۲۲ تیر ۱۴۰۱، ۹:۰۰

آئین افتتاحیه بیست و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بسیج؛

قرآن قانون اساسی و راهنمای سبک زندگی بر اساس نسخه الهی است

 قرآن قانون اساسی و راهنمای سبک زندگی بر اساس نسخه الهی است

آئین افتتاحیه بیست و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بسیج با حضور حجت‌الاسلام احسان رضایی معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفین در محل این سازمان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین افتتاحیه بیست و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بسیج با حضور حجت‌الاسلام احسان رضایی معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفین در محل این سازمان برگزار شد.

تلاوت سعید پرویزی دارنده مقام اول مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران آغازگر این مسابقات بود و پس از وی حجت‌الاسلام احسان رضایی معاون تعلیم و تربیت بسیج کشور ضمن خیر مقدم به حاضران به ارائه گزارشی از این دوره از رقابت‌ها پرداخت.

همچنین اعضای گروه مدیحه‌سرایی و هم آوایی قرآن محمد رسول الله (ص) هم با حضور در سالن رقابت‌ها به اجرای برنامه پرداختند و تحسین حاضران را برانگیختند.

در این برنامه حجت‌الاسلام رضایی، معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفین به ارائه گزارشی از این دوره از مسابقات پرداخت و گفت: رویکرد قرآنی بسیج منطبق با سند اعتلای ۱۰ ساله است که سنگ بنا و مدل بسیج برای ۱۰ سال آتی را تعیین می‌کند. این سند در سه بخش اصلی شامل بخش عمومی، بخش تخصصی و بخش ترویجی اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: در بخش عمومی پایگاه‌های مقاومت بسیج مبنای فعالیت قرار گرفته و مقرر شده است در افق ۱۰ ساله، ۲۰ هزار واحد قرآنی راه‌اندازی شود. در واحدهای قرآنی کار آموزش‌های عمومی قرآن شامل روخوانی، روانخوانی و… دنبال می‌شود.

مطالبه رهبری از بسیج؛ تربیت ۱۰ میلیون‌جوان انقلابی است

معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفان درباره بخش دوم فعالیت‌های بسیج در سند ۱۰ ساله گفت: فعالیت‌های این بخش تخصصی است و این فعالیت‌ها در دو مجموعه دارالقرآن‌ها و دارالتحفیظ‌ها دنبال خواهد شد. مطابق برآوردها در کشور ۶۰ هزار مؤسسه قرآنی برای تحقق مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری لازم داریم که در این راستا بسیج ۵۰۰ دارالقرآن را پیش‌رو قرار داده است تا این الگو به جامعه منتقل شود.

رضایی درباره فعالیت‌های قرآنی بسیج گفت: در بخش تخصصی این دارالقرآن‌ها و دارالتحفیظ‌ها در زمینه حفظ، قرائت، مفاهیم و تفسیر تمرکز دارند. همچنین در محور ترویجی هم برگزاری محافل و پویش‌ها مدنظر قرار گرفته است. امسال چند پویش برگزار شد و استقبال ویژه‌ای از این پویش‌ها به عمل آمد.‌

وی درباره دیگر وظایف بسیج گفت: یکی از تکالیفی که رهبر معظم انقلاب پیش روی بسیج قرار داده است تربیت ۱۰ میلیون‌جوان انقلابی است که در کنار مسیر قرآن به نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه هم بپردازند.

رضایی با تأکید بر استقبال خوب از فعالیت‌های قرآنی از سوی بسیجیان گفت: هر ساله مسابقات قرآن در بسیج از ابتدا تا انتهای سال با یک تقویم از پیش تعریف شده برگزار می‌شود که در این راستا یکی از نکاتی که در دوره ۱۰ ساله آتی در دستور کار قرار گرفته این است که مسابقات متمرکز بر قرآن‌آموزان درون بسیج خواهد شد، یعنی مجموعه‌های تخصصی بسیج قرآن آموزانی تربیت خواهند کرد که در مسابقات شرکت خواهند کرد.

وی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به حضور ۲۰ هزار بسیجی در بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن بسیج، گفت: این افراد در مرحله شهرستانی شرکت کردند که دو هزار نفر به مرحله استانی راه یافتند. از بین آنها نیز ۵۰۰ نفر به مرحله کشوری راه یافتند. این افراد در مرحله مجازی رقابت خود را برگزار کردند و ۲۰۰ نفر به مرحله حضوری راه یافتند.

این دوره از رقابت‌ها پس از دو سال وقفه به دلیل شیوع کرونا امسال از سرگرفته شد و قرار است اواخر امسال برای جبران عقب ماندگی یک دوره دیگر هم برگزار شود.

این دوره از مسابقات با نوآوری هم روبرو است و طی آن قرار است امسال مسابقات خانوادگی و گروهی قرآنی در کنار رقابت‌های انفرادی برگزار شود.

در مرحله شهرستانی مسابقات حدود ۲۰۰ هزار نفر شرکت کردند که از این میان ۲۰ هزار نفر به مسابقات استانی راه یافته و از امشب ۲۰۰ برگزیده در مرحله کشوری با هم رقابت می‌کنند.

وجه تمایز مسابقات قرآن بسیج با دیگر رقابتهای قرآنی این است که برگزیدگان دیگر مسابقات نمی‌توانند در مسابقات بسیج شرکت کنند و در واقع این مسابقات رقابت بین قرآن آموزان بسیج است.

بسیج برای انقلاب برکت و ثمرات آن نجومی است

در این مراسم حجت‌الاسلام حاجی صادقی طی سخنانی با اشاره به اینکه انسان در هر جلسه قرآن کریم احساس حیات و شادابی می‌کند، گفت: اگر این جلسه همراه با نام ولایت و تمسک به ولایت باشد که فرموده‌اند این دو تفکیک ناپذیر هستند، این شادابی مضاعف خواهد شد. به خصوص اگر با حضور بسیجیانی که اقامه‌کنندگان قرآن و استقرار بخشان ولایت در این عصر خواهند بود و هستند، این احساس نشاط ماندگار خواهد شد.

وی افزود: امیدوارم بتوانیم در پرتو نظام ولایی با رهبری فرزند شایسته امیرالمؤمنین (ع)، او که بعد از حضرت امام (ره) نگذاشت آنچه بعد از پیامبر (ع) اتفاق افتاده است بر سر ما بیاید. بعد از پیامبر مسلمانان ابتدا از ولایت جدا شدند و بعد از حقیقت قرآن دور افتادند اما چون خدا به ما عنایت داشت و کسی از جنس امام سکانداری این انقلاب را به دست گرفت خدا را شاکریم.

حاجی صادقی با تأکید بر اینکه دهه پنجم این نظام ولایی همچنان بر صراط مستقیم و با قدرت به پیش می‌رود، بیان کرد: اگر تا دیروز به بسیج مردمی و بسیج مستضعفین در نظام جمهوری اسلامی افتخار می‌کردیم امروز به بسیج جهان اسلام، بسیج ایران، بسیج لبنان، بسیج عراق، بسیج سوریه، بسیج افغانستان، افتخار می‌کنیم. همان چیزی که دشمن را نگران کرده است و حرفشان این است که امام سنگرهای کلیدی جهان را فتح کرده است. امام امت‌های اسلامی را و حتی غیراسلامی را فتح کرده است. امام و انقلاب و رهبری حتی به غیر مسلمانان جرأت ایستادن در برابر استکبار را دادند.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه وظیفه داریم روز به روز تمسک خودمان به قرآن و نشر معارف قرآن را بیشتر کنیم، تأکید کرد: اگر بخواهید کمیت نعمت‌های خدا را بشماریم به خود زحمت بیخودی ندهید که می‌فرماید: نعمت‌های خدا در هیچ استقرایی به پایان نمی‌رسد. اما به لحاظ کیفی و کیفیت نعمت‌های خدا به دو بخش تقسیم شده است.

قرآن و عترت جدایی ناپذیر است

وی افزود: نعمت‌های ظاهری و نعمت‌های باطنی، نعمت‌های محسوس و قابل درک برای همگان و نعمت‌های معنوی و باطنی برای افق‌های بالاتر. البته تفاوت‌هایی هم بین این دو نعمت بیان کرده است. نعمت معنوی و نعمت باطنی زوال ناپذیر است و پایان ندارد. نعمت باطنی حیات انسانی دارد، اختصاصی است و همه از آن برخوردار نیستند. در بین نعمت‌های معنوی خدا که فراوان است در بین همه این نعمت‌ها، نعمت بزرگ خدا، نعمت هدایتی دینی و نعمت اسلام است.

حاجی صادقی با تأکید بر اینکه دین بزرگ‌ترین نعمت الهی است، تصریح کرد: بعثت سرچشمه و شروع این نعمت قرار داده شده است. چرا دین بالاترین نعمت است؛ خود قرآن بیان کرده، برای اینکه بدون این شما انسان نیستید، دین به شما حیاتی فراتر از حیات حیوانی و نباتی می‌دهد. دین آمده است انسان را به بُعد روح الهی برساند. آری انسان به اضافه همه امکانات و ابزارها و منهای دین موجودی مرده است.

وی اظهار کرد: خدا فرمود همان حیاتی را به شما داده‌ام که با دو اصل ایمان و عمل صالح محقق می‌شود. دین با دو اصل شکل گرفته است. حیات نباتی را خدا به همه می‌دهد. یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی که کمتر به آن توجه می‌شود همین است که زمینه را برای حیات انسانی انسان‌ها فراهم کرده است.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: خود بسیج منهای کارکردها و ثمرات نجومی برای کل نظام و بشریت، یک برکت و یک ثمره انقلاب است. اینکه انسان‌هایی از بُعد حیوانی به انسان‌های ملکوتی فرشته گونه تبدیل شوند که جز خدا نبینند و جز خدا نخواهند و جز برای خدا حرکت نکنند، این بزرگترین برکت است و بسیجیان این گونه‌اند.

