۲۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۴۲

بر اساس نتایج تحقیقات پژوهشگران؛

زنان مسلمان در جامعه آلمان کمتر مورد حمایت قرار می‌گیرند

زنان مسلمان در جامعه آلمان کمتر مورد حمایت قرار می‌گیرند

نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در آلمان نشان می‌دهد زنان مسلمان در جامعه آلمان کمتر مورد حمایت قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در آلمان نشان می‌دهد که زنان مسلمان نسبت به سایر زنان در آلمان کمتر مورد حمایت قرار می‌گیرند. پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در ایستگاه‌های مترو آلمان، نمایشی را اجرا کردند تا از طریق آن، میزان حمایت شهروندان آلمان از زنان با ظواهر متفاوت را مورد بررسی قرار دهند. در این نمایش، مردی سفیدپوست از روی عمد لیوان پلاستیکی قهوه خود را در ایستگاه مترو به روی زمین می‌انداخت و زنی به او گوشزد می‌کرد که آشغالش را از روی زمین بردارد. سپس همان زن به صورت اتفاقی کیسه پرتغال خود را بر روی زمین جا می‌گذاشت. بازیگران پروژه تحقیقاتی دانشگاه پنسیلوانیا نزدیک به ۱۶۰۰ بار، این صحنه را در ایستگاه‌های مترو آلمان اجرا کردند. هربار، مرد یک سفیدپوست بود، اما زنان از نژادهای مختلف آلمانی، کرد، ترک، سوری و... بودند. پژوهشگران آمریکایی، وجود گروه‌های مختلف مهاجران و پناهندگان در آلمان را علت انتخاب این کشور عنوان کرده‌اند. این تحقیقات در ماه‌های ژوئیه و اوت سال ۲۰۱۸، در ۳۰ ایستگاه مترو در ایالت‌های نوردراین-وستفالن،  زاکسن و براندنبورگ انجام شده و حدود ۷۱۴۲ نفر از رهگذران نسبت به آن واکنش نشان دادند.

مسلمانان سال‌هاست که به تبعیض در جامعه آلمان اعتراض دارند و به همین دلیل پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا سعی داشتند تا از طریق تحقیقات میدانی، میزان تبعیض در جامعه آلمان را بررسی کنند. نیکولاس سامبانیس و تیم تحقیقاتی او در دانشگاه پنسیلوانیا از این طریق دریافتند که ظاهر زنان بر تبعیض علیه آنها تاثیرگذار است. نتایج تحقیقات این گروه نشان داد که ۸۴ درصد از شهروندان به طور کلی از افرادی با پیشینه آلمانی(مرد یا زن)حمایت کردند، در حالیکه ۷۳ درصد از آنها حاضر شدند، پشتیبان زنان مسلمان باشند.

در مورد هشدار یک زن به مرد آلمانی به دلیل پرتاب کردن آشغال بر روی زمین نیز، شهروندان از ۷۳ درصد از زنان آلمانی حمایت کردند و تنها پشتیبان ۶۰ درصد از زنان مسلمان شدند. در مورد جا گذاشتن کیسه پرتغال نیز زنان مسلمان با برخورهای تندتری مواجه شدند. سامبانیس در این باره گفت:« ما متوجه شدیم که برخورد شهروندان آلمان با مسلمانان بر اساس پیش‌داوری و تعصب است. در واقع ما نمی‌توانیم به بهانه رفتار خوب تعدادی از شهروندان، تبعیض علیه مسلمانان در جامعه آلمان را نادیده بگیریم. البته رفتار افراد در محیط اجتماعی را می‌توان تغییر داد.»

در عین حال محققان متوجه شدند که زنان غیرآلمانی که حجاب نداشتند، لباس‌های معمول به تن کرده بودند و صلیبی به گردن داشتند، همانند زنان آلمانی مورد حمایت قرار می‌گرفتند. به همین دلیل پژوهشگران بر این باورند که آلمانی‌ها نسبت به دین مهاجران حساسیت بیشتری دارند و ملیت افراد در آلمان چندان اهمیت ندارد. آنها همچنین اعلام کردند که نشانه‌ای از تبعیض علیه اقوام مختلف در این تحقیقات مشاهده نشده است. اولریش واگنر، روان‌شناس حوزه اجتماعی در دانشگاه ماربورگ درباره این تحقیقات گفت: «همواره سمبل‌هایی وجود دارند که در جامعه آلمان مورد پذیرش قرار نمی‌گیرند. در حال حاضر سمبل‌های دین اسلام مانند مناره مساجد و حجاب زنان، حساسیت زیادی در میان شهروندان آلمانی ایجاد می‌کند.»

او معتقد است که در دوره‌های مختلف تاریخی و سیاسی، گروه‌های مختلف اقلیت مورد تبعیض قرار گرفته‌اند.

کد خبر 4692380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha