۱۸ مرداد ۱۴۰۲، ۱۸:۴۸

نایب‌رئیس کانون سردفتران چهارمحال و بختیاری:

نبود بستر مناسب الکترونیکی دلیل عدم تنظیم سند درست است

نبود بستر مناسب الکترونیکی دلیل عدم تنظیم سند درست است

شهرکرد_ نایب‌رئیس کانون سردفتران چهارمحال و بختیاری، نبود اینترنت و بستر مناسب الکترونیکی را دلیل عدم تنظیم درست سند دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، مصیب شریفی آزاد عصر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: کار سردفتران بر اساس قانون کار نیست، اگر ما دفترداران در سن ۴۰ سالگی بازنشسته شویم با توجه به اینکه سن بازنشستگی بر طبق ۶۰ سال تعریف‌شده است، تا زمانی که به ۶۰ سال نرسیده‌ایم نمی‌توانیم از حقوق و مزایایی بازنشستگی بهره‌مند شویم.

وی بابیان اینکه نبود اینترنت و بستر مناسب الکترونیکی را دلیل عدم تنظیم درست سند دانست و بیان کرد: دریکی دوماهه اخیر متأسفانه به علت قطعی اینترنت، سامانه‌های اداری مربوط به ثبت اسناد، تنظیم درست سند با مشکل روبه‌رو شده و موجب نارضایتی بسیاری از مراجعه‌کنندگان ما شده است.

شریفی آزاد گفت: قوانین تسهیل کسب‌وکار برای دو صنف وکلا و سردفتران بسیار زیان‌آور بوده است، این قانون باعث شده است افراد زیادی وارد حرفه سردفتری شوند و همین تعداد زیاد دفاتر و سردفتر باعث افزایش تخلفات در حوزه جعل می‌شود.

نایب‌رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: امسال در آزمون سردفتری، ۱۳۵ نفر قبول شدند که این تعداد زیاد باوجود درآمد کم و اختصاص مالیات ۱۰ درصدی به صنف سردفتران افزوده شدند که آینده افراد مشغول در این حرفه را مورد خطر قرار می‌دهد.

شریفی آزاد بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، ۵۵ هزار سند تنظیم‌شده است که با تقسیم این تعداد سند در دفاتر، به‌طور تقریبی ۱۱۱ سند به هر دفتر اختصاص پیدا می‌کند.

تأسیس دفاتر اسناد رسمی باید بر اساس توسعه کشور باشد

علی‌فتح میرزاپور عضو هیئت‌مدیره کانون سردفتران و دفتر یاران چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه بابیان اینکه تأسیس دفاتر اسناد رسمی باید بر اساس توسعه کشور باشد بیان کرد: وقتی دفترخانه‌ای مراجعه‌کننده پیدا کرد، اقدام به جذب نیرو می‌کند، دفاتر اسناد رسمی اگر بخواهند بازوی قوه قضائیه باشند، باید باکار علمی و پژوهشی تقویت شوند.

وی بیان کرد: تمامی فعالیت‌ها با توجه به قانون باید به سامانه ثبت قانونی متصل شوند، در حال حاضر در خصوص سند اراضی این کار به‌صورت الکترونیکی استعلام می‌شود اما در مورد اموال متوفی و تجاری بر اساس قانون به‌صورت نامه‌نگاری صورت می‌پذیرد.

لیلا خدادادی، رئیس کمیسیون حقوقی و بانوان کانون سردفتران و دفتر یاران استان نیز در این جلسه بابیان اینکه هر مراجعه‌کننده‌ای به دفتر اسناد رسمی برای تنظیم معامله حقوقی از مشاوره حقوقی برخوردار می‌شود، گفت: سند رسمی اعتبارش را در دفترخانه‌های اسناد رسمی ازدست‌داده است، مردم در انتخاب اینکه سند در اداره نیرو انتظامی تنظیم شود یا دفتر اسناد، دفتر اسناد را ترجیح می‌دادند اما به علت هزینه زیاد مصوب دولتی کار تنظیم سند را دیگر در دفترخانه انجام نمی‌دادند.

خدادادی با بیان اینکه قانون دفاتر اسناد رسمی بجای اینکه در مجلس تصویب شود، آئین‌نامه در این زمینه وضع‌شده است افزود: این آئین‌نامه فراقانونی است به‌گونه‌ای که منجر به نسخ قانونی یا تخصیص آن می‌شود.

رئیس کمیسیون حقوقی و بانوان کانون سردفتران و دفتر یاران استان در خصوص قانون جذب سردفتر در تصدی این امر و نارضایتی برخی از سردفتران از این حرفه این‌گونه گفت: ما به ازای هر ۱۵ هزار نفر جمعیت، امکان تأسیس یک دفتر اسناد رسمی را پیدا می‌کنیم، در سال ۹۷ با برگزاری آزمون سردفتری، تعداد زیادی سردفتر در این آزمون قبول شدند، از ۹۸ دفتر ۴ نفر به علت مسائل مالی و عدم درآمد استعفا دادند.

خدادادی در پایان خاطر نشان کرد: آمار درآمد دفاتر اسناد در استان بسیار پایین است و معاملات در استان تقریباً در سطح پایینی قرار دارد واقعاً این حرفه سخت و با مسئولیت بالا بوده و اگر به مسئله درآمد توجه نشود، تخلف در این حرفه بالا می‌رود.

کد خبر 5857858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha