۲۹ آذر ۱۴۰۱، ۱۳:۵۰

ناظر علمی دانشنامه تاریخی اردبیل:

چاپ بخش دوم «دانشنامه تاریخی اردبیل» اعتبار کم دارد

چاپ بخش دوم «دانشنامه تاریخی اردبیل» اعتبار کم دارد

اردبیل- ناظر علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل گفت: چاپ بخش‌های مغان و مشگین‌شهر و تجدید چاپ بخش اول به دلیل درخواست زیاد محافل علمی و دانشگاهی کشور نیازمند اعتبار است.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمهدی جوادی پیش از ظهر سه‌شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان اردبیل اظهار کرد: چاپ بخش‌های مغان و مشگین‌شهر دانشنامه تاریخی استان و تجدید چاپ بخش اول به دلیل درخواست زیاد محافل علمی و دانشگاهی کشور به اعتبار نیاز دارد که با تخصیص اعتبار مورد نیاز می‌توانیم شاهد انتشار بخش دوّم از این مجموعه ارزشمند باشیم.

وی با اشاره به اینکه از زمان آغاز به کار تدوین این مجموعه علمی-پژوهشی، اعضای شورای علمی این دانشنامه از بیست نفر به چهل نفر رسیده است، ادامه داد: در این شورا در کنار نماینده ولی فقیه در استان شخصیت‌های شاخص حوزوی و دانشگاهی و مدرس دانشگاه، چهره‌های برجسته و برتر علمی و صاحبان آثار متعدد تخصصی استانی و کشوری نیز حضور دارند.

ناظر علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل بیان کرد: با اهتمام اعضای شورای علمی این مجموعه بخش نخست این دانشنامه با عنوان اردبیل پس از تدوین در قالب طرح پژوهشی با مقدمه دکتر عالم زاده و پیرامون جایگاه مهم دانشنامه‌ها و دائره المعارف‌ها وتدوین آنها در سال ۱۴۰۰ چاپ شد.

جوادی ادامه داد: بخش «مغان» و «مشگین شهر» این مجموعه در سال گذشته و در قالب دو طرح پژوهشی تدوین شده و آماده چاپ است، بخش «خلخال و کوثر» دانشنامه نیز در سال جاری در قالب طرح پژوهشی استان به تصویب اولیه رسیده و در صورت نهایی شدن، تدوین آن آغاز خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: بخش چهارم دانشنامه نیز مربوط به «شهرستان‌های نمین، نیر و سرعین» است که پروپوزال آن در سال جاری ارائه شده اما مورد تصویب قرار نگرفته است که این موضوع از سوی مردم این شهرستان‌ها پیگیری می‌شود و در صورت تصویب این بخش، همکاران آماده آغاز تدوین این بخش هم هستند.

ناظر علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل بر ضرورت به پایان رسیدن بخش‌های دیگر دانشنامه و چاپ آن اشاره کرد و گفت: لزوم پرکردن برخی خلاءهای موجود در بخش تاریخ استان از طریق ترجمه این مجموعه به زبان‌های فعال جهان از جمله عربی، انگلیسی، ترکی آذربایجانی و ترکی عثمانی و نیز تدوین متن سریال شاه اسماعیل صفوی و نیز دانشنامه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان در قالب مجموعه شهرها، بخش‌ها، روستاها و آبادی‌ها و تدوین تاریخ انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس در استان از دلایل تداوم فعالیت این گروه علمی-پژوهشی است.

کد خبر 5660505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha