۳۰ آبان ۱۴۰۳، ۱۳:۰۱

مرکز فرهنگی اصفهان قرآن کریم را مثل روضه به خانه‌های مردم می‌برد

مرکز فرهنگی اصفهان قرآن کریم را مثل روضه به خانه‌های مردم می‌برد

مرکز فرهنگی آینه اصفهان از پیشگامان فعالیت های فرهنگی در اصفهان است که توانسته کادرسازی خوبی شکل دهد و برنامه خوبی برای برگزاری برنامه های قرآنی در منازل داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مردم نصف جهان در شمار پیشگامان کشور در کارهای فرهنگی هستند و اصفهان با ظرفیت‌های فراوانی که در هنر و ادبیات دارد، چهره‌های نامداری را در حوزه فرهنگ و هنر دینی به جامعه ایرانی معرفی کرده است. اوایل دهه ۹۰ شمسی یک روحانی جوان به نام حجت‌الاسلام محمد داستان‌پور که برنامه‌های فرهنگی این استان را رصد کرده و به این ارزیابی رسیده بود که در سه منطقه شمالِ غرب، شمال و جنوبِ شرق استان از لحاظ برنامه‌های فرهنگی دچار نقص جدی است و اگر رسیدگی نشود، وضعیت فرهنگی این مناطق قرمز می‌شود، کمر همت بست و هسته اولیه مرکزی را راه‌اندازی کرد که بعدها هیئت امنای مرکزی به نام «آینه اصفهان» شد.

مرکز فرهنگی آینه اصفهان بعدها در مهرواره هوای نو شایسته تقدیر در رشته ساختار و تشکیلات شد.

این هسته بعدها هیئت امنا مرکز شد و تاکنون ۳ مرحله رشد و توسعه داشته است؛ تا جایی که امروز عمده کادر و نیروهای این مرکز تماماً دانش‌آموزان دوره‌های نخست هستند.

کلام خدا، یکی از محوری‌ترین برنامه‌های این مرکز و آموزش‌های قرآنی از جدی‌ترین کارهای آنان است. آینه‌داران در مقاطع مختلف سنی در رشته‌های حفظ، قرائت و همایش قرآنی برنامه‌های آموزشی و پژوهشی دارند. اما نه در یک فضای جدی و رسمی. آن‌ها تازگی‌ها یک برنامه قرآنی را در منازل طراحی کرده‌اند که خیلی شبیه مجالس روضه خانگی است و به خانه افرادی که محفل قرآنی با حضور مردم برپا کرده‌اند، قاری می‌فرستد. کار دیگر این مرکز، یک برنامه دانش‌آموزی است که هم محصلان و هم خانواده‌های آنان را اصل و اساس کار قرار می‌دهد. اصل برنامه در این حوزه برپایی هیئت هفتگی است که عین یک پاتوق فرهنگی عمیق برای توسعه معارف اهل بیت علیهم‌السلام برنامه‌هایی را اجرایی و عملیاتی می‌کنند.

در کنار هیئت، برنامه‌ها و گعده‌های مطالعاتی و مباحثه‌ای برای بچه‌های دانش‌آموز برپا می‌شود. البته به همین هم خلاصه نمی‌شود و برنامه‌های اردویی هم دارند. این مرکز می‌خواهد که در هر رده و بخش، سالی یک سفر مشهد، در هر فصل سفر قم و جمکران و هر دو سال یک بار سفر کربلا داشته باشد.

آن‌ها یک شب جمعه در هر ماه را تا صبح بیدارند و احیا می‌گیرند، در ایام فاطمیه روضه‌خوانی برگزار می‌کنند، همایش ماهانه خانوادگی راه می‌اندازند و… خلاصه که، مخاطبان خود را همه‌جوره با کار فرهنگی مأنوس می‌کنند. مرکز فرهنگی آینه فقط مال پسرها نیست. عین همین کارهایی که پسرها می‌کنند، دخترها هم در تشکیلات خودشان دنبال می‌کنند.

جالب این‌که این مرکز چند قرارگاه به نام شهدا دارد که قرارگاه شهید فهمیده برای نوجوانان و شهید حججی برای جوانان است. این قرارگاه‌ها برنامه‌های خود را به صورت مستقل پیش می‌برند.

کد خبر 6291245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha