۲۸ خرداد ۱۴۰۱، ۹:۴۳

توسط انتشارات معین؛

شرح کامل فیه ما فیه به چاپ سیزدهم رسید

شرح کامل فیه ما فیه به چاپ سیزدهم رسید

شرح کریم زمانی از «فیه ما فیه» اثر مولانا توسط انتشارات معین به چاپ سیزدهم رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، شرح کریم زمانی از «فیه ما فیه» اثر مولانا جلال‌الدین محمد بلخی به‌تازگی توسط انتشارات معین به چاپ سیزدهم رسیده است.

اولین‌چاپ این‌اثر سال ۹۰ به بازار نشر عرضه شد و طی سال‌های ۹۴ و ۹۶ با چاپ‌های پنجم و هفتم به کتابفروشی‌ها آمد. شرح «فیه‌مافیه» خردادماه سال ۹۹ به چاپ دهم رسیده بود و اردیبهشت‌ ۱۴۰۰ نسخه‌های چاپ یازدهمش عرضه شدند. چاپ دوازدهم کتاب مذکور هم دی‌ماه ۱۴۰۰ عرضه شد.

«فیه ما فیه» که با عنوان «مقالات مولانا» هم شناخته می‌شود، یکی از آثار منثور مولانا جلال‌الدین محمد بلخی است که پس از درگذشتش، از سخنان و جملات او در بازه زمانی ۳۰ ساله گردآوری شده است.

اولین نسخه تصحیح شده این کتاب توسط بدیع الزمان فروزانفر در سال ۱۳۳۵ منتشر شد و تصحیح کریم زمانی، در سال های اخیر انجام شده است. درباره این اثر، توفیق سبحانی، دیگر مولوی پژوه کشور نیز مقالات و نوشته‌هایی دارد. این‌کتاب یکی از آثار شناخته‌شده مولوی است و آنه ماری شیمل، شرق‌شناس و ایران‌شناس آلمانی نیز آن را به زبان مادری خود برگردانده است.

در بخشی از این‌کتاب می‌خوانیم:

متن (۱۵۰):

شما را اگر این سخن مُکَرَّر می‌نماید، از آن باشد که شما دَرسِ نُخستین را فَهم نکرده‌اید. پس لازم شد ما را هر روز این گفتن. همچنان که مُعلّمی بود، کودکی سِه ماه پیشِ او بود، از «اَﻟِﻒ چیزی ندارد»* نگذشته بود. پدرِ کودک آمد که: «ما در خدمت تقصیری نمی‌کنیم و اگر تقصیری رفت، فَرما که زیادَت خدمَت کنیم.» گفت: نی! از شما تقصیری نیست، امّا کودک از این نمی‌گذرد. او را پیش خواند و گفت: بگو «اَﻟِﻒ چیزی ندارد». گفت: «چیزی ندارد». اَﻟِﻒ نمی‌توانست گفتن. مُعلّم گفت: «حال این است که می‌بینی، چون از این نگذشت و این را نیاموخت، من وی را سَبَقِ (درس) نو چون دَهَم؟

*الف چیزی ندارد: معلم برای تعلیم حروف الفبا به شاگردان می گفت: الف نه نقطه ای دارد و نه حرکتی و نه هیچ علامتی.

شرح (۱۵۰):

مولانا در این متن می گوید اگر من و یا هر ولی دیگری سخنان خود را تکرار می کنیم، از آن روست که هنوز نخستین درس مقدماتی تکمیل نفس را فرانگرفته اید.

فکرگاهش کٌند شد، عقلش خَرِف
عمر شد، چیزی ندارد الف

چاپ سیزدهم این‌کتاب با ۶۶۲ صفحه و قیمت ۲۲۰ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 5516968

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha