محمد اللهیاری معاون امور نمایشگاهی نمایشگاه كتاب در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد كیفیت تخلفهای صورت گرفته از سوی ناشران در نمایشگاه كتاب اظهار داشت: برای بررسی تخلفات ناشران در نمایشگاه كتاب كمیته نظارت و كمیته ناشران داخلی به صورت توامان مشغول به فعالیت هستند. به طور طبیعی امور نظارتی مربوط به محتوای آثار ارائه شده بر عهده كمیته نظارت محتوایی و رسیدگی به تخلفات كمی نیز بر عهده كمیته ناشران داخلی است.
وی افزود: به طور معمول پس از مشاهده یك تخلف، نخست به ناشران تذكر شفاهی داده شده و پس از آن نیز به آنها تذكر كتبی ارائه میشود و معمولا به دلیل اهمیتی كه حضور در نمایشگاه برای ناشران دارد، پس از این تذكرات مسئله حل میشود و در غیر این صورت تخلف احراز شده در جلسات روزانه كمیته رسیدگی به تخلفها مطرح و درباره آن بحث و تصمیمگیری میشود.
اللهیاری ادامه داد: بنابر آخرین گزارش اعلام شده در جلسه شب گذشته، تخلف محتوایی ناشران در نمایشگاه تا به حال بسیار كم بوده و چند مورد پیش آمده نیز با تذكر حل شده است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت غرفههای خالی موجود در شبستان مصلی نیز گفت: برخی از ناشران كه به دلیل كم بودن تعداد آثار و یا ثبت نام برای حضور در نمایشگاه بعد از مهلت مقرر از حضور در نمایشگاه باز ماندند كه برای تعدادی از آنها در حیاط یاس فضایی در نظر گرفته شد تا به ارائه آثار بپردازند.
رئیس اداره کتاب همچنین در پاسخ به سئوالی درباره راهاندازی غرفه مربوط به امیر حسین فردی در نمایشگاه كتاب گفت: این غرفه قرار بود پس از مذاكره بنیاد ادبیات داستانی با كمیته ناشران داخلی برپا شود. با توجه به اینكه فوت مرحوم فردی، فاصله كمی تا برپایی نمایشگاه كتاب داشت و این تصمیم نیز سریع گرفته شد، از قبل برای آن برنامهریزی نشده بود ولی امیدواریم تا روزهای باقیمانده از نمایشگاه بتوانیم برای برپایی آن به نتیجه برسیم.
وی همچنین درباره روند صدور مجوز انتشار به آثار مربوط با موضوع انتخابات ریاست جمهوری گفت: در كشور ما به طور معمول همزمان با مناسبتهای مختلف مذهبی و یا سیاسی آثاری منتشر میشود و اقبال به آنها نیز شیب صعودی دارد. در مورد انتخابات ریاست جمهوری نیز تاكنون آثار زیادی كه جنبه تحلیلی و علمی داشتهاند منتشر شده است و تا زمان برگزاری انتخابات نیز شیب تقاضای انتشار این آثار صعودی خواهد بود. ما هم تلاش داریم برای صدور مجوز نشر این آثار كه منجر به بصیرت افزایی بیشتر میشود، تلاش كنیم و مجوز انتشار آنها در زمان مناسب را صادر كنیم.
اللهیاری همچنین در پاسخ به سئوالی درباره توزیع دو عنوان كتاب با موضوع داستان دو سریال تلویزیونی «عشق ممنوعه» و «حریم سلطان» كه از شبكههای ماهوارهای فارسی زبان خارج كشور پخش میشود، اظهار بیاطلاعی كرد و گفت: ما به طور مداوم در حال رصد فضای نمایشگاه به منظور ایجاد فضایی آرام برای مخاطبان هستیم.
معاون امور نمایشگاهی نمایشگاه كتاب همچنین ماجرای انصراف برخی ناشران از شركت در نمایشگاه را به مشكلات شخصی این ناشران مرتبط دانست.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت فروش كتاب در بخش بینالملل با ارز آزاد گفت: تا سال قبل بنكارتهای الكترونیك دانشجویان تنها برای خرید كتابهای داخلی بود، اما امسال برای خرید در بخش خارجی نیز به كار گرفته شد چرا كه در بخش بینالمللی امسال فروش به صورت مستقیم انجام میشود.
اللهیاری افزود: وزارت ارشاد در ماههای اخیر تلاش كرده تا با همكاری بانك مركزی مابه التفاوت قیمت ارز را برای مراجعان بخش بینالمللی جبران كند و موضوع اختصاص بن كارتهای الكترونیك هم برای خرید در این بخش برای این منظور در نظر گرفته شد. تلاش داریم تا شیوه دیگری هم برای رفع این مابه التفاوت در نظر بگیریم.
نظر شما