۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۴:۴۱

ممبینی به مهر خبر داد:

دولت با مصوبه مجلس نمی تواند فاز دوم هدفمندی در سال 92 را اجرا کند

دولت با مصوبه مجلس نمی تواند فاز دوم هدفمندی در سال 92 را اجرا کند

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر کسب درآمد 50 هزار میلیارد تومانی از هدفمندی یارانه ها درسال 92 قابلیت اجرا ندارد، گفت: با چنین رقمی دولت نمی تواند قیمت حامل های انرژی را افزایش دهد زیرا این رقم مشابه سال 91 است.

رحیم ممبینی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به بررسی موضوع هدفمندی یارانه‌ها در جلسه نوبت عصر روز چهارشنبه مجلس در پاسخ به این سوال که دولت به دنبال تصویب چه پیشنهادهایی در این بند است، اظهار داشت: راه برای پیشنهاد نمایندگان باز است و طبق پیشنهادهای چاپ شده ای که من آنها را دیدم درآمدهای 80، 90 و 94 هزار میلیارد تومانی مطرح شده که در جلسه نوبت عصر از سوی نمایندگان ارائه خواهد شد.

وی تصریح کرد: نظر دولت در وحله اول بر تصویب درآمد 120 هزار میلیارد تومانی است، اما اگر پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت مطرح نشود یا رای نیاورد نظر دولت بر تصویب دیگر پیشنهادها از جمله 80 یا 90 هزار تومانی است زیرا معتقدیم حداقل این رقم بالاتر از مصوبه مجلس است.

ممبینی ادامه داد: مصوبه کمیسیون تلفیق که 50 هزار میلیارد تومان برای درآمد هدفمندی در سال 92 تعیین کرده است قابلیت اجرایی ندارد علت این است که سال 91 درآمد هدفمندی 42 هزار میلیارد تومان بود و این رقم فقط 8 هزار میلیارد تومان با سال 91 تفاوت دارد و صلاح نیست بخاطر این 8 هزار میلیارد تومان با افزایش قیمت حامل های انرژی شوکی به جامعه داده شود.

وی گفت: عملا آنچه که کمیسیون تلفیق نسبت به آن به نتیجه رسیده است، فرقی با سال 91 ندارد و به همین دلیل ارزش این را ندارد که شوک قیمتی جدید به جامعه وارد شود.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور آنچه که در کمیسیون تلفیق بحث شد این بود که قیمت حامل های انرژی به طور متفاوت افزایش قیمت داشته باشد، اما نظر دولت این است که شما نمی توانید بنزین را گران کنید، اما CNG را گران نکنید از نظر دولت حامل های انرژی یک بسته جامع است.

وی گفت: عملا نتیجه این می شود که با تصویب نهایی مصوبه کمیسیون تلفیق، اجرای فاز دوم هدفمندی متوقف می شود و مزیت ها و محاسنی که در اجرای فاز یک داشتیم به مرور حذف می‌شود، به این معنی که در سال 92 به سه سال قبل یعنی قبل از هدفمندی یارانه ها برمی گردیم در حالیکه برای اجرای این طرح زحمات زیادی کشیده شده مردم همراهی کرده و سختی ها را تحمل کردند.

ممبینی بیان کرد: وزیر نفت نامه ای نوشته و در آن نامه تاکید کرده که به 8.5 میلیارد دلار اعتبار ارزی برای واردات فرآورده های نفتی نیازمند است.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ادامه داد: اگر فاز دوم هدفمندی یارانه ها اجرایی نشود، ما 8 تا 10 میلیارد دلار صرفه جویی را از دست می دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که اگر درآمد هدفمندی یارنه ها 120 هزار میلیارد تومان باشد طبق محسابات دولت بنزین چه رقمی خواهد بود؟، گفت: این موضوع در کمیسیون تلفیق به بحث گذاشته شد و مسئولان توضیحاتی دادند که شاید نشود آنها را عملی کرد، اما به هر حال آنچه که مدنظر دولت است آن است که قیمت بنزین در کشور با قیمت بنزین در کشورهای همسایه سنجیده شود، البته همان رقم متناسب با شرایط داخل و تورم نهایی شود.

کد خبر 2055734

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha