خبرگزاری مهر - گروه استانها- معین یزدانی: روستای شیخصله از توابع دهستان خانه شور در شهرستان ثلاث باباجانی در منطقه صفر مرزی واقع شده و ۲ کیلومتر با مرز عراق فاصله دارد؛ این روستا در جوار بازارچه مرزی شیخصله با جمعیت ۲ هزار و ۱۰۰ نفری واقع است.
روستای شیخصله در طول دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق ۶ بار مورد هدف بمباران شیمیایی رژیم بعث قرار گرفت و از این نظر در کشور رکوردار است.
از صبح روز دوشنبه تعداد بالایی از اهالی روستای شیخصله با داشتن علائم مسمومیت برای درمان اولیه به مراکز درمانی شهرستان ثلاثباباجانی مراجعه کردند.
در روز نخست علائم مسمومیت در ۷۲ نفر از اهالی روستا پدیدار شد که شورای بهداشت شهرستان ثلاث باباجانی را به برگزاری جلسه فوری وا داشت که بعد از برگزاری جلسه شورای بهداشت اعلام کرد که منشأ بیماری و مسمومیت اهالی روستای شیخصله آب آشامیدنی روستا است.
با اعلام خبر آلودگی آب منطقه، فوراً مخازن آب روستای شیخصله قطع و آب به صورت تانکرهای سیار آبرسان و آبهای بسته بندی در بین اهالی روستا توزیع شد و از آب روستا برای انجام آزمایشات نمونه برداری و در اختیار آزمایشگاه سمشناسی شرکت آبفای استان و آزمایشگاه سمشناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه قرار گرفت.
سردرگمی مدیریت بحران کرمانشاه در روستای شیخ صله
جلیل بالایی مدیر کل بحران استانداری کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار مهر با تأیید خبر افزایش مسمومان روستای شیخصله و ثبت مسمومیت ۲۸۲ نفر به صورت قطعی اعلام کرد: آلودگی آب منطقه تأیید شده و بیماری تحت کنترل است.
بالایی گفت: با اعلام دانشگاه علوم پزشکی طی آزمایشات انجام شده بر روی آب آشامیدنی روستا، منشأ مسمومیت اهالی، آب آلوده بوده است که سریعاً سیستم لوله کشی آبرسانی روستا تا رفع کامل آلودگی و گندزدایی مخازن قطع و از طریق آبرسانی سیار به اهالی آب خواهیم رساند.
وی با بیان اینکه احتمال نفوذ فاضلاب به سرچشمه آب وجود دارد ولی تا اعلام دقیق نتیجه آزمایش آب و نوع آلودگی باید صبر کرد گفت: احتمال آلودگی شیمایی آب منطقه صفر است.
آب روستای شیخ صله فاقد کلر است
در ادامه پیگیریهای خبرگزاری مهر ابراهیم شکیبا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با مراجعه مردم روستای شیخصله با علائم مسمومیت و استفراغ به کادر درمان، اقدامات درمانی در ساعات ابتدایی آغاز و تیم واکنشسریع معاونت بهداشت به همراه تیم شرکت آب و فاضلاب به منطقه اعزام شدند.
وی افزود: بر اساس گمانه زنیها و احتمال زیاد آلودگی آب، برای جلوگیری از مسمومیت بیشتر مردم توزیع آب آشامیدنی بسته بندی شده در بین ساکنان روستا در دستور کار قرار گرفت.
شکیبا با اشاره به اینکه روستای شیخصله تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب است، تصریح کرد: طبق بررسیهای انجام شده و مستندات موجود، از دو ماه قبل تا زمان بروز طغیان میزان کلر باقیمانده آب شرب روستا صفر بوده و همچنین به دلیل عدم بهسازی مخزن تأمین آب روستا، ساخت و سازهای غیر اصولی و ایجاد چاهکهای فاضلاب این منازل در بالا دستی مخزن آب با وجود اینکه آب و فاضلاب روستایی طی یکی دو سال گذشته سیستم کلریناتور نصب کرده و گاهی سیسیتم کلریناتور به دلیل مشکلات فنی دچار وقفه میشده، آب شبکه روستا فاقد کلر بوده و منجر به آلودگی آب مصرفی و در نهایت موجب بروز اپیدمی مذکور شده است.
وی ادامه داد: نمونه برداری باکتریولوژی آب در سه نوبت، تهیه نمونه آب خام برای ارسال به آزمایشگاه تحقیقات گوارش و کبد تهران، لایروبی چشمه تأمین آب روستا توسط اکیپ امور آب و فاضلاب شهرستان ثلاثباباجانی و شستشوی مخازن ذخیره آب روستا انجام گرفته است.
آلودگی آب در انتظار دیگر روستاهای منطقه اورامانات
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مخازن سایر روستاهای منطقه مانند «گزنه و بانی نارکه» نیز فاقد کلر باقیمانده است و از نظر آزمایشات باکتریولوژی آلوده است که این امر میتواند منجر به بروز طغیانهای مشابه شود.
