۱۰ آبان ۱۴۰۰، ۸:۰۲

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

حرکت قطار تجاری ترکیه به چین/ ایران از معادلات ترانزیتی جا ماند

حرکت قطار تجاری ترکیه به چین/ ایران از معادلات ترانزیتی جا ماند

گرگان- رئیس اتاق بازرگانی گرگان گفت: در حالی وزارت راه ایجاد مسیر تجاری اینچه برون به جنوب را توجیه پذیر نمی دانست ترکیه با ایجاد مسیر ریلی به چین، ایران را در روابط تجاری با منطقه عقب زد.

علی محمد چوپانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بخش خصوصی وظیفه دارد اهداف اقتصادی نظام را دنبال کند اما نیاز به سیاست‌گذاری‌هایی صحیح در سطح ملی است که توسط دولت و حاکمیت باید فراهم شود.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان با تاکید بر این که رهبر معظم انقلاب عموماً نقاط استراتژیک را گوشزد می‌کنند ولی پیدا کردن تاکتیک‌ها توسط حاکمیت است، افزود: شیوه اجرای فرمایشات اقتصادی رهبری توسط بخش خصوصی تهیه شده ولی برای این اقدام به زیرساخت‌هایی نیاز است که توسط دولت باید فراهم شود.

چوپانی ادامه داد: ایشان فرمودند اگر با همسایگان خود رابطه اقتصادی داشته باشیم و بتوانیم سهمی از نیازهای خود را تأمین کنیم شاید بسیاری از مشکلات کشور حل بشود ولی متأسفانه در عمل برای رسیدن به فرمایش رهبری در بدنه اقتصادی نظام، آسیب‌شناسی نکرده‌اند و نمی‌دانند چه مشکلاتی برای تسهیل فرمایش رهبری داریم.

وی یکی از چالش‌های اقتصادی را اختلافات با همسایگان دانست و گفت: در گذشته قسمتی از برق و گاز خود را از ترکمنستان تأمین می‌کردیم و از رهگذر ترانزیتی گاز به سایر کشورها ۲۵ تا ۳۰ درصد درآمد کشور ما بالا می‌رفت؛ مابه ازای ارزش این سود، کالا هم به ترکمنستان صادر می‌کردیم که کمک اقتصادی خوبی بود.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان اضافه کرد: نزدیک به ۱۰ سال است که به دلیل اختلاف جزئی پیش آمده با ترکمنستان، عملاً گذرگاه صادراتی ما با مشکل رو به رو شده و متأسفانه اراده‌ای هم برای رفع آن نیست.

اینچه برون زیرساخت تجاری لازم را ندارد

وی در ادامه یکی از چالش‌های زیرساختی گلستان را تأسیسات مرزی و ریلی اینچه برون دانست و گفت: آنجا نه انباری داریم نه زیرساخت تجاری که بتواند به توسعه روابط تجاری ما کمک کند.

چوپانی بیان کرد: در زمان افتتاح قرار بود ۱۲ میلیون تن صادرات و واردات کالا داشته باشیم اما به دلیل نبود امکانات و زیرساخت ریلی برای تسریع در صادرات با همسایگان، عملاً کشورهای همسایه راه‌های جایگزین را برای خود تعریف کرده‌اند.

وی اضافه کرد: از طرفی استکبار جهانی کشور ما را محاصره اقتصادی کرده و این محاصره صرفاً جلوگیری از صادرات نفت نیست بلکه مبادی صادراتی ایران را هم بسته است اما به جای تلاش برای توسعه روابط ظرفیت‌های موجود را با بی تدبیری به سایر کشورها واگذار می‌کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان با بیان این که ترکیه با مسیر ریلی ایران را در روابط با چین عقب زد، تصریح کرد: اخیراً قطاری از استانبول از دریای خزر عبور کرد و ۱۴ روزه به چین رسید. ما به دولت پیشنهاد کردیم به جای یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو هزینه برای برقی کردن مسیر ریلی شمال که کشش یک میلیون تن کالا را ندارد، مسیر جدید تجاری از اینچه برون به آزادشهر و شاهرود و سپس به جنوب کشور فراهم کند که ۵۲۰ کیلومتر نزدیک‌تر است و ۲۰۰ میلیون یورو هزینه دارد تا مسیر اختصاصی ترانزیت کالا شود.

وی اظهار کرد: مزیت دیگر هم این بود که مسیر سریع‌تری است و گلستان را هم به مشهد متصل می‌کرد. آقایانی که برقی کردن را توجیه می‌کردند می‌گفتند این مسیر توجیه ندارد؛ معلوم بود کاسه‌ای زیر نیم کاسه است و دسیسه‌ای در کار بود. کل این پروژه با ریل و لوکوموتیو و واگن بیش از دو میلیارد یورو به نفع نظام بود ضمن این که مسیر جدید ریلی تجاری را برای ایران ایجاد می‌کرد.

کد خبر 5340734

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
      0 0
      اصولا برقی کردن راه آهن در ایران مشخص بود که فعلا ناکارامد است !!! نیاز اصلی ما گسترش مسیرهای پایه ریلی است ! راه آهن شرق ! راه آهن به بوشهر ! گسترش بنادر و کشتی های دریای خزر و ... مسیر های اصلی و پورت های پایه هنوز ساخته نشده که مرحله بعدی برقی بشوند !!!