خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: رایزنی فرهنگی ایران در آلمان در تازهترین گزارش ارسالی خود به مهر از مناسبات فرهنگی بحرینیها با ژرمنها نوشته است. اکنون زبان آلمانی به عنوان زبانی پرطرفدار در بحرین شناخته میشود و جوانان بحرینی علاقه بسیاری به یادگیری این زبان دارند.
بهطور کل کشور آلمان در زمینه بسط قدرت نرم خود از طریق زبان تجربه مهمی دارد. این کشور با تاسیس انستیتو گوته که یادآور نام یوهان ولفگانگ گوته، نویسنده، شاعر و متفکر مهم و اثرگذار آلمانی است، توانست زبان و فرهنگ و در نهایت اندیشه خود را در کل جهان گسترش دهد. انستیتو گوته یک سازمان غیرانتفاعی است با وظیفه گسترش زبان و فرهنگ آلمانی در بیرون از مرزها. بنا بر گزارشهای وزارت امور خارجه آلمان انستیتو گوته ۱۵۷ مرکز و شعبه دارد که ۱۲ شعبه در داخل خاک آلمان فعال است و ۱۴۵ شعبه نیز بیرون آلمان.
انستیتو گوته به سال ۱۹۵۱ به عنوان ادامه کار فرهنگستان آلمانی که در سال ۱۹۲۵ پایهگذاری شده بود، راه اندازی شد و اکنون نزدیک به ۸۰ شعبه در دیگر کشورهای جهان دارد. این بنگاه فرهنگی به سال ۱۹۵۴ مدال گوته را نیز طراحی و راه اندازی کرد. این مدال به شخصیتهایی فرهنگی اهدا میشود که در جهت نزدیکی هرچه بیشتر فرهنگ آلمان با فرهنگ دیگر کشورها فعالیت میکنند. تجربههای آلمان در گسترش زبان آلمانی قابلیت الگوگیری را دارد. این گزارش را در ادامه بخوانید:
بحرینیها آلمان را به عنوان کشوری برتر در حوزه صنعت و فناوری میشناسند. در حال حاضر حدود ۳۰ شرکت مهم آلمانی در حوزه صنعت و فناوری در بحرین، پروژه دارند. از اینرو، در سالهای اخیر، یادگیری زبان آلمانی در بحرین، طرفداران زیادی پیدا کرده است. شاید به همیندلیل آلمان در زمینه توسعه زبان آلمانی در بحرین بسیار فعال میکند. از یکسو، مدرسه آلمانی بحرین و برخی از دانشگاههای این کشور، درس زبان آلمانی را برای علاقهمندان ارائه میدهند و از سوی دیگر، سفارت آلمان در بحرین، امتحانات زبان آلمانی را برگزار میکند. در کنار اینها، دفتر منطقهای انستیتو گوته مستقر در ابوظبی (امارات) نیز، از سال ۲۰۰۶ مسئولیت هماهنگی برنامههای فرهنگی در بحرین را بر عهده دارد.
* توسعه زبان آلمانی
حتماً میدانید که ابتکار مدارس؛ شرکای آینده نقش پررنگی در ترویج زبان آلمانی را ایفا کرده است. این ابتکار، در حالحاضر در ۱۰۰ کشور دوره زبان آلمانی برگزار میکند و ۶۰۰ هزار دانشآموز از سراسر جهان، در دورههای آن شرکت میکنند. از جمله کشورهایی که در این ابتکار مشارکت دارند میتوان به بحرین اشاره کرد. مدرسه آلمانی بحرین در ۲۶ فوریه سال ۲۰۱۷ به سیستم ابتکار مدارس؛ شرکای آینده پیوست… این مدرسه، تصویری مدرن از آلمان را به دانشآموزان نشان میدهد و زبان و فرهنگ آلمانی را به آنها میآموزد. دانشآموزانی که در این مدرسه به تحصیل مشغولند، میتوانند در بهترین دانشگاههای آلمان ادامه تحصیل دهند و حتی جذب بازار کار این کشور شوند.
همچنین همانطور که پیشتر گفته شد؛ دفتر منطقهای انستیتو گوته مستقر در ابوظبی (امارات) نیز، از سال ۲۰۰۶ مسئولیت هماهنگی برنامههای فرهنگی در بحرین را بر عهده دارد. این موسسه پیشتر مسئول برگزاری امتحانات زبان آلمانی برای بحرین نیز بود. با این وجود، از چهاردهم ژانویه سال ۲۰۱۶، امتحانات زبان آلمانی با همکاری سفارت آلمان در منامه پایتخت بحرین برگزار میشود. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره توسعه زبان آلمانی در بحرین به دست آورید، به این نشانی مراجعه کنید.
* تبادلات دانشگاهی
اکثر دانشگاههای بحرین از نظر کیفیت علمی، استاندارد بالایی دارند. مراکز آموزشی این کشور، معیارهای مهمی برای استخدام کارکنان خود در نظر میگیرند. در این دانشگاهها، فرصتهای آموزشی و تحقیقاتی زیادی برای دانشجویان و محققان وجود دارد و به طور کلی مهارتهای آموزشی در مسیر نیازهای بازار دنبال میشود. در کنار اینها، دانشگاهها و مراکز پژوهشی در بحرین تلاش میکنند تا پروژههای مشترکی با مراکز آموزشی و تحقیقاتی در کشورهای پیشرفته از جمله آلمان اجرا کنند. از اینرو، سازمانهایی مانند موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نقش زیادی در توسعه همکاریهای آکادمیک و تحقیقاتی دو کشور ایفا میکنند. این مرکز همچنین به دانشجویان و محققان بحرینی که میخواهند در آلمان به ادامه کار و تحصیل بپردازند و یا به محصلان و پژوهشگران آلمانی که قصد دارند به بحرین بروند، مشاوره میدهد. از طریق این نشانی میتوانید بیشتر با فعالیتهای این موسسه آشنا شوید.
نظر شما