۵ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۲۲

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح کرد؛

توسعه فناوری‌ مخدرهای صنعتی توسط کشورهای فرامنطقه‌ای

توسعه فناوری‌ مخدرهای صنعتی توسط کشورهای فرامنطقه‌ای

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یکی از چالش‌های بزرگ منطقه ما افزایش فراوان تولید مواد مخدر در همسایگی کشور است که این افزایش با حمایت‌های کشورهای فرامنطقه ای انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر سردار اسکندر مؤمنی صبح امروز در نشست تخصصی «یاریگران زندگی-همکاری‌های فرابخشی و بین‌المللی-پیشگیری از اعتیاد» به مناسبت بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر ضمن گرامیداشت سالروز جهانی مواد مخدر گفت: با وجود پنج نهاد اصلی و ده نهاد فرعی در مبارزه با مواد مخدر اما متأسفانه شاهد دو مؤلفه نگران کننده هستیم ابتدا افزایش فزاینده عرضه و تولید مواد مخدر در سطح جهان و دوم افزایش مصرف به گونه‌ای که در ۱۳ سال گذشته بیش از ۲۹ درصد مصرف مواد مخدر در سطح جهان افزایش یافته است.

وی بیان کرد: یکی از چالش‌های بزرگ منطقه ما افزایش فراوان تولید مواد مخدر و محرک‌هایی مثل شیشه در همسایگی کشور است که این افزایش با حمایت‌های کشورهای فرامنطقه‌ای صورت می‌گیرد و با دیدن تکنولوژی و ساخت مواد مخدر صنعتی و بذرهای نو و پربار و حمایت‌های فراوان که موجب افزایش تولید در همسایگی شرقی ما شده است؛ این شائبه تقویت می‌شود.

مؤمنی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در دنیا علی رغم افزایش فزاینده تولید مبارزه بی سابقه‌ای را رقم زده است.

وی با اشاره به اینکه سال ۹۹ یک سال ویژه بود و حدود ۱۲۰۰ تن مواد مخدر کشف شد گفت: قدرت کشف جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۹ به دو برابر افزایش پیدا کرد و این مفهوم کم شدن ورود و ترانزیت به سمت اروپاست.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در سال ۹۹ جمهوری اسلامی ایران ۹ شهید و ده‌ها جانباز و مجروح در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرد همچنین جمهوری اسلامی ایران قاطعانه با همه انواع مواد مخدر مبارزه می‌کند و برایش فرقی نمی‌کند که این مواد داخل کشور تولید می‌شود و یا ترانزیت می‌شود.

مؤمنی با اشاره به اینکه چالش بزرگ جهان امروز در حوزه مبارزه با مواد مخدر عدم هماهنگی و یکپارچگی توسط همه کشورهاست عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران پایبند به همه قوانین است اما نه تنها کشورهای دیگر کمکی در این خصوص نمی‌کنند بلکه تقویت کننده تولید مواد مخدر هستند همچنین جمهوری اسلامی ایران رویکرد موازن و هماهنگی را منطبق با تعهدات بین‌المللی خود انجام داده است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: در عرصه کاهش تقاضا طرح یاریگران را جمهوری اسلامی به تصویب رسانده است که همه گروه‌های مرجع در آن برای مبارزه به میدان می‌آیند این طرح در بیش از ۴۰ هزار مدرسه اجرا شد و بیش از ۸ میلیون دانش‌آموز تحت پوشش آن قرار گرفتند.

وی افزود: چهار حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی در حوزه مبارزه با مواد مخدر اولویت جمهوری اسلامی ایران هستند برای مثال در حال حاضر در حوزه درمان و کاهش آسیب در ماه جاری خط تولید داروی مقابله با مصرف مواد مخدر راه اندازی شد که بدون تردید یک نقطه عطف است و همچنین داروی دتوکسین که دارویی گیاهی است وارد چرخه بازار شده است.

مؤمنی بیان کرد: در سال ۹۹ ۹ هزار مرکز درمانی در کشور فعالیت دارند و به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار معتاد خدمت دادند؛ همچنین در جهت اجتماعی شدن مواد مخدر حدود ۳ هزار سازمان مردم نهاد فعالیت می‌کنند که در این سال‌های اخیر ارتقای قابل توجهی داشته‌اند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: برای سال ۱۴۰۰ سند تحول راهبردی در زمینه مبارزه با مواد مخدر تهیه شده است اما علی رغم حجم اندک مشارکت ملی که البته در چند سال اخیر افزایش یافته است و جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق آرمان‌ها و ارزش‌های والای دینی و ملی جمهوری اسلامی ایران به تمام تعهدات خودش عمل کرده است.

مؤمنی تاکید کرد: بدون اقدام مناسب همه دولت‌ها مبارزه با این بلای خانمان سوز امکان ناپذیر است و تا زمانی که دولت‌های غربی و آن‌هایی که توانمندی دارند به میدان نیایند حل این معضل امکان ناپذیر است بنابراین باید همه کشورها مثل جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر تعهدات وظیفه خودشان را در این راستان انجام دهند.

کد خبر 5244164

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha