۱۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۲۲

با امضای تفاهم‌نامه اعلام شد؛

صنف خیاطان و کارگروه ساماندهی مد و لباس همکاری می‌کنند

صنف خیاطان و کارگروه ساماندهی مد و لباس همکاری می‌کنند

در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک بین کارگروه ساماندهی مد و لباس و اتحادیه صنف خیاطان بر آمادگی این دو نهاد جهت همکاری همه جانبه تأکید و برگزاری جشنواره تخصصی خیاطان پیشنهاد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دیدار با اصناف مرتبط با حوزه مد و لباس و بررسی راه‌های ارتقای همکاری بین بخش خصوصی و نهاد قانونگذار، ناظر و برنامه‌ریز حوزه مد و لباس یکی از برنامه‌های محوری مرضیه شفاپور، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور است. در همین راستا، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اعضای هیئت مدیره صنف خیاطان، که یکی از باسابقه‌ترین اصناف کشور محسوب می‌شود، برنامه دیدار و ضمن بررسی مشکلات این صنف و پیشنهاد راه‌کارهای اجرایی، تفاهم نامه همکاری همه جانبه بین اتحادیه صنف خیاطان و دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور به امضا رسید.

در این دیدار سیده مرضیه شفاپور، دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اشاره به ارتباطی که بین کارگروه و صنف خیاطان از جشنواره مد و لباس فجر سال گذشته آغاز شده، گفت: حضور محمد اسکندرلو، دبیر هیئت مدیره اتحادیه خیاطان تهران در کارگروه و اعلام آمادگی برای حضور و مشارکت در جشنواره فجر رخ‌داد خوبی بود که زمینه همکاری‌های بیشتر را فراهم کرد.

وی با تأکید بر جایگاه مهم صنف خیاطان در حوزه پوشاک و مد و لباس بر آمادگی کامل این صنف برای همکاری با کارگروه تأکید کرد و گفت: اگر بخواهیم اتفاق‌های تأثیرگذار و مهمی در حوزه مد و لباس رخ دهد یکی از بازوهای این تحول باید اتحادیه خیاطان باشد، بر همین اساس پس از اعلام امادگی اتحادیه، تلاش کردیم در همه برنامه‌های کارگروه صنف خیاطان نیز حضور داشته باشد.

دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اشاره به اینکه تعداد زیادی از طراحان هستند که نیاز دارند یک خیاط ماهر را کنار خود داشته باشند و یا با مجموعه‌ای از خیاطان کار کنند، گفت: با توجه به تجارب بالایی که اعضای این اتحادیه دارند برقراری ارتباط با طراحان می‌تواند نتایج بسیار خوبی در پی داشته باشد.

شفاپور اولین قدم تحکیم روابط و ادامه حرفه‌ای تر فعالیت‌ها بین دو نهاد را امضای تفاهم نامه همکاری عنوان کرد و گفت: کشور ما به سمتی حرکت می‌کند که بعد از نفت باید برای درآمدزایی به حوزه پوشاک ورود قوی داشته باشد چرا که بررسی‌ها نشان می‌دهد ارز آوری این صنعت بیش از سایر صنعت‌ها است و این حوزه جای کار زیادی در کشور ما دارد. می‌توانیم فعالیت‌های مشترک آنلاین و حضوری آموزشی داشته باشیم. از صنف خیاطان دعوت می‌کنم جشنواره اختصاصی خیاطان را برگزار کند. نگاه تخصصی به حوزه مد و لباس ایجاب می‌کند فعالیت‌های هر بخش را به متخصصان آن بخش واگذار کنیم به همین دلیل ما آماده همکاری با شما برای برگزاری جشنواره اختصاصی خیاطان هستیم.

وی با تأکید بر اینکه بر اساس قانون تنها مسئول حوزه مد و لباس کشور کارگروه ساماندهی مد و لباس است، گفت: امضای تفاهم نامه باب خیری خواهد بود برای گسترش همکاری‌ها.

در ادامه این نشست اعضای هیئت مدیره خیاطان کشور به بیان مشکلات این صنف پرداختند.

