۱۱ دی ۱۴۰۳، ۱۲:۰۸

اعتراض درمانگران اعتیاد به وزارت بهداشت

اعتراض درمانگران اعتیاد به وزارت بهداشت

رئیس هیئت مدیره صنف درمانگران استان تهران گفت: وجود غیرقانونی داروهای آگونیست (تحت کنترل) به صورت پلمب در بازار آزاد، باعث خروج مددجویان چرخه درمان شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کانون درمانگران اعتیاد کشور، فرهاد گشتاسبی، روز سه شنبه در حاشیه تجمع اعتراضی درمانگران اعتیاد سراسر کشور که در مقابل وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: مراکز درمان سو مصرف مواد در طی حدود ۲ دهه فعالیت مجاهدانه در خط مقدم مبارزه با اعتیاد کشور خدمات شایانی به جامعه ارائه داده؛ نه تنها در زمینه اعتیاد بلکه در زمینه برخی از بیماری‌ها باعث کند شدن روند روبه رشد بسیاری از بیماری مانند ایدز و هپاتیت شده است و در تطهیر چهره جامعه و سلامت جوانان همچنین استواری نظام خانواده نقش به سزایی را ایفا کرده است.

وی ادامه داد: همچنین همواره در اجرای منویات رهبری در مبارزه با اعتیاد به عنوان مادر زشتی‌ها و فساد در جامعه و جوانان تلاش به سزایی داشته است اما در طی این مدت با کج سلیقگی، غرض ورزی و اجرای غلط سیاست‌های وزارت بهداشت و مافیای دارو که باعث اختلال در ارائه خدمات مددجویان شده است، آماج قوانینی شده‌اند تا نتوانند خدمات خود را به صورتی که شایسته است ارائه دهند و قشر غرض ورز به اهداف خود می رسند.

وی اضافه کرد: بارها در جلسات حضوری مکاتبات با وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر این مشکلات بیان شده اما علی رغم همراهی ستاد مبارزه با مواد مخدر گره‌ای از مشکلات مراکز حل نشده است.

گشتاسبی با اشاره به گوشه‌ای از این مشکلات گفت: وجود غیرقانونی و حجم زیادی از داروهای آگونیست (تحت کنترل) به صورت پلمب در بازار آزاد باعث خروج مددجویان چرخه درمان شده است چراکه سهولت دسترسی به این داروها در بازار ناصر خسرو و عطاری‌ها باعث شده مددجویان این داروها را بدون اینکه وضعیت بیمار بررسی شود، در اختیار داشته باشند.

رئیس هیأت مدیره صنف درمانگران استان تهران تصریح کرد: برچسب صادرات به افغانستان و پاکستان در جعبه‌ها نشانگر مافیای دارو و احاطه بر شرکت‌های دارویی است از جمله موارد دیگر بلاتکلیفی مراکز تحت درمان سازمان بهزیستی است که از چندی قبل اعلام کردند هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال این موارد ندارند.

گشتاسبی اشاره کرد: این موضوع در چرخه باطلی قرار گرفته است و بیماران دچار استرس و نگرانی شده‌اند اما این مراکز که ۲ دهه فعالیت داشته‌اند و دارای بیماران بسیاری هستند دچار چالش شده‌اند و چرخه درمان دچار مشکل شده است.

وی اضافه کرد: به رغم اینکه زیر نظر وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با مواد مخدر و کمیته درمان هستیم و مصوبات لازم الاجرا است، وزارت بهداشت نظارتی به این امر ندارد؛ اخیراً در زاهدان این داروها به رغم مصوباتی که در کمیته درمان داشته‌ایم، توسط داروخانه با نسخه هر پزشک ارائه می‌شود و وزارت بهداشت به عنوان متولی این امر در قبال این موضوع اقدامی انجام نداده است.

گشتاسبی افزود: ستاد و کمیته درمان این مصوبات را ابلاغ می‌کنند اما مسئول اجرایی این مصوبات وزارت بهداشت است عدم تبعیت از این مصوبات، چالش‌هایی را در درمان بیماران ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: مسئولان وزارت بهداشت خود را به خواب زده‌اند و با هشدار، مکاتبه و نامه نگاری بیدار نمی‌شوند جامعه سلامت نیازمند مدیران بیدار است مدیرانی که از منویات رهبری پیروی کنند لذا دکتر پزشکیان به عنوان امانت دار آرای مردم به قول‌های خود متعهد باشد.

رئیس هیأت مدیره صنف درمانگران استان تهران گفت: جامعه سلامت با وجود مدیران خفته دچار آسیب می‌شود لذا رئیس جمهور که از بدنه اصلی نظام سلامت جامعه هستند باید به این موضوع ورود کنند ما به دنبال این هستیم که بستری از آرامش برای مراکز ایجاد شود.

گشتاسبی اضافه کرد: ما در انجام اقدامات، از کمیته درمان، ستاد مبارزه با مواد مخدر وزارت بهداشت تبعیت می‌کنیم وزارت بهداشت هم باید به ما کمک کند؛ تعدادی از مراکز بهزیستی داریم که مددجویان زیادی دارند باید به خواسته‌های این مراکز و افراد بها داده شود.

وی عنوان کرد: رسانه به عنوان صدا و فریادرس مردم، باید ما را در تحقق این امر یاری کند اگر تجمعی اتفاق می‌افتد معنی آن اینست برخی از مدیران خود را به خواب زده‌اند و این امر باید به گوش رئیس جمهور برسد.

گشتاسبی بیان کرد: همه اصناف شهرها تحت نظر کانون درمانگران کشور به ریاست دکتر غلامی و هیأت مدیره آنان هستند این افراد در طی این سال‌ها خدمات صادقانه و شایسته ای درجهت ارتقای مراکز، امنیت مراکز و بهبود خدمات رسانی انجام دادند و جلسات متعددی با ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت داشته‌اند.

کد خبر 6333007

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • احسان IR ۰۶:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
      0 2
      الان اینا ناراحت مددجوها هستن یا در آمد خودشون؟؟؟ خدایا خودت پناه مددجوها باش...
    • هاشمی PL ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
      1 0
      متاسفانه توی همه عطاریها و سوپریها مثل نقل و نبات داروهای ترک اعتیاد ریخته و بدون نسخه پزشک به همه میدن نگران بچه هامون هستیم
    • پروین GI ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
      1 0
      حتما باید وزارت بهداشت در مورد تولید اضافه این داروها توضیح فانع کننده ای به مردم بدهد. مافیای پزشکی و دارو مثل زالو خون مردم را میمکند
    • آرش GB ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
      0 0
      معاونت دارو و غذا به عنوان متولی امر باید جوابگو داروهای پلمپ شده در بازار باشد در حالیکه همه مراکز باید پوکه ها و شیشه های دارو تحویلی را به دانشگاه تحویل دهند
    • سارا IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
      0 0
      مشکل اصلی اینه داروی ک برای ترک بیمار در سطح جامعه مثل مسکن پخش شده و این یعنی فاجعه
    • مهرداد حیدری IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
      0 0
      معاونت درمان وزارت بهداشت بهمراه سازمان غذا و دارو داروهای تحت کنترل رو بدون هیچ ضابطه یا قانونی در اختیار بیماران قرار داده و بزودی سونامی اعتیاد خواهیم داشت .
    • علی IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
      0 0
      درمانگر توی فشار باشه به بیمار و جامعه هم منتقل خواهد شد
    • حمیدرضا اسدپور IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
      0 0
      سلام اینهمه داروی مخدر پلمپ و با بلیستر و شیشه های که کد صادرات روی آنهاست از کجا به بازار آزاد نشت پیدا کرده معاونت درمان و معاونت غذا و دارو تو این قضیه کجای کار هستند آیا نباید به وظایف خود عمل کنند این همه داروی آکبند در بازار سیاه حتما با برنامه‌ریزی نشت پیدا کرده مراکز درمان اعتیاد تمام پوکه ه