به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی بازیها رایانهای، جواد راستی در نشست خبری که با حضور معاون پژوهش بنیاد ملی بازیهای رایانهای برگزار شد، گفت: کنفرانس بینالمللی «بازیهای رایانهای؛ فرصتها و چالشها» که ششمین دوره آن طی روزهای ۳۰ بهمن و اول اسفند به میزبانی دانشگاه اصفهان و به دلیل شرایط کرونایی به صورت آنلاین برگزار میشود، برای اولین بار در سال ۱۳۹۴ با همراهی بنیاد ملی بازیهای رایانهای آغاز شد و در سال ۱۳۹۹ این همکاری به طور جدیتری ادامه پیدا کرد.
مدیر مرکز نوآوری صنایع سرگرمی اصفهان در ادامه تصریح کرد: دانشگاه اصفهان در رویداد جایزه بازیهای جدی ۱۳۹۹ یکی از همکاران بنیاد در برگزاری بخش هکاتون بود. در ادامه نیز بنیاد در تعاملی متقابل در برگزاری ششمین دوره کنفرانس بینالمللی بازیهای رایانهای؛ فرصتها و چالشها با ما همکاری نزدیکی انجام داد. کاری که در دانشگاه اصفهان در حوزههای آموزش، پژوهش و کارآفرینی مرتبط با بازیهای دیجیتال در حال انجام است، همپوشانی کاملی با کارکردها و وظایف بنیاد دارد. بنیاد ملی بازیهای رایانهای بنا بر رسالتی که بر عهده دارد حمایت از این سه حوزه مهم را در برنامهریزیهای کاری خود دارد.
راستی در این نشست ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این کنفرانس طی پنج دوره گذشته به تجربه برگزاری ششمین دوره این رویداد در شرایط کرونایی اشاره کرد و افزود: امسال تجربه جدیدی را در برگزاری آنلاین این رویداد سپری میکنیم و رویکرد ویژهای در نوع مقالات پذیرش شده و تنوع مهمانان دنبال کردهایم. یکی از ویژگیهای ششمین دوره این کنفرانس تنوع داورها از میان اساتید رشتههای مختلفی چون حقوق، مهندسی پزشکی، روانشناسی، جامعه شناسی، هنر و … بود.
او با اشاره به اینکه از میان ۱۳۰ مقاله ارسال شده به دبیرخانه این کنفرانس ۸۵ مقاله در حوزههای مختلف پذیرش شد، گفت: معاونت پژوهش بنیاد ملی بازیهای رایانهای در ششمین کنفرانس «بازیهای رایانهای؛ فرصتها و چالشها» از مقالات برتر در حوزه اکوسیستم بازیهای دیجیتال ایران و مقالات در حوزه بازیهای کاربردی با اعطای جایزه نقدی و معرفی بازیپژوهان برتر کنفرانس جهت انجام تحقیقات کاربردی به ساختار حمایتی همگرا حمایت میکند.
مدیر مرکز نوآوری صنایع سرگرمی اصفهان و دبیر کنفرانس با اشاره به راهاندازی مرکز تخصصی بازیهای رایانهای با سرمایهگذاری مشترک دانشگاه اصفهان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۵ در این دانشگاه گفت: تأسیس آزمایشگاه سرگرمیهای جدی با هدف ساخت بازیها و سرگرمیهایی که به اهداف آموزشی، درمانی، ورزشی و… میپردازند از جمله اتفاقاتی است که با تأسیس این مرکز شکل گرفت و تاکنون ۴۰۰ پروژه که مورد استفاده کلینیکهای درمانی – پزشکی و مراکز ورزشی است در این آزمایشگاه طراحی شده است.
حامد نصیری معاون پژوهش بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیز در این نشست از بازی به عنوان هنر هشتم به عنوان صنعتی که تمام ویژگیهای رشتههای هنری را دارد، نام برد و گفت: امروز بازی بخاطر ویژگیهای تعاملی آن، موضوع مهمی است. آمار ۳۲ میلیون بازیکن ایرانی که به طور متوسط روزانه ۹۳ دقیقه بازی میکنند، نشان میدهد که ما امروز با یک رسانه جدی و اثرگذار بخاطر ماهیت تعاملی آن مواجه هستیم.
او افزود: یکی از بین رشتهای ترین موضوعات بحث مطالعات بازی است که در تعامل با رشتههای مختلف هنری، روانشناسی، جامعه شناسی، پزشکی است و امروز این باور غلط که بازی، بازیچه کودکان است، شکسته شده است.
معاون پژوهش بنیاد همچنین با اشاره به فعالیتهای بنیاد به عنوان متولی صنعت بازی کشور در حوزههای آموزش، حمایت، نظارت و پژوهش گفت: فعالیتهای پژوهشی بنیاد با هدف شکلدهی به این اکوسیستم و تقویت آن انجام میشود. تمرکز روی بازیهای جدی و کارکردهای آن در حوزههای مختلف آموزش، درمان و … هوشمندسازی اکوسیستم بازیهای دیجیتال با تهیه و انتشار گزارشهای آماری و تحلیلی و تقویت مبانی نظری در حوزه بازی از جمله مأموریتهای مهم معاونت پژوهش بنیاد است.
او درباره رویکردهای معاونت پژوهش بنیاد در حمایت از رویدادهای پژوهش محور در حوزه بازیهای دیجیتال گفت: یکی از مأموریتهای اصلی معاونت پژوهش بنیاد در سال ۱۳۹۹ حمایت از برگزاری ششمین دوره کنفرانس اصفهان بود که به طور خاص با مأموریتهای بنیاد در خصوص تجاریسازی و کاربردی سازی تحقیقات دانشگاه در حوزه صنعت و به شکل خاص حوزه «کودکان و بازیهای دیجیتال» همخوانی دارد.
نصیری افزود: رویکرد معاونت پژوهش بنیاد در حمایت از کنفرانس اصفهان با سه هدف شکلدهی به تحقیقات حوزه کودک در بازیها، حمایت از تحقیقات کاربردی در حوزه بازیها و اتصال محققان پژوهشهای کاربردی و کلیدی به ساختار حمایتی همگرا در بنیاد ملی بازیهای رایانهای انجام شده است.
معاون پژوهش بنیاد همچنین تصریح کرد: هدف ما از همکاری با دانشگاه اصفهان کاربرد پذیرتر کردن تحقیقات کنفرانس است که تا حد امکان بتوانیم پژوهشگران فعال در این حوزه در دانشگاهها روی موضوعات اصلی و مورد توجه در صنعت بازی کار کنند. برای ما بسیار مهم است که روی اولویتهای پژوهشی مورد نیاز حاکمیت و صنعت است و فکر میکنیم در دانشگاهها میتوان برای آنها راهحلهایی پیدا کرد، متمرکز شویم. از این جهت حمایت از رویدادهایی چون کنفرانس اصفهان از اولویتهای ما در بنیاد ملی بازیهای رایانهای است.
ششمین دوره کنفرانس بینالمللی «بازیهای رایانهای؛ فرصتها و چالشها» با نگاهی ویژه به پژوهشهای مرتبط با بازیهای دیجیتال؛ از کودکی تا سالمندی در روزهای ۳۰ بهمن و ۱ اسفند به صورت آنلاین برگزار میشود و با پخش زنده از پلتفرم آپارات برای علاقهمندان قابل پیگیری است.
نظر شما