به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورونیوز، «الکساندر ووچیچ»، رئیس جمهوری صربستان میگوید این کشور همچنان به خرید تسلیحات نظامی از روسیه و چین ادامه میدهد.
اظهارات ووچیچ در خصوص خرید تسلیحات از کشورهای روسیه و چین در حالی مطرح میشود که اروپا نگرانی خود را در این ارتباط اعلام کرده است.
رئیس جمهوری صربستان که همزمان با افتتاح نمایشگاه اسلحله در بلگراد این اظهارات را به زبان میآورد در ادامه گفت: «ما کشوری مستقل و آزاد هستیم و در مورد منابع مورد نظر خود برای تهیه تسلیحات تابع نظر هیچ کشور خارجی نیستیم.»
ووچیچ در بخش دیگری از صحبتهای خود به انتقادات کشورهای غربی در خصوص سیاستهای این کشور پاسخ داد و افزود: «اگر کسی فکر میکند ما باید برای خرید تسلیحات خود از ایالات متحده آمریکا یا اتحادیه اروپا کسب اجازه کنیم، این به معنای براندازی دولت صربستان است.»
صربستان به تازگی سیستم دفاعی و نظامی خود را با خرید هواپیماهای جنگی و همچنین پهپادهای روسی و چینی مسلح کرده است.
ووچیچ در پاسخ به انتقادات میگوید صربستان یک کشور آزاد است و هدفش از خرید این تسلیحات جلوگیری از تجاوز احتمالی است.
اگرچه صربستان به طور رسمی به دنبال عضویت در اتحادیه اروپا است اما بلگراد از همسویی با سیاست خارجی واحد که در میان ۲۷ کشور عضو در جریان است خودداری کرده و در عوض اتحاد خود را با روسیه و چین تقویت نموده است. صربستان برای عضویت در اتحادیه اروپا نیاز دارد که حمایت تمام کشورهای عضو این اتحادیه را با خود داشته باشد، با این حال دولت این کشور همچنان روابط سردی با کرواسی آخرین عضو جدید اتحادیه دارد.
اتحادیه اروپا در حال حاضر مذاکرات عضویت با مونته نگرو و صربستان را دنبال میکند و آلبانی و مقدونیه شمالی هم از نامزدهای رسمی پیوستن به اتحادیه اروپا هستند.
بوسنی و هرزه گوین و کوزوو هم از نامزدهای بالقوه عضویت در این اتحادیه هستند.
در اواخر سال گذشته جمهوری چک و اسلواکی مانع تصویب متن مهمی درباره پیشرفتهای حاصل شده در روند گسترش اتحادیه اروپا شدند. پیش از آن هم بلغارستان آغاز مذاکرات پیوستن مقدونیه شمالی به اتحادیه اروپا را وتو کرده بود. این امر همچنین مانع شروع برنامه ریزی شده مذاکرات عضویت اتحادیه اروپا به آلبانی شده است.
با این همه گسترش اتحادیه اروپا در بین کشورهای عضو طرفدارانی هم دارد.
وزیر امور خارجه اتریش هم چندی پیش خواستار در دستور کار قرار گرفتن سریع آغاز مذاکرات عضویت کشورهای عضو بالکان غربی در اتحادیه اروپا شد.
وی تاکید کرد که به دلایل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی این مسئله بر اساس علایق و منافع استراتژیک همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا است. وی افزود: تنها در این صورت است که ما میتوانیم بر تقسیم تاریخی اروپا بعد از جنگ جهانی دوم غلبه کنیم.
نظر شما