۲۰ شهریور ۱۴۰۰، ۱۳:۰۶

مهر بررسی کرد؛

هشدار امام جمعه پاوه کارساز نبود/بیش از۱۸۰ مسموم به علت آلودگی آب

هشدار امام جمعه پاوه کارساز نبود/بیش از۱۸۰ مسموم به علت آلودگی آب

کرمانشاه- با وجود هشدار امام جمعه پاوه در خصوص بحث نظارت بر کلرزنی آب آشامیدنی در پاوه، آب آشامیدنی آلوده ۱۸۰ نفر از روستائیان پاوه‌ای را روانه بیمارستان کرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، یحیی بیابادی: شهرستان پاوه با جمعیت بیش از ۶۰ هزار نفر، در فاصله ۱۱۵ کیلومتری شمال غرب شهر کرمانشاه و ۱۶۵ کیلومتری جنوب غربی شهر سنندج قرار گرفته که شامل سه بخش، پنج دهستان و پنج شهر است.

شهرستان پاوه در استان کرمانشاه به واسطه آب و هوای خوب زبانزد عام و خاص است اما مشکل آب شرب این شهرستان مدتی است که با توجه به خشکسالی منطقه مشکلاتی برای مردم این شهرستان به وجود آورده است.

چه کسی بر کلرزنی آب پاوه نظارت می‌کند؟

ماموستا ملأ قادر قادری، امام جمعه پاوه در خطبه‌های نماز جمعه هفته گذشته با اشاره به اینکه بعد از ۱۰ سال انتظار بالاخره آب هانی‌کوان به پاوه رسید، اظهار کرد: کارشناسان استان کرمانشاه اعلام کردند آب هانی کوان صد در صد آلوده است و فاضلاب شمشیر و خانقاه و گلال و نوریاب و پاوه در کنار چشمه هانی‌کوان گذر می‌کند و آن را آلوده کرده است.

وی افزود: بعد از فشار و خواهش و بخاطر نیاز مردم، کارشناسان نظرشان عوض شد و گفتند که با کلرزنی تا قبل از شروع بارندگی آلودگی این آب قابل کنترل است و این کار را کردند.

هشدار امام جمعه پاوه کارساز نبود/بیش از۱۸۰ مسموم به علت آلودگی آب

امام جمعه پاوه تصریح کرد: گاهی اوقات بنده در منزل خودمان شیر آب را باز می‌کنم آب تارِ تار است وقتی سوال می‌کنم می‌گویند علت تاری آن است کلرزنی کرده‌اند و کلر داخل آب است؛ اما بعضی وقت‌ها این آب روشنِ روشن است، پس معنایش این است آن روز آب کلرزنی نشده است؛ صحبت من این است که چه کسی بر کلرزنی آب پاوه نظارت می‌کند؟!!

آلودگی آب روستای دشه از توابع پاوه تأیید شد

شامگاه روز گذشته (جمعه ۱۹ شهریور) و در پی انتشار خبرهای مردمی در فضای مجازی مبنی بر آلودگی آب شرب روستای دشه شهرستان پاوه و مسمومیت برخی از مردم این روستا، جلیل بالایی سرپرست فرمانداری پاوه ضمن تأیید آلودگی آب این روستا اظهار کرد: پس از اخذ گزارشاتی در خصوص آلودگی چشمه و مخزن آب روستای دشه، پرسنل بهداشت محیط و مبارزه با بیماری به محل اعزام شدند و متوجه شدند که خط انتقال فاضلاب این روستا مسدود شده و تلاش‌های آنان حتی استمداد از آتش نشانی برای رفع مسدودی، به نتیجه نمی‌رسد.

وی افزود: از آنجایی که این خط فاضلاب در نزدیکی چشمه روستا قرار دارد بر اثر برگشت فاضلاب، برای دقایقی آب آلوده با آب چشمه مخلوط می‌شود.

بالایی گفت: به محض اطلاع از این موضوع، سریعاً به مردم روستا اطلاع‌رسانی می‌شود که از آب استفاده نکنند و کنتور خروجی مخزن آب روستا، قطع می‌شود.

سرپرست فرمانداری پاوه ادامه داد: از ظهر هم مشکل چشمه و هم فاضلاب حل شده و یک سری لوله و تجهیزات لازم برای تعویض خط آسیب دیده فاضلاب، از مرکز استان کرمانشاه ارسال شده و پرسنل آب و فاضلاب در حال انحراف خط فاضلاب هستند تا این موضوع بار دیگر تکرار نشود.

بالایی با بیان اینکه علت اصلی مشکل شناسایی و از بین رفته، از مردم روستا خواست تا نتیجه آزمایشات مشخص نشده از آب چشمه برای شرب استفاده نکنند و یا آن‌را بجوشانند.

هشدار امام جمعه پاوه کارساز نبود/بیش از۱۸۰ مسموم به علت آلودگی آب

وی بیان داشت: هم اکنون پزشک در روستا مستقر شده و برای افرادی که علائم خفیف‌تری دارند دارو و تجهیزات و اندازه کافی موجود است و در صورت لزوم برای افرادی که نیاز به اقدامات تشخیصی بیشتر دارند امکانات در بیمارستان فراهم است.

