به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری بیستمین همایش ادبی سوختگان وصل ظهر امروز چهارشنبه ۲۵ بهمن با حضور سعید حدادیان دبیر اینهمایش و اصحاب رسانه در سالن کنفرانس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران برگزار شد.
حدادیان در ابتدای ایننشست گفت: همایش ادبی سوختگان وصل از آغاز دهه ۸۰ شروع به کار کرد. دو دهه آخر قرن چهاردهم هجری شمسی اینلطف شامل ما شد سر سفره ادبیات پایداری و مقاومت در کنار افراد بزرگی باشیم؛ کسانی که دست به قلم میبرند و شعر و داستان میگویند. وقتی به گذشته نگاه میکنیم، نگاهمان تغییر کرده و انگیزه قویتری برای ادامه مسیر داریم. در شروع جلسه آیات مهمی در تعریف درست ادب پایداری وجود دارد. چه بخواهیم چه نخواهیم، همه مسلمانان شهادتطلبی را در نماز دارند و ما در نماز از خدا میخواهیم در راه شهدا باشیم، راهی که به شهادت ختم شود.
وی بهعنوانهای همایش سوختگان وصل در ۱۹ دوره گذشته اشاره کرد و گفت: ۳۶ جلد کتاب ادب پایداری از آثار برگزیده ایندورهها با عنوان سوختگان وصل منتشر شده است. دوره اول را با جانبازان شیمیایی آغاز کردیم. دورههای بعدی را به شهدای تفحص، آزادگان، مفقودین، همسران جانبازان، شلمچه، هویزه، مجنون، جانبازان شهید و شهدای علمی اختصاص دادیم. پس از دوره دهم به ملاقات رهبر انقلاب رفتیم که سخنان ایشان انگیزه ما را تقویت کرد. ایشان در آن جلسه به گفتند: «این کارها را شما نکردید، خدا کرد. این مسیر را حفظ کنید.» این جملات ایشان تأثیر زیادی روی من گذاشت.
دبیر همایش سوختگان وصل ادامه داد: در دهه نود، نیمی از پدران و مادران شهدا از دنیا رفته بودند و ما دو سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ را برای اینعزیزان برگزار کردیم. سپس مصمم شدیم مقاومت منطقه را هم به رخ بکشیم و در آغاز دزفول را بهعنوان نماد مقاومت کشورمان مطرح کردیم. آندوره تحت عنوان «الف دزفول» برگزار شد و پس از آن جشنواره را برای مدافعان حرم، شهدای حله و مقاومت یمن برگزار کردیم. سال ۱۳۹۶ اعلام کردیم میخواهیم برای حاج قاسم سلیمانی همایش بگیریم که با استقبال ویژهای در زمینه شعر و داستان روبرو شد. کتابهای آن همایش چندین بار تجدید چاپ شدند. دو برنامه دیگر شخصیتمحور هم داشتیم. سال ۱۳۹۸ مکتب حاج قاسم و بعد سید حسن نصرالله، که به دلیل کرونا این دو همایش با کمی تغییر همزمان، سال گذشته با یکدیگر برگزار شدند.
حدادیان با اشاره به بیستمین همایش ادبی سوختگان وصل با عنوان «و این ستاره دنباله دار» گفت: از اوایل دی ۵ برنامه داشتیم و از افراد مختلفی تجلیل کردیم. در بخش داستان، کسانی را که بیش از دیگران برگزیده بودند، به ترتیب مورد تجلیل قرار دادیم و در جریان شعر، رویداد را به سهبخش تقسیم کردیم. سوم دی برنامه تجلیل برای برگزیدگان شعر کلاسیک از جمله غزل، قصیده و قطعه برگزار شد و چهارم دی ماه شعرخوانی داشتیم. پنجم دی هم برگزیدگان ترانه، دوبیتی و رباعی؛ و ششم دی نیز برگزیدگان شعر نو تجلیل شدند.
وی در پایان گفت: بیست و یکمین همایش سوختگان وصل به موضوع غزه اختصاص دارد. مراسم اختتامیه ایندوره هم روز سهشنبه اول اسفند از ساعت ۱۵ تا ۱۸ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار میشود. در اختتامیه ۵ نفر در حوزه شعر و ۵ نفر در حوزه داستان بهعنوان برگزیده دورههای پیش معرفی میشوند. همانطور که گفته شد، تاکنون ۳۶ جلد کتاب، شامل ۱۹ جلد از آثار برگزیده حوزه شعر و ۱۷ جلد حوزه داستان منتشر کردهایم که در مراسم اختتامیه تجمیع اینآثار را در قالب دو جلد کتاب شعر و دو جلد کتاب مجموعه داستان رونمایی میکنیم.
نظر شما