به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ ابراهیم پرسا در دیدار با هیئت تحریریه خبرگزاری مهر اظهارکرد: در وقوع جرائم سایبری در چهار ماهه ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۱۶۵ درصدی و از ابتدای سال تا تاریخ ۱۹ مرداد، با رشد ۱۹۹ درصدی روبرو هستیم.
وی افزود: آمارها نشان می دهد که اولویت اول جرائم سایبری برداشت اینترنتی از حساب اشخاص است که در چهارماهه امسال ۷۰ درصد پرونده ها را به خود اختصاص داده است.
پرسا بیان کرد: کلاهبرداری رایانه ای با ۱۴ درصد و هتک حیثیت علیه افراد هم با ۱۱ درصد رتبه های بعد را تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: در چهار ماهه امسال تعداد کشفیات به ۸۹ درصد رسیده در حالی که در مدت مشابه سال قبل ۸۲ درصد کشف داشتیم.
پرسا با بیان این که ۷۴ درصد افرادی که شناسایی و دستگیر شدند مرد و ۲۶ درصد آن ها خانم بودند، عنوان کرد: از مجموع کشفیات ۲۶ درصد آن منجر اعزام متهمان به مراجع قضایی و صدور قرار تأمین شده، ۱۷ درصد منجر به رضایت و ۵۷ درصد آن هم شناسایی و به علل مختلف از پلیس رسید دریافت کردند.
وی گفت: شهرهای گرگان، گنبدکاووس و علی آبادکتول به ترتیب بالاترین جرائم در فضای مجازی را دارند.
پرسا در خصوص اقدامات پیشگیرانه توضیح داد: پلیس فتا با اعزام کارشناسان به نهادها، ارگان ها و سازمان ها برای ۱۸ هزار نفر ساعت دولتی کارگاه آموزشی برگزار کرده و ۱۵۰ دقیقه مصاحبه رادیویی و ۱۰۰ دقیقه مصاحبه تلویزیونی در چهار ماهه اول سال انجام شده است.
وی در خصوص آمار جرائم از ابتدای سال تا تاریخ ۱۹ مرداد بیان کرد: ۷۲ درصد جرائم مربوط به برداشت غیرمجاز از حساب افراد است که ۶۷ درصد آن منجر به کشف شده است، همچنین ۱۳ درصد هم مربوط به کلاهبرداری رایانه ای است که ۱۸ درصد آن کشف و ۱۱ درصد جرائم، هتک حیثیت بوده که کل ۱۱ درصد آن کشف شده است.
پرسا اظهارکرد: بالاترین جرائم را در شبکه های اجتماعی غیربومی شاهد هستیم و در تلگرام، اینستاگرام و وایبر به ترتیب بیشترین جرم ها اتفاق می افتد.
نظر شما