سرپرست فرمانداری پاوه اضافه کرد: شخصاً از چشمه و مخزن روستا بازدید داشتم و هماهنگی‌های لازم انجام شده و امکانات مورد نیاز فراهم است و اکنون هیچ‌گونه مشکلی وجود ندارد ولی تا زمانیکه از سلامت کامل آب اطمینان حاصل نشود مردم از مصرف شرب خودداری کنند.

بالایی در پایان اعلام کرد تعداد ۳۵ نفر از مردم روستا که دارای علائم بودند به پزشک مراجعه کرده‌اند ولی تاکنون هیچ مورد بستری نداشتیم.

آلودگی آب آشامیدنی روستای دشه کنترل شده است

امیر کرمی مدیر سلامت محیط استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تأیید خبر آلودگی آب روستای دشه شهرستان پاوه اظهار کرد: طغیان ناشی از نشت فاضلاب به شبکه توزیع آب آشامیدنی روستای دشه شهرستان پاوه موجب بروز علائم گاسترو آنتریت در ۱۲۸ نفر از اهالی این روستا شد که عمدتاً به طور سرپایی درمان شدند.

وی افزود: در نمونه برداری انجام شده توسط همکاران بهداشتی در یک روز قبل از بروز طغیان، کلر باقیمانده آب روستا صفر بوده، که به دلیل نقص و از مدار خارج شدن کلریناتور بوده است؛ نمونه برداری از آب روستای مذکور، بیانگر وجود آلودگی میکروبی در آب بود که بلافاصله مراتب به شرکت آب و فاضلاب شهرستان پاوه گزارش شد.

مدیر سلامت محیط استان کرمانشاه تصریح کرد: پس از اقدام مشترک کارکنان بهداشت محیط و آب و فاضلاب، مشکل نشت فاضلاب به داخل شبکه کنترل شده است و کار سالم سازی آب روستا توسط آبدار به صورت دستی در حال انجام بوده و بررسی همکاران بهداشتی بیانگر وجود کلر باقی مانده آب در رنج مطلوب است.

اما بر خلاف ادعای فرماندار و مدیر سلامت محیط استان کرمانشاه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاوه از بستری مردم این روزتا خبر می‌دهد.

تعدادی از کودکان در بیمارستان قدس پاوه بستری هستند

فاروق سلیمی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاوه در گفتگویی اظهار کرد: پس از بروز مشکل آلودگی آب روستای دشه، پزشک مستقر در خانه بهداشت روستا ۷۵ مراجعه کننده را معاینه کرده است.

هشدار امام جمعه پاوه کارساز نبود/بیش از۱۸۰ مسموم به علت آلودگی آب

وی افزود: تا ساعت ۲۰ شب روز گذشته بیش از ۱۰۰ نفر از اهالی روستا نیز به اورژانس بیمارستان قدس پاوه مراجعه کرده‌اند و در راستای رفاه و حل مشکل مردم این شهرستان در حال حاضر در اورژانس بیمارستان قدس پاوه یک متخصص اطفال و ۲ پزشک عمومی مشغول خدمت رسانی به این عزیزان هستند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاوه خاطرنشان کرد: تعدادی از کودکان نیز در بیمارستان قدس بستری شده و تحت مراقبت قرار دارند.

۱۱ نفر از اهالی روستای روستای دشه شهرستان پاوه بستری هستند

بهمن روشنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بروز طغیان در روستای دشه، تعدادی از اهالی را روانه بیمارستان کرد که در حال حاضر درمان مراجعان این روستا مدیریت شده است.

وی افزود: در پی بروز تعدادی از موارد بیماری گوارشی با علائم گاستروآنتریت در روستای دشه، تعداد ۱۱۴ نفر از اهالی این روستا به بیمارستان قدس پاوه مراجعه کردند که از این تعداد هفت نفر کودک و چهار نفر بزرگسال بستری شده و بقیه به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفته‌اند.

هشدار امام جمعه پاوه کارساز نبود/بیش از۱۸۰ مسموم به علت آلودگی آب

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: با استقرار اضطراری پزشک در خانه بهداشت روستا تعدادی دیگر از اهالی روستا نیز جهت مداوا به پزشک مستقر در خانه بهداشت مراجعه کردند.

وی با اعلام اینکه واحد سلامت محیط مرکز بهداشت شهرستان پاوه از ابتدای بروز طغیان در سطح روستا حضور یافته، گفت: هماهنگی لازم با اداره آب و فاضلاب جهت رفع شکستگی انجام و نمونه برداری باکتریولوژیک برای بررسی سلامت آب صورت گرفته و نمونه امروز کشت داده شده است.

کد خبر 5301885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کرمانشاهی IR ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۰
      0 0
      متاسفانه بازهم تکرار حادثه آلودگی آب در روستایی دیگر اینبار مسولان سازمان آب و فاضلاب برابر این حادثه چه پاسخ قابل قبولی دارند ؟؟؟ چرا نباید نظارت بیشتری نسبت به سلامت شبکه های آبرسانی صورت پذیرد .