۲۲ خرداد ۱۴۰۳، ۷:۲۶

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

«سرپوش» گذاشتن روی قضایا سوژه فیلم شد/ بیان موضوعاتی از دل جامعه

«سرپوش» گذاشتن روی قضایا سوژه فیلم شد/ بیان موضوعاتی از دل جامعه

سحر محمودی کارگردان فیلم کوتاه «سرپوش» گفت که موضوع این فیلم اجتماعی و درباره حقوق بشر است.

سحر محمودی کارگردان فیلم کوتاه «سرپوش» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره این فیلم گفت: در حال حاضر فیلم کوتاه جدیدم با عنوان «سرپوش» پس از طی کردن مراحل پیش‌تولید و تولید در تهران، روی میز تدوین قرار دارد.

وی درباره موضوع این فیلم کوتاه توضیح داد: موضوع این فیلم هم مانند فیلم‌های پیشین من، در رابطه با حقوق بشر است و مضمونی اجتماعی دارد. در این فیلم همانطور که از عنوان اثر مشخص است، تلاش کرده‌ام تا سرپوش‌هایی را که در خانواده‌ها و در اجتماع بر سر مسائل گذاشته می‌شود تا ظاهر قضایا حفظ شود، نشان دهم. این فیلم زندگی ۲ کودک را که در ۲ سطح خانوادگی متفاوت رشد کرده اند، روایت می‌کند.

انتخاب موضوعات از دل جامعه

محمودی درباره شکل‌گیری ایده این فیلم کوتاه توضیح داد: ایده فیلم یعنی مساله تبعیض قائل شدن، همواره همراه من است و من با این عینک به اطرافم نگاه می‌کنم و موقعیت‌ها را می‌شکافم تا به موضوع اصلی که هربار مسئله و مضمون فیلم‌های من می‌شود، برسم. درواقع من تمام فیلمنامه‌های خود را از دل جامعه و زندگی خود و اطرافم برداشت می‌کنم.

وی افزود: بعد از اتمام تدوین و مراحل پس تولید با امید به اتفاقات خوب برای فیلم، برای پخش آن به جشنواره‌ها اقدام خواهم کرد.

این کارگردان درباره فیلم کوتاه قبلی خود مطرح کرد: قبل از «سرپوش» فیلم کوتاه «من یک زن هستم» را ساختم که در حال ارسال به جشنواره‌های بین الملی است و باید بگویم که این فیلم هم موضوعی درباره تبعیض جنسیتی داشت. این فیلم به جشنواره‌هایی در کشورهای بلغارستان، آفریقا و به سه جشنواره در هند راه پیدا کرده است. این اثر به جشنواره‌ای کانادایی نیز راه پیدا کرده که یکی از جشنواره‌های مورد تأیید اسکار است.

محمودی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: فیلم «زرد» یکی دیگر از فیلم‌های من است که در جشنواره‌های مختلفی از کشورهای مختلف نامزد شد و جایزه‌ای از جشنواره حقوق بشری تی آر تی ورلد سیتیزن را برای من به ارمغان آورد. یکی دیگر از فیلم‌هایی که کار کرده ام نیز «دو لبه زمین» است که به ۲ سطح طبقاتی جامعه اشاره دارد. این فیلم نیز در جشنواره‌های مختلفی حضور داشت و به عنوان اولین کار در جشنواره ١٠٠ ثانیه از ایران جزو ٨ فیلم برتر جشنواره شد.

نفس کشیدن مغز با تدریس

سحر محمودی با اشاره به این نکته که در حوزه تدریس نیز مشغول به فعالیت است، گفت: در دانشگاه و چند آموزشگاه تهران و کرج مشغول به تدریس فیلمنامه نویسی و کارگردانی هستم. از نظر من تدریس به نفس کشیدن مغز کمک می‌کند و به روح جانِ دوباره می بخشد. با استناد به تفسیری که از تدریس دارم باید بگویم که من عاشق تدریس و وقت گذراندن با جوان‌ترها هستم.

وی ادامه داد: علاوه بر تدریس، همچنین به تالیف ۲ کتاب پرداخته ام. یک فیلمنامه بلند سینمایی به نام «جفت هیچ» دارم که نزدیک به ۲ سال از زندگی خود را صرف نوشتن آن کردم و کتاب دیگری نیز با عنوان «کارسازی شرایط اجتماعی و سیاسی در شکل گیری سه دوره کمدی یونان باستان (قدیم-میانه-جدید)» دارم که در این کتاب پژوهش‌هایی در باب کمدی یونان صورت گرفت و در قالب یک دستاورد ٩٠ صفحه‌ای گردآوری و به چاپ رسید.

از ساخت فیلم بلند تا اجرای تئاتر

کارگردان فیلم کوتاه «سرپوش» درباره ورود به عرصه سینمای بلند بیان کرد: همانطور که پیش‌تر گفتم، فیلمنامه سینمایی «جفت هیچ» را نوشته ام و آن را برای تولید و ساخت در نظر داشتم که بنا به دلایلی ساخت این پروژه به تعویق افتاد و بعد از آن با ایده جدیدی شروع به نوشتن کردم. در حال حاضر فیلمنامه دیگری را در دست نگارش دارم و درصدد هستم که با پایان یافتن متن فیلمنامه آن را جلوی دوربین برده و فیلم سینمایی خود را بسازم.

سحر محمودی در پایان گفت: همچنین یک نمایشنامه نوشته ام و قصد دارم آن را تابستان امسال به اجرا برسانم. در واقع همین روزهایی که در حال گذر هستند، بنده در حال رایزنی با چند سالن تئاتر مدنظرم هستم که بتوانم با یکی از سالن‌ها قرارداد بسته و رزرو خود را برای شب‌های تابستان ١۴٠٣ داشته باشم. در کنار همه این مسائل هیچ گاه از ساخت فیلم کوتاه و دنیای فیلم کوتاه دست نخواهم کشید.

کد خبر 6130965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha