۹ اسفند ۱۳۹۹، ۱۱:۴۴

آیت الله رشاد:

ابدی بودن در عالم ماده یکی از تصورات غلط انسان ها است

ابدی بودن در عالم ماده یکی از تصورات غلط انسان ها است

آیت الله رشاد گفت: گاه انسان بر اساس همان منشأ فطری به اشتباه تصور می‌کند که زندگی جاوید مربوط به عالم دنیا است و با این جاوید انگاری بسیاری از فرصت‌ها را از دست می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی اکبر رشاد امروز پیش از آغاز درس خارج فقه که در مدرسه علمیه امام رضا (ع) برگزار شد، اظهار داشت: حضرت می‌فرمایند ای فرزند آدم! درباره اموال و دارایی خودت، خود وصی خویش باش و آنگونه که دوست داری بعد از مرگت ورثه درباره اموالت انجام دهند، خود پیش از مرگت آن را انجام ده.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: یکی از مشکلات بشر توهم مهلت است، غالباً بشر تصور می‌کند به مدت طولانی در دنیا زیست می‌کند. همین تصور و توهم است که او را از رسیدن به بسیاری از مواهب، نعمات، فرصت‌ها و خدمات باز می‌دارد.

تولیت مدرسه علمیه امام رضا (ع) ابدی بودن در عالم ماده را یکی از تصورات غلط آدمی دانست و گفت: انسان تصور می‌کند وجودش ابدی است، البته این حس منشأ فطری دارد چرا که فطرت آدمی اشباع ناپذیر بوده و وجودش برای بلند مدت خلق شده است.

وی با بیان اینکه انسان برای یک زندگی جاوید ساخته شده است، گفت: گاه انسان بر اساس همان منشأ فطری به اشتباه تصور می‌کند که زندگی جاوید مربوط به عالم دنیا است و با این جاوید انگاری بسیاری از فرصت‌ها را از دست می‌دهد در حالی که عالم دنیا ابدی نیست.

آیت الله رشاد ادامه داد: ابد انگاری جهان همانند آن خطایی است که ممکن است جنین در وجود مادر داشته باشد و فکر کند که تا ابد در وجود مادر باقی می‌ماند در حالی که چنین نیست و در زمان مقرر و پس از نه ماه دوره بارداری از آن وجود رها و به عالم دنیا پای می نهد.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: اینکه انسان از اموال خود در راستای کمک به نیازمندان و خدمات رسانی به محرومان بهره ببرد بسیار ارزشمند است؛ بسیاری از مردم معتقد هستند که باقیات و صالحاتی از خود بر جای بگذارند برای همین وصیت می‌کنند تا فرزندان از ثلث اموال اقدام به ساخت مدرسه و یا مسجد کنند یا به فقرا احسان داشته باشند.

استاد اخلاق ادامه داد: اصولاً بعد از مرگ ورثه با هزار و یک توجیه بعضاً از اجرای وصیت سر باز می‌زنند و ورثه اندکی هستند که وصیت موصی را دقیق اجرا می‌کنند؛ بنابراین انسان قبل از اینکه مرگش فرا برسد باید خودش وصی خود باشد چرا که پس از مرگ اختیار از کف می‌رود و دیگر انسان نمی‌تواند هیچ عمل خیری انجام دهد.

کد خبر 5157114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۹
      0 0
      به همین دلیل است که امت توان اقتصادی ملت را کنترل و تضعیف میکند، آنهارا به چالش میکشد تا در مشکلات از حق و ارزشهای زندگی دور شوند تا عده ای خاص دراین دنیا از مهلت استفاده کنند چون به آن دنیا رفتند خیمه های سوزانند