به گزارش خبرگزاری مهر، با نگاهی به اخبار منتشر شده از ۴ گوشه جهان، میتوان دریافت که ذوق و اشتیاق برای حضور در این اجتماع عظیم، عالمگیر شده است و این کنگره عظیم معنوی از حرکتی شیعی به اقدامی انسانی تغییر هویت داده است؛ به نحوی که فعالان راهپیمایی اربعین در عراق که موکبداران و میزبانان و میهماننوازان و نیز راهپیمایان هستند، فقط پیروان مذهب شیعه را در بر نمیگیرد و حتی اهل سنت دوستدار اهل بیت(ع) با بصیرت بسیار، نتایج مهم سیاسی ـ اجتماعی این حرکت را دریافتهاند و در آن شریک شدهاند.
از سویی دیگر خبرهای شرکت مشاور رییس جمهور روسیه، نمانیده کنگره آمریکا، سفیر بولیوی در بغداد، اسقفهای بلندمرتبه کاتولیک و ارتدوکس، کشیش مسیحی، روحانی اهل سنت، مردم ایزدیمذهب، هنرمندان غیرمسلمان، فعالان اجتماعی، سیاسیون، اهل فرهنگ و استادان دانشگاه و ... از کشورها و ادیان و مذاهب مختلف در راهپیمایی اربعین در چند سال اخیر، خبر از این میدهد که راهپیمایی اربعین توانسته است یک گردهمایی آزاد از تفکرات و اندیشههای مختلف برای حمایت از آزادیخواهی و استکبارستیزی باشد.
این اجتماع به خودی خود ظرفیتی عظیم را برای دیپلماسی عمومی ایجاد کرده است که در صورت برنامهریزی درست و استفاده بهینه از آن میتوان پیام عاشورا و قیام امام حسین(ع) و نیز حقایق مربوط به مذهب انسانساز تشیع را به درستی تبیین کرد که در این صورت میتوان با بسیاری از توطئهها و خدعههای جهان سلطه از استکبار و صهیونیسم تا وهابیت و منافقین، در اسلامهراسی، ایرانهراسی و شیعههراسی مقابله کرد.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مسئول دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با شناخت این ظرفیت عظیم گامهای مناسبی را در این راه برداشته است. تأسیس و برگزاری جایزه جهانی اربعین ـ روز اول آبانماه امسال مراسم اختتامیه چهارمین دوره و نیز رونمایی از فراخوان پنجمین دوره این جایزه در تهران برگزار شد ـ یکی از این گامهای اصولی است. این جایزه محفلی برای مشارکت زائران اربعین از سراسر جهان به منظور عمقبخشیدن به دید و اندیشه در اربعین و راهپیمایی عظیم آن است که خوشبختانه با استقبال گستردهای از کشورهای مختلف مواجه شده و هر ساله بر تعداد و نیز کیفیت آثار شرکتکنندگان افزوده میشود.
همچنین رایزنی فرهنگی ایران در بغداد به عنوان نماینده فرهنگی این سازمان در عراق، مسئول کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین است که ضمن برنامهریزی در خصوص چگونگی توزیع نیرو و انرژی معنوی حاضر در راهپیمایی اربعین، دستورالعملهای پیشنهادی خود به موکبها و پایگاههای اجتماع زائران را ارایه میدهد تا آنها را در جذب اثرات معنوی بیشتر از این اجتماع یاری برساند.
در مناسبت راهپیمایی سال جاری، بنرها و اعلانهای پیام مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) در خصوص اثرات راهپیمایی اربعین و نیز تقدیر و تشکر خالصانه از مردم شریف عراق برای میزبانی بدون چشمداشت از زائران اربعین، از سوی رایزنی فرهنگی کشورمان در بغداد در مسیر پیادهروی نصب شد، تا مردم عراق و نیز زائران دیگر کشورها با حقایق جمهوری اسلامی ایران و رهبر فرزانه آن آشنا شوند که این نیز یکی از اقدامات فرهنگی برای مقابله با ایرانهراسی و شیعههراسی است و به تنهایی قادر خواهد بود تا بخشی از توطئههای ذکرشده در سطور بالا را خنثی سازد.
این تنها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیست که در حوزه دیپلماسی عمومی در جریان راهپیمایی اربعین فعالیت گسترده دارد، دستگاهها و ارگانهای مختلف نظام هم در این مورد ویژه اقدامات درخور شایانی کردهاند که امید است با مطالعه بیشتر و نیز بهرهگیری از تجارب انباشته در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عرصه فعالیت فرهنگی در کشورها و جوامع مختلف، بتوانند سمت و سوی فعالیتهای خود را هدفمندتر کنند و در این راه عواید معنوی بیشتری حاصل تفکر شیعه و نیز جمهوری اسلامی ایران شود.
نظر شما