آنها توزیع میشود توجه جدی داشته باشند.
رئیس ستاد اربعین کشورگفت : تا دیروز ۸۳۰هزار نفر ثبت نام کردند که بیش از ۵۸۰هزار نفر صادر شده ومابقی هم در دست اقدام هستند.
بخش بهداشت و درمانی یکی از ضروریات مهم اربعین است، با توجه به اینکه میلیون زائر در این کنگره بزرگ شرکت می کنند و موکب های زیادی برای خدمات رسانی به زوار در بخش پذیرایی ایجاد شده، قطعا رعایت مسائل بهداشت و درمان و نظارت بر این موکب های بسیار ضروری است.
بخش بهداشت و درمان در ایام اربعین به نظر می رسد اول باید توسط خود مردم اهمیت شمرده شود چراکه سلامت فردی در این کنگره بزرگ بسیار مهم است.
با توج به پایگاه های متعدد سلامت و بهداشت در استان و به خصوص مرز مهران حتما زائران هنگام علائم مختلف به این پایگاه ها مراجعه کنند تا از سلامتی خود مطمئن شوند.
نظر شما