۱۷ اسفند ۱۴۰۰، ۸:۱۷

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی:

گره‎ گشایی از مردم رسالت ذاتی شهرداری است

گره‎ گشایی از مردم رسالت ذاتی شهرداری است

مشهد ـ نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: مردم باید بدانند که شهرداری قصد گره‌گشایی از کار آن‌ها را دارد که البته رسالت ذاتی شهرداری هم همین است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با شهردار و جمعی از معاونین شهرداری مشهد اظهار کرد: باید دسترسی از همه نقاط شهری مشهد به حرم مطهر رضوی به طور سهل و ساده فراهم باشد و این موضوع هم برای زائران و هم برای مجاوران صادق است. درخصوص مجاوران امام رضا (ع)، با گسترش سرانه جمعیتی مشهد به سمت مناطق غرب و خصوصاً محله قاسم آباد، بسیاری از مردم در زیارت حرم رضوی با گره‌های کور ترافیکی روبرو می‌‎شوند و کار به جایی می‌رسد که مجاور امام هشتم در زیارت خود با مشکل مواجه است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: در خصوص زائران غیر مشهدی امام هشتم نیز همین مشکل تا حدودی وجود دارد که برای رفع آن هم باید دسترسی زائر به حرم مطهر رضوی با خطوط مترو از همه پایانه‎‌ها فراهم شود و هم باید اجرای طرح ترافیکی زوج و فرد در محدوده حرم مطهر رضوی برای زائران پایان پیدا کند تا مبادا مسدود کردن راه‌های دسترسی اصلی به حرم با موانع فیزیکی یا موانع قانونی، باعث ایجاد محدودیت برای زائری شود که صدها و حتی هزاران کیلومتر از خانه و کاشانه خود به قصد زیارت امام رضا (ع) دور شده است.

وی با بیان اینکه شهرداری مشهد در تعامل با آستان قدس رضوی، باید پیشخوان حرم مطهر رضوی را هرچه زودتر ساماندهی کند، تصریح کرد: از جمله وظایف اساسی شهرداری خصوصاً در یک کلانشهر مذهبی همچون مشهدالرضا (ع)، توجه به فرهنگ شهری مشتمل بر مسائل زیرساختی و موضوعات میدانی است. در حوزه زیرساخت‌ها، باید فرهنگ شهری همان‎طور که در محلات مختلف شهر موردتوجه قرار می‌گیرد، بدون استثنا در حاشیه شهر نیز در دستورکار قرار داشته باشد زیرا هیچ تفاوتی میان شهروندان و مجاوران امام رضا (ع) در محلات مختلف وجود ندارد.

آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: در عرصه میدانی هم باید تلاش‌ها به طور کلی در جهتی باشد که به طور مثال در ایام پیروزی انقلاب، مشهد موزه انقلاب اسلامی شود و یا در ایام جشن و شادی اهل بیت (ع)، شهر امام رضا (ع) پایگاهی برای شور و نشاط شهری باشد، مردم باید این تحول شهری را به چشم نظاره کنند و این امر بسیار حائز اهمیت است اما از سوی دیگر، نباید شهرداری مشهد خود را متولی پرداخت‌های نقدی به هیئات مذهبی، مساجد و تشکل‌های مختلف بداند. برون‌سپاری و منع تصدی‎گری فقط در شرایطی بجاست که شهرداری از مساجد و هیئات مذهبی کار بخواهد و در ازای خدمتی که به مردم مشهد عرضه می‌شود، هزینه آن را پرداخت کند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: باید کار به سمتی سوق پیدا کند که مردم اعم از زائرین و مجاورین امام رضا (ع)، شهرداری مشهد را تسهیل‎ کننده امور و حامی خود بدانند. سطح دسترسی و دامنه اختیارات هریک از معاونت‌ها در شهرداری مشهد نیز به گونه‌ای است که بحمدالله فاصله‌ه‌ای میان آنان و آحاد مردم وجود ندارد و این موضوع را باید به منزله یک فرصت برای خدمت گزاری صادقانه دانست.

وی خاطرنشان کرد: برکت شهرداری مشهد زمانی محقق می‌شود که شیب شهر از بین برود و این‌طور نباشد که یک محله بالاتر از محله‌های دیگر باشد، در شرایط موجود، پهنه‌های شهری در حاشیه شهر مشهد نیازمند امکاناتی هستند که سال‌هاست برای ساکنان محله‌های داخل شهر تأمین شده است؛ به طور مثال، یکی از مشکلات مناطق حاشیه شهر مشهد، محدودیت در دسترسی به خطوط اتوبوسرانی اصلی شهر است و باید این مشکل هرچه سریع‌تر برطرف شود اما چگونگی برطرف کردن این چالش نیز حائز اهمیت است و باید به گونه‌ای باشد که اتوبوس‌های جدیدی که به این محلات اختصاص پیدا می‎‌کند، هم از اتوبوس‌های نو و تازه خریداری شده باشند و هم هزینه تردد برای مسافران رایگان شود.

کد خبر 5441441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha