به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «مونتاژ» نوشته ژاک اومون بهتازگی با ترجمه مهدیس محمدی توسط نشر لگا منتشر و راهی بازار نشر شده است. اینکتاب دومین عنوان مجموعه سینمایی کینو_آگورا (Kino _ Agora) که ناشر مذکور با سرپرستی مازیار اسلامی ترجمه عناوینش را منتشر میکند.
اولین کتاب مجموعه کینو_آگورا تحت عنوان «زندگی مؤلف» پیشتر توسط همینناشر با ترجمه روبرت صافاریان چاپ شده است. کینو_آگورا مجموعهای است که زیرنظر کریستین ویتلی _ از مهمترین منتقدان معاصر فیلم در کانادا چاپ شده است. در هر کدام از کتابهای اینمجموعه، یکی از مفاهیم یا اصطلاحات مهم مطالعات سینمایی تبیین شده و شرحی از آن ارائه میشود؛ همچنین درباره تاریخچهای که این مفهوم در مطالعات سیاسی داشته و تحولی که به تدریج پیدا کرده است.
اسلامی در مقدمه کتابهای کینو_آگورا درباره مجموعه مذکور نوشته است: مجموعه سینمایی کینو_آگورا کوششی بدیع است برای تدقیق مفاهیم و اصطلاحات مهم مطالعات سینمایی. عنوان مجموعه ارجاع یا شاید هم ادای دینی است به اصطلاحِ «کینو_پراودا» ژیگا ورتوف، یا همان «سینما_حقیقت» که بهزعم ورتوف به قدرت پدیدارشناختی، مادی و مشاهدهگرانه دوربین سینماتوگرافی اشاره داشت. در اینجا اما «کینو» به «آگورا» میپیوندد، واژهای برگرفته از یونان باستان، بهمعنای «مکان گردهمآیی»، همان مکان مشهوری که تفکر در آنجا متولد شد، در کنار دیگر کنشهای زندگی روزمره ازجمله ورزش، خرید و سرگرمی. از اینرو مجموعه کینو_آگورا بر سویه تفکربرانگیز سینما انگشت میگذارد.
مولف کتاب «مونتاژ»، در آن به مفهوم مونتاژ فراتر از یک مفهوم فنی و تکنیکی نگاه کرده است. ژاک اومون مونتاژ را بهعنوان یک عنصر مهم و کلیدی در زیباشناسی و فرم نهایی فیلم، مورد بررسی قرار داده و همزمان؛ رویکردها و شیوههای مختلف آن و دیدگاههای انتقادی را که در مورد اهمیت مونتاژ در تاریخ سینما وجود داشته، توضیح داده است؛ از شکلهای اولیه مونتاژ در سینما که توسط گریفیث به کار بسته شدهاند تا الگوهای پیچیدهتر مونتاژ در دهه ۲۰ سینمای شوروی، مثل آیزنشتاین و پودوفکین تا مونتاژ کلاسیک و مدرن.
اینکتاب با ۱۲۰ صفحه، شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۲۱ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما