به گزارش خبرگزاری مهر، یوهانس هارتکه مایر، مروج فرهنگ گفتوگو و ایجاد کننده کارگاههای آموزش گفتوگو، ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۹ (۲۴ تیر ۱۳۹۸) چشم از جهان فرو بست. او به همراه مارتینا هارتکه مایر و فریمن دوریتی، کتاب «باهم اندیشیدن راز گفتوگو» را نوشته بودند.
آنها در این کتاب در یازده فصل به بیان چیستی مفهوم «گفتوگو» و همچنین آموزش عملی آن به همراه مثالهای متنوع پرداختهاند. عناوین فصول یازدهگانه کتاب به ترتیب عبارتند از: «هدف از تالیف کتابی درباره گفتوگو»، «چرا انسانها به گفتوگو روی میآورند؟»، «منظور از گفتوگو چیست؟»، «۱۰ شرط اساسی گفتوگو»، «روند گفتوگو»، «شیوههای اساسی گفتوگو»، «گفتوگو در زندگی روزمره اجتماعی»، «گفتوگو در مدرسه»، «گفتوگو در سازمانها»، «گفتوگو و سیاست» و «گفتوگوی زیست محیطی». کتاب ضمیمهای نیز درباره چگونگی برپایی کارگاههای گفتوگو دارد. همچنین در انتهای کتاب منابع مورد استفاده برای نگارش و منابعی برای مطالعات بیشتر به تفصیل معرفی شدهاند.
کتاب «باهم اندیشیدن: راز گفتوگو» را انتشارات اطلاعات با ترجمه فاطمه صدرعاملی منتشر کرده و اکنون به چاپ سوم رسیده است. فاطمه صدرعاملی که از اعضای هیات موسس و هیات مدیره کانون گفتوگوست، به مناسبت درگذشت یوهانس هارتکه مایر، یادداشتی را در پایگاه اطلاع رسانی کانون گفتوگو منتشر کرده است. این یادداشت را در ادامه بخوانید:
«دکتر یوهانس هارتکه مایر یکی از بانیان اشاعه فرهنگ گفتوگو در آلمان و یکی از نویسندگان کتاب «باهم اندیشیدن راز گفتوگو» بود. او در نزدیکی شهر اوسنابروک که در شمال آلمان قرار دارد، زندگی میکرد. معمولاً با خوشحالی میگفت که در شهر اوسنابروک قرارداد صلح جنگهای سی ساله امضا شده است. او پس از بیماری طولانی، چند روز پیش دارفانی را وداع گفت.
وجودش انسانیت محض و نوع زندگیش الگوی خدمت به انسانیت و حفاظت از خلق خداوند و محیط زیست بود. هم به فکر خدمت به انسانها و هم به فکر حفاظت از محیط انسانها بود. تحصیلاتش درهم تنیدگی علایق او را به خوبی نشان میدهد. او مهندس کشاورزی و فارغ التحصیل رشته تعلیم و تربیت بود. هر دو رشته را با عشق و علاقه دنبال میکرد و به فکر تغییر و تحولاتی بود که امکان پرورش انسان را بیش از پیش فراهم کند.
از همان اوایل زندگیاش به فکر تغییر و تحول و نوآوری بود. البته آن نوع تغییر و تحول که به نفع انسان و محیط او باشد و نه در خدمت منافع سرمایه داران. هنوز در همان مزرعه، آثار اولین دستگاهی که با ابتکار خود برای استفاده از انرژی خورشیدی درست کرده بود، دیده میشود. سالها قبل از آنکه صنعت استفاده از انرژی پاک توسعه پیدا کند.
صبور بود و میدانست برای تغیییرات اساسی به زمان درازی نیاز است.
در سوادآموزی فعال بود، مدیران سازمانها را برای توسعه پایدار تربیت میکرد و از این رو با تفکر سیستمی نیز آشنا بود و آن را تدریس میکرد.
همسرش، خانم دکتر مارتینا هارتکه مایر، نویسنده دیگر کتاب «باهم اندیشیدن راز گفتوگو» همکار او در همه زمینهها بود. در اثر مشاهده صداقت و پاکی و تلاش او خانوادهاش نیز راه او را دنبال میکردند. خانه و کاشانه او، همسر و فرزندان و نوههایش و همه زندگی و تلاش و شغل و تبادلات اقتصادیاش در خدمت آخرین دست آوردهای حفاظت از محیط زیست و حفاظت از انسانیت انسان قرار داشت. محل زندگیشان به همین دلیل بسیار دیدنی است که مقالهایی را در معرفی آن خواهیم نوشت.
در روند فعالیتهایش به فکر توسعه فرهنگ گفتوگو بود و سوالات زیادی را برای ذهن مطرح میکرد. یاد او را گرامی میداریم.»
نظر شما