حبیب طهماسبی‌نیک رئیس اتحادیه ابتدا رزومه‌ای از اتحادیه خیاطان بیان کرد و گفت: این اتحادیه جزو قدیمی‌ترین اتحادیه‌های صنفی کشور با بیش از یک قرن فعالیت است و در تمام رسته‌ها یعنی نوزاد، زنانه، مردانه و … از نظر هنر حرف اول را می‌زند. ما صنفی زحمت‌کش و بی‌هیاهو هستیم.

وی با ابراز خرسندی از ارتباط ایجاد شده بین صنف خیاطان و کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، گفت: بابی باز شده که کارهای مغفول مانده را با حمایت شما انجام دهیم؛ ما انتظار داریم در حوزه پوشاک مسائل مرتبط با اتحادیه به این اتحادیه ارجاع داده شود.

صحبت در خصوص فعالیت‌های تعاونی صنف خیاطان و عملکرد موفق این تعاونی از دیگر مسائل مطرح شده در این نشست بود که شفاپور قول همکاری و معرفی فعالان صنف خیاطان را به دستگاه‌های متقاضی داد.

یکی از مباحث مهم مطرح شده در این نشست گله‌مندی صنف خیاطان از فعالیت غیرقانونی افراد مبتدی و بدون تخصص در حوزه مزون‌داری و فعالیت گروهی از اتباع خارجی در منازل جنوب شرق شهر تهران آن هم بدون مجوز بود که شفاپور در این خصوص گفت: با رئیس پلیس کل اماکن کشور جلسه داشتیم و قرار شد همکاری مشترک در حوزه مکان‌هایی غیر قانونی تولید پوشاک داشته باشیم. البته در خصوص استفاده از کارگران غیرقانونی و اتباع خارجی ما به مزون‌داران پیشنهاد کردیم که از خیاطان ایرانی استفاده کنند اما اجرت بالای کار خیاطان ایرانی مسئله‌ای بود که از سوی مزون‌داران به عنوان دلیل استفاده از اتباع خارجی مطرح شد.

دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با تأکید بر اینکه باید جلوی فعالیت غیرقانونی مزون‌های بدون مجوز گرفته شود، گفت: کارگروه در حال رصد مزون‌ها است و اگر شما مزون‌های بدون مجوز را معرفی کنید کارگروه به کمک اماکن اقدامات قانونی در این خصوص را انجام خواهد داد.

در ادامه این‌نشست اعضای هیئت مدیریه صنف خیاطان خواستار نشست مشترک با رئیس اماکن شدند که دبیرکارگروه قول مساعدت در برگزاری این نشست مشترک را داد و به اعضای اتحادیه اطمینان خاطر داد مباحث قانونی و عملکردهای غیرقانونی که موجب ضربه خوردن فعالیت قانونی اعضای این اتحادیه می‌شود را با نهادهای مسئول مطرح و برطرف کند.

شفاپور در ادامه با اشاره به قدمت فعالیت اتحادیه خیاطان بر لزوم انجام برنامه‌های رسانه‌ای و اطلاع رسانی در خصوص سال‌ها فعالیت و اقدامات این اتحادیه تأکید کرد و گفت: یکی از اتحادیه‌هایی که در جشنواره فجر مورد تقدیر قرار گرفت اتحادیه خیاطان بود. این مسئله اتفاق بزرگی است چرا که اتحادیه خیاطان در یک رویداد ملی و بین‌المللی مورد تقدیر قرار گرفته است.

یکی‌دیگر از اعضای اتحادیه صنف خیاطان نیز به مسئله صدور مجوز فعالیت مزون‌ها که از این اتحادیه گرفته شده، اشاره کرد و گفت: تا سال گذشته امکان صدور مجوز موقت برای مزون‌ها را داشتیم. بانوان توانمند بسیاری هستند که در خانه کار کرده و هزینه‌های زندگی خود را تأمین می‌کنند اما اکنون چون مجوز ندارند و ما نمی‌توانیم برای آنها مجوز صادر کنیم دچار مشکل شده‌اند که شفاپور قول داد در قالب فعالیت‌های مشاغل خانگی با آنها تعامل کرده و زمینه صدور مجوز را فراهم کند.

در پایان نیز تفاهم نامه همکاری کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و اتحادیه صنف خیاطان به امضا رسید.

کد خبر 5044414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha