۱۲ اسفند ۱۳۹۸، ۱۲:۱۰

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری خبرداد

آغاز آزمایش بالینی داروهای درمانی کرونا

آغاز آزمایش بالینی داروهای درمانی کرونا

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری گفت:چندین شرکت به حوزه تولید کیت، داروی درمانی و داروی از بین برنده ویروس کرونا ورود پیدا کرده اند که درصورت مجوز وزارت بهداشت، تولید آن آغاز می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی قانعی امروز در نشست خبری تولید کیت‌های ایران ساخت تشخیص بیماری کرونا، ماسک و داروهای درمانی این بیماری که در محل معاونت علمی و فناوری برگزار شد، گفت: ما خوشبختیم که با زیرساخت‌های کشور که طی چند سال اخیر که به وجود آمده، شرکت‌های دانش بنیان حوزه زیست فناوری به ۶۰۰ شرکت رسیده است.

وی افزود: این زیرساخت‌ها می‌توانند در کمترین زمان ممکن وارد عرصه شوند و چالش‌های زیستی را حل کنند.

قانعی با بیان اینکه این شرکت‌ها توانسته‌اند قابلیت‌های خود را در مورد ویروس کرونا نشان دهند، گفت: تولید کیت‌های تشخیص سریع ویروس کرونا یکی از این قابلیت‌های شرکت‌های دانش بنیان حوزه زیستی به شمار می‌رود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری عنوان کرد: تاکنون کیت‌های تشخیص کرونا که از چین به کشور وارد شده و توسط انستیتو پاستور به مرحله توزیع رسیده است، این کیت‌ها می‌توانند تا دو ماه پاسخگو باشند، از این رو شرکت‌های دانش بنیان درصدد تولید این کیت‌ها برآمدند.

وی افزود: ما در معاونت علمی با همکاری سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت فراخوانی را در راستای ارائه توانمندی‌های شرکت‌ها در حوزه تولید کیت‌های تشخیص سریع اعلام کردیم تا بتوانیم بلافاصله بعد از اتمام کیت‌های وارداتی، از کیت‌های داخلی استفاده کنیم.

قانعی بیان کرد: طی هفته اخیر ۵۰ شرکت دانش بنیان برای تولید کیت‌های تشخیص سریع کرونا اعلام آمادگی کرده‌اند که از این تعداد ۵ شرکت را انتخاب کرده‌ایم.

وی ادامه داد: این شرکت‌ها باید در سریع‌ترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت کیت‌ها را به تولید برسانند و از سوی دیگر کیت‌های تولیدی باید مورد تأیید سازمان غذا و دارو باشند.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه امروز قراردادی با این شرکت‌ها منعقد می‌شود، گفت: این قرارداد منوط به توانمندی شرکت هاست تا بتوانند کیت‌های با کیفیت و مورد تأیید شده را به تولید انبوه برسانند و به بازار عرضه کنند.

وی در خصوص کیت‌های تشخیص سریع ویروس کرونا گفت: این کیت‌ها می‌توانند به سرعت فرد مبتلا را شناسایی کنند تا بلافاصله بعد از آن فرد قرنطینه شود و عامل انتقال به افراد دیگر نباشد.

قانعی در خصوص اقدامات در زمینه تولید دارو برای مبتلایان به ویروس کرونا گفت: شرکت‌ها درصدد هستند داروهایی را برای مبتلایان تولید کنند و از سوی دیگر کمترین ضرر را برای افراد داشته باشند.

ورود شرکت‌های دانش بنیان به آزمایشات بالینی داروی درمان ویروس کرونا

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه دو شرکت دانش بنیان، دو دارو را در این راستا آماده کرده‌اند، گفت: در حال حاضر این دو شرکت بعد از اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو وارد مرحله آزمایشات بالینی دو دارو خواهند شد.

وی با تأکید بر اینکه باید حتماً مجوز کمیته اخلاق وزارت بهداشت برای تولید این دو دارو صادر شود، گفت: بعد از اخذ مجوز، کار تست‌های درمانی داروهای گیاهی برای درمان ویروس کرونا آغاز می‌شود؛ این داروها از گیاهان دارویی کم ضرر هستند که بهبود را تسریع می‌بخشند.

ورود شرکت‌های دانش بنیان به ساخت دارویی برای افراد دارای علائم ویروس کرونا

قانعی اظهار داشت: دو شرکت دیگر هم درصدد هستند موادی برای بینی و حلق افرادی که دارای علائم ویروس کرونا هستند را تولید کنند تا این مجاری تنفسی عاری از هر گونه ویروس از جمله کرونا شود. در حال حاضر باید مجوز این دارو نیز از سوی وزارت بهداشت صادر شود تا تست‌های آن آغاز و در صورت مثبت بودن، به تولید برسد.

به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، افرادی که دارای علائم خفیف هستند و هنوز تست کرونای آنها مثبت نشده، امکان استفاده از این دارو را خواهند داشت تا شانس ابتلا به ویروس کاهش یابد.

قانعی تأکید کرد: این داروها و کیت‌ها با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی به تولید خواهند رسید. اکنون برای دو داروی درمان و دو مواد دارویی از بین برنده ویروس تحقیقات آغاز شده و تیمی در این راستا تشکیل شده است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تصریح کرد: به محض صدور مجوز، تا یکی دو روز آینده تست‌ها آغاز می‌شود و باید طوری آزمایش شوند که باکتری‌های مفید دهانی از بین نروند.

وی تأکید کرد: همواره باید این داروها تأییدیه بگیرند و در صورت مثبت شدن نتایج تأثیرگذاری‌شان تا یک ماه آینده به تولید انبوه برسند.

قانعی افزود: امیدواریم تا هفته آینده نتایج اولیه این داروها مشخص شود، در صورتی که سازمان غذا و دارو تأیید کند، به تولید خواهند رسید.

تولید واکسن کرونا نیاز به برنامه ریزی دارد

وی با بیان اینکه تولید واکسن نیاز به برنامه ریزی دارد، گفت: واکسن‌ها برای واکسینه شدن هستند و آن را به فرد سالم تزریق می‌کنند.

قانعی در خصوص واکسن کرونا گفت: باید کشور ببیند که چند درصد از افراد به این ویروس مبتلا می‌شوند یا درگیر این ویروس شده‌اند تا بر اساس آن اقدام به تولید واکسن کند.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه تولید چنین واکسن‌هایی دشوار است، گفت: باید واکسنی تولید شود که بتواند افراد را در برابر کرونا واکسینه کند. باید دانش فنی تولید این واکسن را داشته باشیم اما در هر صورت تولید انبوه چنین واکسنی شدنی نیست.

وی افزود: برای تولید واکسن کرونا یک واکسنی باید ساخته شود که بر سارس و مرس غلبه کند که این کار سختی است.

وی ادامه داد: یک سال آنفلوانزا در کشور شدید شد، شرکت‌ها اقدام به تولید واکسن آنفلوانزا کردند اما سال بعد دیدیم که این آنفلوانزا در کشور شیوع کمتری داشته از این رو شرکت‌های تولیدکننده متضرر شدند.

به گفته قانعی، از این رو نیاز است که در تولید واکسن برنامه ریزی جدی داشته باشیم.

کد خبر 4867840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • بای IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۲
      0 0
      نشاط و شادی و امید را به جامعه بر گردانید ترس را از مردم دور کنید سیما ناشیانه ترس را در جامعه تزریق نکند از خدواند طلب رحمت کنید