به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا از آغاز گفتگوهای راهبردی با اندونزی خبر داد. واشنگتن در همین زمینه مدعی شد که دو کشور آمریکا و اندونزی متعهد شده اند که با یکدیگر بر سر مسائلی شامل آنچه به ادعای ایالات متحده آزادی دریانوردی در دریای چین جنوبی است؛ همکاری کنند.
دو طرف در سال ۲۰۱۵ برای انجام گفتگوهای راهبردی به توافق رسیدند اما بلینکن در دیدار با «رنتو مارسودی» وزیر خارجه اندونزی که در واشنگتن انجام شد، در جمع خبرنگاران گفت که این گفتگوها در واقع از هم اکنون آغاز شده است.
بلینکن با اشاره به اینکه واشنگتن از رویکرد و عقیده استوار جاکارتا در «آ سه آن» تقدیر می کند، گفت: اندونزی شریکی دموکراتیک و قدرتمند برای آمریکا است. ما مشغول همکاری با یکدیگر در سنگرهای متعددی هستیم.
مارسودی نیز به بلینکن گفت: مشارکت قوی با اندونزی می تواند سرمایه ای کلیدی برای مشغله در حال افزایش شما در منطقه باشد. وی همچنین ادامه داد که آمریکا یکی از مهمترین شرکای آ سه آن جهت تحقق دورنمای ایندوپاسیفیک این سازمان محسوب می شود.
وزیر خارجه اندونزی در پایان گفت: من و دولت جاکارتا به پیشبرد روابط دوجانبه با آمریکا از مسائل مرتبط با حوزه سلامت گرفته تا اهداف توسعه پایدار، آموزش، اقتصاد و فراتر از اینها امیدواریم.
وزارت خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که دو طرف متعهد شدند جهت مقابله با ویروس کرونا، بحران های اقلیمی و همچنین تقویت مناسبات تجاری و اقتصادی دوجانبه با یکدیگر همکاری نمایند.
دیدار بلینکن و مارسودی در راستای پیشبرد سیاست ایندوپاسیفیک ایالات متحده صورت می گیرد. آمریکا با چرخش به این سیاست در سال های اخیر و با ایجاد چین هراسی در حال مانع تراشی برای پکن است چرا که از پیشرفت روزافزون چین در زمینه های مختلف علی الخصوص اقتصادی، به هراس افتاده است.
رویکردهای نظامی واشنگتن در دریای چین جنوبی و حمایت از سیاست جدایی طلبی در مناطق تحت حاکمیت چین از قبیل تایوان و هنگ کنگ در همین راستا است.
نظر شما