۱۵ شهریور ۱۴۰۰، ۱۰:۰۴

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند؛

کاهش ۵۰ درصدی میزان روان آب رودخانه گاماسیاب

 کاهش ۵۰ درصدی میزان روان آب رودخانه گاماسیاب

همدان_ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: با توجه به کاهش میزان نزولات جوی طی سال گذشته و اوایل سال جاری میزان رواناب رودخانه گاماسیاب در مقایسه با سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، کریم حاج باباعلی در نشست خبری با خبرنگاران، نهر شعبان را مهم‌ترین و اصلی‌ترین منبع آب برای باغات و بخش زراعت عنوان کرد و گفت: از مجموع زمین‌های زراعی و باغ‌های شهرستان یک‌هزار و ۸۰۰ هکتار زیر پوشش این نهر قرار دارند که ۹۵ درصد این اراضی را باغات تشکیل می‌دهد.

وی افزود: برای آبیاری باغات نیاز به یک‌هزار و ۸۰۰ لیتر آب در ثانیه است در حالی که الان این میزان به ۴۰۰ لیتر در ثانیه رسیده و باعث بروز مشکلاتی در زمینه مدت تناوب آبیاری مزارع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: نهر اصلی شعبان دارای ۱۴ کیلومتر طول با ۴۶۰ دریچه آبگیری است که تاکنون ۱۱۵ کیلومتر در آن با احتساب انهار فرعی بتونی شده و حدود ۵۰ کیلومتر دیگر نیاز به بتونی شدن دارد.

باباعلی اظهار داشت: در دو سال گذشته وضعیت رودخانه مانند امروز نبود و به خاطر شدت بارندگی در برخی مناطق از بستر خود طغیان کرده و باعث آبگرفتگی مناطق روستایی می‌شد.

وی با اشاره به شرایط خشکسالی کنونی افزود: خوشبختانه با وجود کم آبی، با همکاری دستگاه‌های مربوطه، نیروی انتظامی و مردم توانستیم آب را به مزارع و باغات برسانیم و مانع از بروز مشکل جدی در شهرستان شویم.

بابا علی با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر محصولات کشاورزی در حال برداشت هستند اضافه کرد: با توجه به حساس بودن یکی دو هفته آینده سعی ما بر این است آب گاماسیاب را به منطقه گوشه سر آسیاب شهر نهاوند برسانیم تا باغات این منطقه نیز آبیاری شوند.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند در خصوص تأمین اعتبار برای بتونی کردن کامل این نهر گفت: با توجه به پیگیری‌هایی که از سوی نماینده شهرستان برای تأمین اعتبار این پروژه از طریق ماده ۵۶ با مشارکت بانک‌ها، تا قبل از روی کار آمدن دولت فعلی ۷۰ تا ۸۰ درصد انجام گرفته بود که در حال پیگیری است.

وی با اشاره به افزایش نرخ حقابه کشاورزان گفت: امسال با توجه به افزایش قیمت‌ها و همچنین بالا رفتن دستمزد میراب‌ها حقابه نیز افزایش داشته که البته رقم قابل توجهی نبوده و قطعاً پیمانکار نیز متضرر خواهد شد.

باباعلی با اشاره به تعیین میزان حقابه بر اساس دستورالعمل سال ۱۳۴۸ گفت: البته در حال حاضر ملاک حقابه این نامه است اما اخیراً اعلام شده که تعیین حقابه بر اساس شرایط هر سال تعیین می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه پیوند گردو تا پایان مرداد ماه سال جاری ۱۴ هزار پیوندک، پیوند شده است که نسبت به ۵ هزار پیوندک پیش بینی شده بیش از ۲۸۰ درصد تحقق داشته‌ایم افزود: در تولید گوشت قرمز تا پایان مرداد ماه سال جاری به میزان ۷۰ تن گوشت قرمز تولید شده که نسبت به ۱۷۰ تن میزان پیش بینی شده در سال جاری تاکنون ۴۰ درصد تحقق داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند افزود: در توسعه سازه‌های گلخانه‌ای تا پایان مرداد ماه میزان ۳/۶ هکتار در حال احداث و آماده سازی می‌باشد که نسبت به ۷ هکتار پیش بینی شده برای سال جاری حدود ۹۰ درصد تحقق داشته است.

وی گفت: در توسعه سامانه‌های نوین آبیاری میزان ۳۶۱ هکتار تا پایان مرداد ماه سالجاری انجام گرفته یا در دست توسعه می‌باشد که نسبت به ۵۸۰ هکتار پیش بینی شده سال جاری بیش از ۶۰ درصد تحقق داشته‌ایم.

باباعلی با اشاره به ایجاد ظرفیت فرآوری وذخیره سازی جدید میزان ۷ هزار تن واحدهای بسته بندی حبوبات، ماهی قزل پروتیئن و تولید شیرخشک تا پایان مردادماه انجام شده است اظهار کرد: این میزان تولیدات نسبت به ۴ هزار تن میزان پیش بینی شده در سال جاری بوده است که تا کنون بیش از ۱۷۰ درصد تحقق داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند با بیان اینکه در راستای برنامه راهبردی اقتصاد مقاومتی و اهداف کمی و کیفی این برنامه‌های در شهرستان نهاوند در سال ۱۴۰۰ انجام شده است افزود: با وجود خسارات ناشی از خشکسالی‌های اخیر و کاهش میزان تولیدات شهرستان از سطح ۱۴ هزار هکتار اراضی گندم شهرستان حدود ۴۰ هزار تن گندم تولید شده است.

بابا علی در بحث تولید شیر و گوشت و مرغ در شهرستان تا پایان مرداد ماه سال جاری به ترتیب ۱۴ هزار و ۴۰۰ تن از این دو محصول تولید شده که باعث افزایش ضریب خود اتکایی محصولات اساسی شده است بیان کرد: در تجهیز و نوسازی منظور یکپارچه سازی اراضی حدود ۱۵۰ هکتار انجام گرفته که ۱۰۰ درصد انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند افزود: در بحث تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی تا پایان مرداد نیز در بخش زراعت، باغبانی، دام و طیور، و سایر ناوگان ۴۴ دستگاه به ناوگان اضافه شده است و در توسعه و فرآوری گیاهان دارویی نیز تا پایان مرداد سال جاری حدود ۲۳۰ هکتار افزایش سطح و ۲۸۰ تن افزایش تولید داشته‌ایم.

کد خبر 5297915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha