به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «شهریار» نوشته نیکولو ماکیاولی با ترجمه محمود محمود بهتازگی توسط انتشارات نگاه به چاپ ششم رسیده است.
این کتاب به ستایش قدرت و جانبداری از رذائل اخلاقی حاکمان مشهور است و یکی از شناختهشدهترین کتابهای مربوط به سیاست و قدرت در جهان محسوب میشود. نویسنده این کتاب بر این باور بود که نیرنگ و فریب در بازی قدرت، اجتنابناپذیر است. بهخاطر بیان گستاخانه چنین نظریهای هم از وقتی دستنویس اثرش پراکنده شد، زیر بار سنگینترین اتهامات و ناسزاها؛ و نامش همسو با نام شیطان قرار گرفت.
کتاب «شهریارِ» ماکیاولی در دورانی نوشته شد که اروپا در حال بیرونآمدن از قرون وسطی بود. پایان قرون وسطی به دو نهضت مهم نوزایی فرهنگی یعنی رنسانس و اصلاحگری یا همان رفورماسیون متصل است؛ دوران جدیدی که از خاکسترهای قرون وسطی سر بر میکشد و مبتنی بر جهانبینی ویژهای است. از مهمترین عوامل دوران مورد اشاره، کاهش قدرت کلیسا و دینمداران و در مقابل، میدانداری قدرت علم است. فرهنگ عصر نوین بیشتر دنیوی بود و کمتر به سمت روحانیت و امور الهی، تمایل داشت. به این ترتیب دولتها عرصه را بر کلیسا و قدرت دنیوی آن تنگ کردند. دایره قدرت دینی تنگ شد و گرچه در ابتدا قدرت در دست شاهان بود، اما به مرور نظام سلطنتی جای خود را به دموکراسی داد تا با سقوط شاهان، دیکتاتوران بر جایگاه آنها تکیه بزنند.
«شهریار» اوایل قرن شانزدهم میلادی نوشته و منتشر شد و درباره ماهیت قدرت بود؛ همچنین نوع کاربردش در عمل و ابزار دستیابی و نگهداشتناش توسط قدرتمندان. این کتاب ۲۶ فصل دارد.
چاپ ششم ترجمه این کتاب با ۲۰۷ صفحه و قیمت ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه شده است.
نظر شما