حاجی صادقی تصریح کرد: دین آمده است تا جوان روستایی کرمانی را به قاسم سلیمانی تبدیل کند، از انسان «همت» بسازد و «زین الدین» تربیت کند. این بزرگ‌ترین نعمت است لذا خدا را شاکر باشید که در جامعه‌ای و در دورانی قرار دارید که زمینه برای دینداری فراهم است. نگویید ما به سراغ قرآن آمده‌ایم، نگویید ما تلاش کردیم قرآنی شدیم، بلکه بگویید ما منت‌کش خدا هستم که مرا در محضر قرآن قرار داد و مرا در این مسیر قرار داد.

وی با اشاره به اینکه قرآن دو نوع ادبیات را به ما نشان می‌دهد که یکی ادبیات قارونی و دیگری ادبیات سلیمانی است، گفت: قارون همه چیز را دستاورد خود دانست اما سلیمان در اوج قدرت همه چیز را از فضل خداوند دانست.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه بزرگترین نعمت، دین است، بیان کرد: در همین دین جایی وجود دارد که سنگ تمام نعمت‌های خداوند است. سنگ تمام همه نعمت‌های خدا، نعمت ولایت است، اصلاً قرآن بی‌ولایت قرآن نیست و این را با صراحت بیان می‌کنم. پیامبر جدا نشدن قرآن از ولایت را نفی ابد بیان کرده‌اند، یعنی اصلاً نمی‌شود قرآن را از ولایت جدا کرد. قرآنی که بدون ولایت باشد و قرآنی که وهابیت و دیگران با آن سروکار دارند لفظ قرآن و پوسته قرآن است. جان قرآن از ولایت تفکیک پذیر نیست.

حاجی صادقی اظهار کرد: اگر قرآن قانون اساسی و دفترچه راهنمای سبک زندگی بر اساس نسخه الهی است، باب ورود به این قانون ولایت است، هر کس از طریق ولایت سراغ قرآن نرفت، قرآن نه تنها او را هدایت نکرد، بلکه او را گمراه کرده است. من در دهه ولایت خدا را بر این نعمت شکر می‌کنم که ما قرآن را از طریق ولایت گرفته‌ایم. علامه طباطبایی فرموده است قرآن عامل گمراهی عده‌ای شده است، چرا چنین است، چون از باب ولایت وارد نشده است.

وی در ادامه به برخی کارکردهای ولایت اشاره و بیان کرد: اولین کارکرد ولایت تبیین قرآن بودن است، دومین کارکرد هم مجری قرآن بودن است، وقتی قرآن قانون اساسی باشد چه کسی جز ولایت شایستگی عملیاتی کردن آن را دارد. برای همین است که ولایت از نبوت بالاتر است. البته پیامبر اکرم (ص) هم حکم نبوت و هم حکم ولایت داشت اما ولایت پیامبر از نبوت او بالاتر است. به این علت که ولایت قائم مقامی خداست و نبوت پیک خدا و ابلاغ‌کننده پیام خداست. کارکرد سوم ولایت، مدافع دین و قرآن بودن است. ولایت آمده است نگذارد قرآن تحریف، تعطیل و مهجور شود. اگر سوال شود چرا قرآن مهجور شد باید پاسخ داد مهجوریت قرآن با مهجوریت ولایت است، از روزی قرآن مهجور شد که امت از ولایت جدا شد.

وی بیان کرد: شاید بی دلیل نباشد حضرت امام انقلابی به پا کرد با ماهیت دینی، در عالم بی نظیر بود ولی وقتی می‌خواهد یک وصیت نامه برای بقا انقلاب بنویسید آن را با حدیث ثقلین شروع می‌کند، حقیقت انقلاب اسلام است و حقیقت اسلام تمسک به ثقلین است و لذا مهجوریت هر کدام مهجوریت دیگری است. فکر نکنید اگر قرآن مهجور شد فقط قرآن مهجور شده است. امروز به برکت انقلاب اسلامی وظیفه داریم این حقیقت قرآنی را آشکار کنیم که سنگ تمام نهعمت‌ها نعمت ولایت است.

کد خبر 5537064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • عبدالله IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۲
      0 0
      حکم قرآن بالاترین است! بدیهی است اجتهاد در مقابل نصّ هم باطل است. خدای والا دستور داده: «زنان بايد روسرى خود را تا بر سينه خويش فرو اندازند، زينت‌هاشان را جز بر محارم آشکار نکنند و پاها را بپوشانند» ﴿نور ٣١﴾. زنی که این هنجار را رعایت نکند مثل روزخوار رمضان ٣٠ ضربه تعزیر دارد. و السلام