وی گفت: درمان اکثر بیماران به صورت سرپایی انجام شده و سایر بیماران بستری نیز تا بهبودی کامل زیر نظر کادر درمانی خواهند بود.
هیچگونه آلودگی در آب روستای شیخ صله مشاهده نشد
مدیر دفتر پایش و نظارت بر کیفیت شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نتیجه آزمایشات انجام شده بر روی آب روستای شیخصله شهرستان ثلاثباباجانی هرگونه آلودگی شیمیایی، فیزیکی و میکروبی آن را رد کرد.
مهدی بیگوند گفت: همه آزمایشات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی در چندین مرحله از سرچشمه، مخازن توزیع و شبکه آبرسانی انجام گرفته و در نتیجه همه آزمایشات هرگونه آلودگی در آب منطقه روستای شیخصله منفی است.
وی گفت: تعدادی از خانوارهای اهالی روستای شیخصله هیچ استفادهای از شبکه توزیع آب روستایی ندارند و از آب چاه در نزدیکی چاههای جذبی فاضلاب منازل استفاده میکنند که مجاورت چاه آب مصرفی با چاه فاضلاب ممکن است از عوامل مسمومیت اهالی باشد.
مدیر دفتر پایش و نظارت بر کیفیت شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: در روستای شیخصله ۲ دستگاه کلر زن در ورودی شبکه توزیع آب وجود دارد که ابتدا احتمال آن میرفت که یکی از دستگاهها به دلیل نقص فنی از مدار خارج شده باشد و با اعلام خبر مسمومیت اهالی این روستا یک تیم واکنش سریع از شرکت آبفا به روستای شیخصله اعزام تا سریعاً نقص دستگاه کلر زن را برطرف کنند و در بازدید مشخص شد یکی از دستگاههای کلر زن به دلایل نا مشخص با قطع شدن برق، از مدار خارج شده که کارشناسان آبفا بلافاصله دستگاه را در مدار به جریان انداختند.
وی در خصوص اعلام بیماری در روز نخست در روستای شیخ صله گفت: ساعات اولیه روز دوشنبه ۴۰ دانشآموز به مراکز درمانی مراجعه کردند و بررسیها نشان داد که آبی که در مخزن مدرسه وجود داشت مدت زمانی بود که بلا استفاده زیر نور خورشید قرار داشته است و علت مسمومیت دانشآموزان استفاده از آب این مخزن بوده است.
وی گفت: یکی دیگر از دلایل رد آلودگی قطع آب روستا از اولین ساعات روز دوشنبه و توزیع آب بهداشتی به صورت تانکرهای سیار و آب بسته بندی در منطقه است که با این اقدام نیز آمار مسمومان متوقف نشد و همچنان بر آمار مسمومان اضافه میشود.
وی در پایان گفت: قبل از ادغام شرکت آبفای روستایی با آبفای شهری کارشناسان آبفا ی روستایی بارها از آب منطقه روستای شیخصله نمونه برداری کرده بودند که در بررسی نتایج آن هیچ گونه آلودگی در آب روستای شیخ صله مشاهده نشده بود.
تشکیل پرونده قضائی در خصوص مسمومیت تعداد از اهالی روستای مرزی شیخ صله
بر اساس اعلام روابط عمومی دادگستری کرمانشاه، با دستور رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه برای بررسی تمامی زوایای مسمومیت تعدادی از اهالی روستای شیخصله پرونده قضائی تشکیل میشود.
روابط عمومی دادگستری کرمانشاه اعلام کرد: پس از اطلاع از مسمومیت تعدادی از هم استانیها در روستای مرزی شیخصله از توابع شهرستان ثلاثباباجانی، پرویز توسلی زاده رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه به رئیس دادگستری شهرستان ثلاثباباجانی دستور تشکیل پرونده برای تحقیقات مقدماتی و صدور نتیجه نهایی صادر کرد.
توسلی زاده به رئیس دادگستری شهرستان ثلاثباباجانی دستور داد با توجه به اهمیت موضوع و اینکه جمع کثیری از هم استانیها دچار مشکل شدهاند تا حصول نتیجه نهایی موضوع را با جدیت پیگیری کنند و با خاطیان و یا قصور کنندگان برخورد کنند.
گفتنی است طبق آمار شبکه بهداشت شهرستان تاکنون تعداد ۳۴۷ نفر از اهالی روستای شیخصله از توابع شهرستان ثلاثباباجانی دچار مسمومیت شدهاند که از این تعداد ۶۷ نفر در بیمارستانهای مختلف که اکثر آنها از کودکان هستند، بستری شدهاند.
تا کنون هیچ جواب قانع کنندهای برای به نتیجه رسیدن علت مسمومیت اهالی روستای شیخصله از سوی مدیران ذیربط داده نشده است و این خبرگزاری تا حصول نتیجه و مشخص شدن علت مسمومیت اهالی روستای شیخصله پیگیر این موضوع خواهد بود.
نظر شما