به گزارش خبرنگار مهر، دبیر هسته پژوهشی نخستین هم اندیشی احیای دریاچه ارومیه ظهر سه شنبه در این نشست، استفاده از بحث های علمی و تحقیقاتی جامعه دانشگاهی در زمینه احیا و نجات دریاچه ارومیه را از اهداف اصلی این گردهمایی عنوان کرد.
هادی بهادری از راه اندازی هسته پژوهشی دریاچه ارومیه در دانشگاه ارومیه خبر داد و گفت: در این هسته پژوهشی که طی چهار ماه گذشته با هدف ارائه راهکارهای علمی در جهت احیای دریاچه ارومیه تشکیل شده است در نظر داریم با برگزاری نشست های هم اندیشی و تکنیک طوفان فکری تمامی نظرات محققان و اندیشمندان دانشگاهی را برای احیای دریاچه ارومیه جمع بندی کنیم.
وی با اشاره به اینکه برگزاری این هم اندیشی های علمی تا رسیدن به نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت افزود: بعد از برگزاری این جلسات تمامی تحقیقات و پژوهش های علمی در یک محور واحد جمع بندی و بعد زمینه های اجرایی آنها با ارائه راهکارهای عملی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
بهادری با ابراز تاسف از وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه و آسیب های ناشی از آن در منطقه اظهارداشت: دانشگاه ارومیه از توان و ظرفیت علمی بالایی در زمینه طرح های پژوهشی و تحقیقاتی دارد و می تواند در خصوص ارائه راهکارهای علمی و عملی برای دریاچه ارومیه به عنوان بازوی توانمند دستگاه های اجرایی عمل کند.
در ادامه این نشست که در مجموع با حضور بیش از 35 نفر از مسئولان دستگاه های اجرایی، اعضای هئیت علمی و محققان دانشگاهی برگزار شد 10 نفر از اعضای عملی به تشریح کامل طرح های پژوهشی و تحقیقاتی خود در خصوص احیای دریاچه ارومیه پرداختند.
انتقال آب بین حوضه ای، بهبود اصلاح الگوی کشت، کاشت برخی از گیاهان مقاوم در حاشیه های دریاچه ارومیه، پایین آوردن راندمان آبیاری در بخش کشاورزی، طرح های مشخص در خصوص کاهش محدود قابل توجه دریاچه ارومیه، تاثیرات سد سازی و... از جمله موارد مورد طرح در این هم اندیشی بود.
در ادامه نمایندگان دستگاه های اجرایی جهاد کشاورزی، سازمان آب منطقه ای و محیط زیست به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.
پارک ملی دریاچه ارومیه یکی از ۵۹ ذخیره گاه طبیعی محیط زیست جهان است که به دلیل طبیعت مناسب برای زیست دائمی و موقت انواع پرندگان کمیاب و نادر جهان و زیبایی های طبیعی سواحل و جزایر آن از سوی یونسکو به عنوان یک ذخیره گاه بیوسفری در جهان شناخته شده است.
از سال آبی 75 – 74 تاکنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب به بحرانی ترین وضعیت خود رسیده که این امر حیات تنها موجود آن را نیز با خطر جدی مواجه کرده در این راستا که نیاز به یک عزم ملی و منطقهای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.
نظر شما