۲۹ آبان ۱۴۰۰، ۹:۵۰

حجت‌الاسلام جلالی با مهر مطرح کرد؛

مسئولان کتابخوان شوند مردم هم اهل مطالعه خواهند شد

مسئولان کتابخوان شوند مردم هم اهل مطالعه خواهند شد

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید روایت داریم که مردم به مسئولان خود بیشتر شباهت دارند تا اجدادشان. سوال این است که مدیران کشور چقدر دغدغه مطالعه دارند و خودشان چقدر کتاب می‌خوانند؟

حجت‌الاسلام حسین جلالی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: به نظر من یکی از دلایل پایین بودن سطح مطالعه در جامعه ما این است که متاسفانه توجهی به ذائقه جوان امروزی نداشته‌ایم. همچنین حجم، شکل و طراحی کتاب در کنار محتوای آن خودش به نوعی در ترغیب جامعه به مطالعه تاثیرگذار است.

وی افزود: البته این جمله به معنای این نیست که ما از اصول خودمان تنزل کرده و فقط به ذائقه مخاطب توجه کنیم؛ نه اینگونه نیست بلکه باید توجه داشت که این عوامل د رواقع مانند مواد اولیه و خام موجود در یک آشپزخانه هستند که آشپز می‌تواند با مهارت خود آنها را به بهترین شکل و خوشمزه‌‎ترین طعم به خورد متقاضی بدهد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: طی سال‌های اخیر گرانی کاغذ به نوعی ناشر و البته کتابفروشان را تحت تاثیر خود قرارداده است. این امر طبیعتاً بر خوانندگان کتاب نیز به همان اندازه و شاید هم بیشتر تاثیر گذاشته است. بنابراین باید ناشران و کتابداران را در این زمینه یاری کنیم تا قادر باشند کتاب را با کمترین هزینه در اختیار جامعه و دوستداران کتاب قرار دهند.

جلالی با تاکید بر نقش مسئولان و متولیان ترویج کتاب و کتابخوانی در جامعه، گفت: مردم همیشه تابع مسئولان و مدیران خود بوده‌اند. حتی روایت داریم که مردم بیشتر به مسئولان خودشان شباهت دارند تا به اجدادشان. بنابراین در زمینه کتاب‌خوانی و سرانه مطالعه در کشور باید دید که چه اندازه مسئولان و مدیران ما دغدغه مطالعه داشته و دارند. خودشان چه اندازه مطالعه می‌کنند. چرا که این امر باید در کشور نهادینه شود تا نتیجه مطلوب از آن کسب شود.

وی در ادامه گفت: ما چه اندازه در رابطه با زیرساخت‌های مطالعه کار کردیم؟ در وهله نخست باید از خودمان بپرسیم که چرا متقاضی برای مطالعه و ایجاد کتابخانه به اندازه دیگر مطالبات در سطح جامعه وجود ندارد. چه اتفاقی افتاده که جوانان برای فضای ورزشی و مکان‌های تفریجی و رفاهی داد می‌زنند و مطالبه دارند اما برای مطالعه و ایجاد کتابخانه، نه. در اولویت‌بندی‌های ما جایگاه کتاب و کتاب‌خوانی کجا قرار دارد؟ چه تعداد کتابخانه‌های بزرگ در سطح شهرها وجود دارد و چند پاتوق کتاب داریم. یا چند کتابخانه در شهر وجود دارد که مردم قادر باشند تمام کتاب‌های مورد نیاز خود را از آنجا تهیه کنند. شما در یک خیابان به فاصله هر چند متر یک فست فودی می‌بینید اما آیا یک سوم این فست فودی‌ها در خیابان‌ها کتابخانه وجود دارد؟ جواب منفی است.

نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت همیاری همه ساختارهای کشور برای بهبود سرانه مطالعه اشاره کرد و گفت: این یک پازلی است که آیتم‌ها و عوامل متعددی در آن دخیل هستند. بنابراین باید همه دستگاه‌ها و نهادهای مختلف و متصدی این امر برای بهبود سرانه مطالعه و رواج کتاب‌خوانی به میدان بیایند. دغدغه کتاب و مطالعه را نباید فقط به هفته کتاب محدود کرد. مسئولان باید برای رشد و توسعه جامعه، بالا بردن سطح مطالعه را جزو اولویت قرار دهند. نباید در دنیای مدرنیته، کتاب تا این اندازه در جامعه ما غریب و مظلوم باشد. به گونه‌ای که متاسفانه سال‌هاست کتاب از سبد خانواده‌ها حذف شده است.

جلالی در پایان گفت: به عقیده من عوامل متعددی از جمله ناشران، محتوا، شکل ظاهری، دسترسی به کتابخانه‌ها وکتاب فروشی‌ها و همچنین ذائقه مردم در رهایی از این معضل دخیل هستند. پرداختن به همه اینها انگیزه‌ای قوی و همه جانبه‌ای را می‌طلبد تا یک برنامه جامع برای احیای کتاب، بالا رفتن سرانه مطالعه در کشور و به تبع آن رشد و توسعه ایران عزیز باشیم.

کد خبر 5355923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha