حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه پرداخت زکات فطریه از مباحث قبولی روزه، روزه داران و مکمل و کامل کننده روزه است اظهار داشت: زکات فطریه بر هر فرد مکلف که موقع غروب شب عید فطر عاقل، بالغ، هوشیار باشد و کسی که فقیر نباشد یعنی مخارج سالیانه خود را بالقوه یا بالفعل داشته باشد و دارای درآمد باشد، واجب است که برای خود و کسانی که نان خور او محسوب میشوند زکات فطریه را بپردازد.
امام جمعه گناوه اضافه کرد: میزان زکات فطریه واجب بر هر انسان یک صاع که تقریباً معادل سه کیلو از هرکدام از اجناس گندم، جو، خرما، کشمش و برنج و مانند اینها است که خود جنس یا مبلغ آنها را میتوان به فقیر پرداخت.
وی در پاسخ به این سوال که ملاک و معیار در پرداخت زکات فطریه قوت غالب در سال است یا ماه مبارک رمضان و یا قوت غالب شخص و یا منطقه و شهر؟ گفت: ملاک و معیار در پرداخت زکات فطریه بر اساس نظر مراجع، قوت غالب منطقه و شهر است و باید دید قوت غالب یک منطقه و شهر چیست اگر گندم باشد ملاک آن همین است.
وی گفت: در صورتی که قوت غالب منطقه گندم باشد ولی فردی در طول ماه رمضان قوت غالب برنج مصرف کرده لازم نیست زکات فطریه را از برنج پرداخت کند و همان قوت غالب منطقه کفایت میکند ولی اگر برنج یا قیمت آن را پرداخت کند نیز اشکالی ندارد.
وی گفت: پیرو سوالات مکرر مؤمنین و روزه داران، امسال در شهرستان گناوه بنا بر تحقیق به عمل آمده بر اساس قوت غالب گندم و به ازای محاسبه شرعی سه کیلوگرم گندم میزان زکات فطریه برای هر نفر، ۴۰ هزار تومان تعیین شده است که مؤمنان و روزه داران میتوانند به افراد مستحق پرداخت کنند.
امام جمعه گناوه پیرامون زمان پرداخت زکات فطریه گفت: زمان پرداخت زکات فطریه نیز از شب عید فطر تا ظهر روز عید است و اگر کسی نماز عید میخواند بنا بر احتیاط واجب قبل از خواندن نماز عید فطریه خود را پرداخت کند.
وی ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزه داران در این ماه مبارک یادآور شد: از روزه داران و مؤمنان شهرستان تقاضا میشود که در پرداخت زکات فطریه محرومان و نیازمندان تحت حمایت نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) را در نظر داشته باشند و در پرداخت فطریه سهمی برای این نیازمندان در نظر گرفته و به این نهادها پرداخت کنند.
نظر شما