۶ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۳۸

صلاح ستیتیه ادیب، شاعر و دیپلمات لبنانی درگذشت

صلاح ستیتیه ادیب، شاعر و دیپلمات لبنانی درگذشت

ادیب، شاعر و دیپلمات عرب فرانسوی‌زبان لبنانی که به عنوان بال پرواز بین فرهنگ شرق و غرب شناخته می‌شد، در ۹۰ سالگی از دنیا رفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از لوموند، صلاح ستیتیه شاعر، دیپلمات، متفکر، مترجم و منتقد ادبی متولد لبنان در شهر ایولین واقع در مرکز فرانسه در ۹۰ سالگی از دنیا رفت. او یکی از مهم‌ترین چهره‌ها در ادبیات فرانسوی‌زبان بود و سال ۱۹۹۵ موفق به کسب جایزه بزرگ ادبی آکادمی فرانسه شده بود.

ستیتیه بیست‌وهشتم سپتامبر ۱۹۲۹ در لبنان در منطقه تحت‌الحمایه فرانسه به دنیا آمد. این مساله تاثیر بسیاری در مسیر زندگی او در آینده به عنوان یک دیپلمات و چهره ادبی داشت. به خاطر پدرش محمود ستیتیه بود که او شهروندی دوگانه دریافت کرد و با هر دو فرهنگ آشنا شد. پدرش که شاعر و معلم زبان عربی بود، دوست داشت پسرش فرهنگ عرب و مسلمان را بشناسد اما تحصیلات خود را به زبان فرانسوی دنبال کند.

به این ترتیب او در کالج پروتستان فرانسه در بیروت ثبت نام شد و در ادامه تحصیلات خود را در دانشگاه سن جوزف ادامه داد. خود ستیتیه در آینده اذعان داشت که در همین دانشگاه نخستین بار به نویسندگی علاقه‌مند شد و ریشه‌های آن در او شکل گرفت. او همچنین در دانشگاه بسیار به کتاب خواندن، شعر و عرفان علاقه داشت. او با مزایای شکل دادن مجموعه‌ای از روابط انسانی و دوستی آشناتر شد که در ادامه منجر به ورود به عرصه دیپلماسی شد.

وی که مترجم آثار آدونیس و جبران خلیل جبران به زبان فرانسوی بود، بیش از ۱۰۰ کتاب در کارنامه ادبی‌اش دارد و یکی از مجموعه‌های شعر وی توسط آدونیس به عربی ترجمه شده است.

او نویسنده بی‌شمار مقاله‌های ادبی در زمینه شعر و استعاره، هنر، زبان، هنر و خوشنویسی است و ترجمه بی‌شمار شعرهای عربی را برای فرانسوی زبانان انجام داده است.

وی که مسلمان بود، از سال ۱۹۶۱ به عنوان دیپلمات فرهنگی آغاز به کار کرد و ابتدا به عنوان مشاور فرهنگی لبنان در اروپای غربی منصوب شد و سپس سفیر لبنان در یونسکو و بعد سفیر در هلند و مراکش شد. وی سال ۱۹۹۲ از این حرفه بازنشسته شد و از آن زمان تمام وقت خود را صرف نویسندگی کرد.

این نویسنده جوایز متعددی در کارنامه ادبی‌اش داشت که جایزه دوستی فرانکو-عرب در سال ۱۹۷۲، جایزه ماکس ژاکوب در سال ۱۹۸۲، جایزه بزرگ آکادمی فرانسه در سال ۱۹۹۵، جایزه بزرگ شعر از بلژیک و جایزه لژیون دونور فرانسه در سال ۲۰۱۵ از جمله آنهاست.

کد خبر 4934283

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha