۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۲۲

چراغ حوزه هنری اصفهان با رویداد «خطوط خاموش» پرفروغ شد

چراغ حوزه هنری اصفهان با رویداد «خطوط خاموش» پرفروغ شد

اصفهان_ دومین رویداد«خطوط خاموش» همراه با نمایشگاهی از آثار اساتید منتخب کشور در حوزه هنری اصفهان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، افتتاحیه دومین رویداد «خطوط خاموش» همراه با نمایشگاهی از آثار اساتید منتخب کشور به همت حوزه هنری اصفهان شامگاه جمعه برگزار شد. دبیر علمی این رویداد از چرایی عنوان «خطوط خاموش» گفت: خطوط فراتر از عالم خوش‌نویسی است و با انتخاب این عنوان در واقع به دنبال آن بودیم که در آینده به جنبه‌های فراموش شده و وسیع خطوط بپردازیم.

وی ادامه داد: از صدر اسلام تا دوره تمدن اسلامی تعداد بی‌شماری از نوشته‌های روزمره و دست خط وجود داشته که صحبت از خط ما را با حجم وسیعی از سنت‌های نوشتاری روبرو می‌کند و با ارزیابی مجموعه تحولات خطوط می‌توان به بررسی خوشنویسی پرداخت.

شهاب شهیدانی با اشاره به فضای فرهنگی و هنری اصفهان تصریح کرد: از ابتدای شکل‌گیری سنت‌های خوشنویسی و خطوط اولیه اسلامی و ایرانی، صحبت از قلم «الاصفهانی» بوده و متأسفانه تاکنون چیزی از آن باقی نمانده است؛ علاوه بر آن نخستین قرآن وقف شده به حرم حضرت رضا (ع) در اصفهان نوشته شده است.

وجود نیمی از کتیبه‌ها در اصفهان

وی افزود: بیش از نیمی از کتیبه‌های ایران در اصفهان است که سنت مستمری در این استان بوده و کتابت انواع کتیبه‌ها و سایر یادگاری نویس‌ها از ویژگی‌های مستتر در اصفهان است.

دبیر علمی دومین رویداد خطوط خاموش خاطر نشان کرد: خط گونه‌ای نوشتاری است اما قلم نمونه‌های نظام‌مند و هندسی شده مانند نستعلیق است، به عبارتی قلم شکل خوشنویسانه است و خط عمومی‌تر و اشاره به نگارش است.

شکل‌گیری خطوط خاموش و آشکار در اصفهان

وی ادامه داد: قلم نستعلیق هویت ایرانی و قلم فاخری معرفی شده که در زمان پایتخت شدن اصفهان به شکوه و اوج رسیده است.

شهیدانی معتقد است که اگر فضای فرهنگی هنری اصفهان و خوشنویسان اصفهانی سبب حفظ سپهر فرهنگی آن نمی‌شدند، نمی‌توانست حیات هنری خود را با عزت و احترام ادامه دهد؛ بنابراین خطوط خاموش و آشکار به همت و سعی هنرمندان و فضای فرهنگی اصفهان شکل گرفته است.

اهمیت آثار هنری و عادت چشم به دیدن زیبایی

رئیس حوزه هنری اصفهان نیز در این رویداد با ابراز خرسندی از شکل‌گیری فصل جدیدی از فعالیت‌های حوزه هنری اصفهان، اظهار داشت: امیدوارم روزهای بحرانی کرونا را پشت سر بگذاریم و در روزهای متوالی برنامه‌های ویژه در این فضای تاریخی و هنری استمرار داشته باشد.

مجتبی شاهمرادی ادامه داد: اتفاقات اخیر سبب شده تا چشم ما به دیدن زیبایی‌ها عادت نکند در حالی که گذشتگان ما با دیدن این تصاویر زیبا و استفاده از ظروف قلم‌کاری شده جانشان تازه می‌شد و در زندگی آنها تأثیر داشت، از این رو افتتاح این نمایشگاه به تغییر سبک زندگی ما کمک خواهد کرد.

وی افزود: در کنار برگزاری نمایشگاه چند کارگاه با حضور اساتید به نام در نظر گرفته شده که علاقه‌مندان به این حوزه می‌توانند بهره‌مند شوند.

نمایش ۵۳ اثر برگزیده اساتید کشوری در عمارت سعدی

گفتنی است، نمایشگاه پیش‌رو ۵۳ اثر گردآوری شده از اساتید به نام کشور همچون سید محمد وحید جزایری، محسن سلیمانی، ناصر طاووسی، غفور اسکندری سخندری، همایون مقدس و شهاب الدین ارفعی در گالری‌های بوستان و گلستان به نمایش گذاشته و شامل اقلام کوفی، محقق، ریحان، رقاع، توقیع، ثلث و تعلیق است.

همچنین چند نمونه اثر از خوشنویس بزرگ معاصر، حبیب ملک قلم، زنده یاد استاد حبیب الله فضایلی به همراه مجموعه‌ای از قلم‌ها و اسباب کتابت ایشان از مجموعه دکتر شهاب شهیدانی در گالری تک اثر و دیگر گالری‌ها زینت بخش نمایشگاه شده است.

بخش دیگر از نمایشگاه به گنجینه‌ای از قرآن‌های ارزشمند دوره‌های تاریخی با چاپ نفیس اختصاص دارد. تعداد ۲۵ مجلد کتاب ارزشمند که بیشتر به زبان عربی، انگلیسی و ترکی مرتبط با پژوهش در خط و خوشنویسی است از کتابخانه تخصصی دکتر شهیدانی جهت معرفی به پژوهشگران در این نمایشگاه عرضه شده است. این نمایشگاه تا زمان ۲ تیرماه در عمارت تاریخی سعدی برقرار است.

کد خبر 5222527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha