۳۰ مرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۴۰

با حضور خانواده شهدای هسته‌ای؛

نوشت‌افزار ایرانی، اسلامی رونمایی شد/ بازیگری مختار و نقش دانشمندان و قهرمانان بر لوازم‌التحریر روشنا

نوشت‌افزار ایرانی، اسلامی رونمایی شد/ بازیگری مختار و نقش دانشمندان و قهرمانان بر لوازم‌التحریر روشنا

نوشت‌افزار ایرانی ـ اسلامی روشنا در حالی روز گذشته در حوزه هنری رونمایی شد که در این مراسم، فرزند شهید مصطفی احمدی روشن و خانواده چند شهید هسته‌ای، دو نماینده مجلس شورای اسلامی، چند نویسنده و شاعر و تعدادی از فعالان فرهنگی کشور در آن حضور داشتند.

به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم رونمایی از نوشت‌افزار ایرانی ـ اسلامی «روشنا» که عصر سه‌شنبه 29 مردادماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، وحید جلیلی، مدیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با اشاره به این‌که تاکنون فعالیت موثری در زمینه فرهنگ عمومی انجام نداده‌ایم، گفت: 13 سال قبل در مصوبه 474 شورای عالی انقلاب فرهنگی به قوانین و مواردی در ارتباط با البسه و تصاویر منقوش بر آن برمی‌خوریم؛ مصوبه‌ای که نوشت‌افزار را هم دربرمی‌گیرد و هم موارد سلبی و هم ایجابی را شامل می‌شود. به این معنی که در ماده اول آن، به پرهیز از بکارگیری تصاویری که با شئونات اسلامی مغایرت دارد، اشاره شده است و ماده دوم، ما را به بهره گرفتن از تصاویر ایرانی و اسلامی تشویق می‌کند.

وی بار دیگر بر استفاده از تصاویر ملهم از فرهنگ ایرانی ـ اسلامی اشاره و بیان کرد: طبق برخی از آمار حدود 150 میلیون لوازم التحریر در کشور به فروش می‌‌رسد و 4 هزار میلیارد تومان گردش مالی این لوازم است. البته این آمار، اسباب بازی را هم شامل می‌شود. چرا لوازم و نوشت افزاری که با فرهنگ ما تناسب دارد نباید تولید شود و در دست بچه‌ها قرار بگیرد؟ شما به آنچه موجود است، نگاه کنید و تصاویر نقش شده بر آن را ببینید. آیا این تصاویر با فرهنگ و پیشینه فرهنگی ما هماهنگ است؟

جلیلی به اینکه ما چندان در بخش فرهنگ عمومی ورود نکرده‌ایم، گفت: بخش عمده‌ای از فعالیت فرهنگی ما محدود به بخشی خاصی از فرهنگ شده است. ما در عرصه اندیشه کارهای زیادی انجام داده‌ایم، اما در عرصه فرهنگ عمومی فعالیت موثری نداشته‌ایم. خوشحالم که امروز «بچه حزب‌اللهی» ‌ها به این حوزه ورود و کالایی را تولید کرده‌اند که با فرهنگ ما هماهنگ است. امروز، چنین حرکتی هم از سوی دستگاه‌های دولتی و هم از سوی موسسات خصوصی آغاز شده است. البته همچنان بضاعت ما بسیار کم است، اما اگر این همگرایی ادامه یابد به سرعت این خلأ را پر می‌کنیم.

مدیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در پایان اشاره کرد: اگر با همین شتاب پیش برویم، موفقیت‌های خوبی در عرصه تولید نوشت‌افزار کسب خواهیم کرد و اگر موفقیت مناسبی از این حرکت ایجاد شود، اعتماد به نفس حاصل از این حرکت راه را برای دیگر کارهای افراد مذهبی باز می‌کند.

نوشت‌افزار، مهم‌ترین وسیله برای آشنایی بچه‌ها با شخصیت‌های ایرانی ـ اسلامی است

سعید حسینی، مدیر موسسه روشنا نیز با اشاره به چرایی تولید نوشت‌افزار با طرح ایرانی ـ اسلامی گفت: به دلیل اهمیتی که لوازم‌التحریر بر زندگی کودکانمان دارد، اقدام به این کار کردیم. تولید لوازم التحریر یک حوزه استراتژیک و جدی است که باید به آن توجه شود. یک کودک ایرانی طی ۱۲ سالی که در مقاطع تحصیلی مختلف آموزش می‌بیند، شخصیت او شکل می‌گیرد و در این مدت با لوازم‌التحریر در ارتباط است. در حقیقت نوشت‌افزارها، کاربردی‌ترین کالایی هستند که در اختیار یک دانش‌آموز قرار می‌گیرند آن هم به مدت 12 سال.

وی ادامه داد: متاسفانه لوازم التحریر، طی سال‌های اخیر با شخصیت‌های غربی ساخته شده؛ در اوایل دهه ۸۰،  پروژه‌هایی برای تولید و طراحی نوشت‌افزار با سبک ایرانی ـ اسلامی انجام شد، اما به نتیجه نرسید. لوازم التحریری که با شخصیت‌های غربی تولید می‌شود اثرات غیراخلاقی بر کودک می‌گذارد و او را به سمت خشونت سوق می‌دهد. با توجه به اهمیت این اقلام اقدام به طراحی آنها کردیم. در مرحله اول برای نمونه و به صورت آزمایشی دفاتری را تولید و توزیع کردیم که علیرغم اینکه دفاتر از نظر کیفی در درجه خوبی نبودند، اما مورد استقبال قرار گرفتند.

مدیر موسسه روشنا در ادامه به چگونگی روند تولید نوشت‌افزارهای این موسسه که همگی با طرح‌های ایرانی ـ اسلامی تولید شده بودند، اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال اقدام به بررسی، پژوهش و آسیب‌شناسی کردیم و پس از آن اتاق فکری تشکیل شد تا ببینیم باید روی چه موضوعات و شاخصه‌هایی کار کنیم. در این طرح صد نفر از طراحان و انیماتورها را به کار گرفتیم تا تصاویر این نوشت‌افزارها را طراحی کنیم. در این چند ماهه بیش از ۱۰۰ جلد دفتر در موضوعات مختلف تولید شد.

وی با اشاره به اینکه در این دفاتر طرح‌های مختلفی گنجانده شده است، گفت: از جمله این طرح‌ها می‌توان به طرح مفاخر ملی و دانشمندان اشاره کرد که تصاویر شخصیت‌هایی مانند ابن‌سینا، تختی و امیرکبیر روی این دفاتر ترسیم شد. گروه بعدی شهدای انقلاب دفاع مقدس و شهدای هسته‌ای بودند که قابلیت الگوسازی برای دانش‌آموزان را داشتند. علاوه بر این در گروه سوم اقدام به طراحی نوشت‌افزارها بر اساس فیلم‌ها وسریال‌های موفقیت‌آمیز کردیم که از جمله آنها مختارنامه، یوسف پیامبر و آژانس شیشه‌ای است. مهم‌ترین موضوعی که فکر ما را به آن مشغول می‌کرد الگودهی در این اقلام بود که برای آن احتیاج به خلق شخصیت داشتیم. به همین خاطر تعدادی از این دفاتر به شخصیت‌هایی مانند خانواده رضوی، دلاوران و پروانه‌ها اختصاص داشت.

حسینی با بیان اینکه در این مجموعه بیش از 100 جلد طراحی آماده شده است از تولید جامدادی، کیف و برچسب خبر داد و افزود: در مجموع ۵۰۰ قلم نوشت‌افزار طراحی و آماده شده است. توزیع این اقلام نیز از چند وقت قبل شروع شده و در حال حاضر نیز ادامه داد. امیدواریم با تولید انیمیشن از شخصیت‌ها و حمایت رسانه‌ای بتوانیم در فرهنگ جامعه جریان‌سازی کنیم.

وی در پایان با بیان اینکه موسسه روشنا برای نخستین بار است که به صورت جدی وارد این عرصه شده است، گفت: موسسات دیگری مانند دفاتر ایام، قاصدک، حوزه هنری و کانون پرورش فکری نیز با حمایت موسسات غیردولتی وارد این حوزه شده‌اند که امیدواریم به یک جریان منتهی شود.

در مراسم رونمایی از نوشت‌افزار ایرانی ـ اسلامی روشنا، علیرضا احمدی روشن، فرزند شهید مصطفی احمدی روشن به هراه مادر و پدربزرگش از مجموعه «پارسا» رونمایی کرد. همچنین  مجتبی رحماندوست و لاله افتخاری (نمایندگان مجلس)، مادر شهید مصطفی موسوی، محمدرضا سرشار، عزت‌الله مطهری، رضا اسماعیلی از مجموعه «پروانه‌ها»، «خانواده رضوی»، «بچه‌های ایران»، «دلاوران» و ... رونمایی کردند.

همچنین خانواده‌های شهید طهرانی مقدم، شهید شهریاری و شهید علیمحمدی از لوازم التحریری که به عکس این شهیدان مزین بود، رونمایی کردند. در این مراسم، همچنین علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و رضا اسماعیلی حضور داشتند.

کد خبر 2119771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha