۲۷ خرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۰۱

افتتاح 76 پروژه کشاورزی در استان مرکزی/ استاندار: مانع ایجاد مشکل برای کشاورزان شویم

افتتاح 76 پروژه کشاورزی در استان مرکزی/ استاندار: مانع ایجاد مشکل برای کشاورزان شویم

اراک-خبرگزاری مهر: استاندار مرکزی با بیان اینکه مسئولان باید از کشاورزان حمایت بیشتری را به عمل آورند،گفت: باید با اخذ تصمیمات به موقع در خصوص کشاورزان مانع از ایجاد مشکل برای کشاورزان شویم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین مقیمی ظهر سه شنبه در مراسم تجلیل از کشاورزان استان مرکزی افزود: باید با پشتیبانی از کشاورزان و رسیدن به استقلال و خودکفایی مانع از تحمیل عقاید بیگانگان به کشور شویم.

وی با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی ادامه داد: یکی از الزامات امنیت غذایی در کشور توجه به تشکل های کشاورزی است؛ لذا باید در راستای ترویج و آموزش کشاورزان تلاش بیشتری صورت بگیرد.

مقیمی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی بیشترین نقش را در خودکفایی و استقلال کشور دارد افزود: با صدور فرمان تاریخی امام راحل مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی اجرای طرح های عمرانی در روستاها در راستای آبادانی و توسعه روستاها صورت گرفت.

وی تولید محصولات با کیفیت و قیمت تمام شده مناسب را از عوامل رشد کشاورزی در کشور عنوان و بیان کرد: قانون مداری یکی از الزامات پشتیبانی از کشاورزان است؛ بنابراین باید با توجه به قانون سعی در حمایت از کشاورزان و تحقق اهداف سند چشم انداز داشته باشیم.

بهره برداری از 76 پروژه در استان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم در این جلسه گفت: به مناسبت فرا رسیدن هفته جهاد کشاورزی از 76 پروژه در استان مرکزی بهره برداری شد.

عباس مظفری افزود: با حضور استاندار مرکزی به صورت نمادین 10 پروژه از این تعداد پروژه افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

وی با بیان اینکه با افتتاح طرح های آبزیان در استان مرکزی 400 تن ماهی به ظرفیت تولیدی استان اضافه شد، ابراز کرد: افتتاح 11 مرغداری در استان مرکزی در این هفته 250 هزار قطعه مرغ گوشتی به ظرفیت تولیدی استان اضافه کرد.

وی با بیان اینکه افتتاح این پروژه ها اشتغالزایی هزار نفر را به همراه دارد، افزود: بهره برداری از طرح آبیاری تحت فشار مشاع 2 روستای سهل آباد به مساحت 140 هکتار و با اعتبار 670 میلیون تومان، پروژه پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت تولیدی 35 هزار قطعه در شهرستان خنداب بخش قره چای روستای دهشیر خان، طرح پرورش ماهیان سردآبی در خسبیجان شازند با ظرفیت تولیدی 30 تن در طول فصل کشاورزی و طرح پرورش ماهی سردآبی در همین روستا با ظرفیت تولید 36 تن در فصل کشاورزی از جمله این طرح ها بشمار می رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان داشت: پروژه‌ پرورش ماهیان سردآبی روستای سمقاور با ظرفیت 40 تن با تسهیلاتی بالغ بر3 هزار میلیون ریال و اشتغالزایی پنج نفر به طور مستقیم و افتتاح مرغداری گوشتی با ظرفیت 20هزار قطعه در روستای انار کمیجان و غیره از دیگر این پروژه ها بشمار می رود.

مظفری با اشاره به کیفیت برتر کار کشاورزان نمونه در استان مرکزی گفت: باید با استفاده از تمامی ظرفیت های کشاورزی استان سعی در ارتقای تولید محصولات کشاورزی داشته باشیم.

وی افزود: گندم آبی تولید شده توسط کشاورز نمونه استان در سال گذشته 10 تن و 400 کیلو گرم یعنی دو برابر برداشت متوسط این محصول در استان بوده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه گندم دیم تولید شده توسط کشاورز نمونه استان نیز دو برابر کشت متوسط این محصول در استان بوده است، اظهار داشت: برداشت جو نمونه استان نیز با 13 تن و 160 کیلو گرم چهار برابر تولید متوسط این محصول در استان است.

مظفری تولید سیب زمینی توسط کشاورز نمونه استان را 72 تن و کشت متوسط این محصول را 29 تن اعلام و عنوان کرد: هدف از تقدیر از کشاورزان نمونه استان تلاش بیشتر در راستای رسیدن به خودکفایی و استفاده از خلاقیت های کشاورزان است.

عدم برنامه ریزی های کلان و نبود تشکل های کشاورزی از مشکلات

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی هم در این همایش ابراز کرد: کشاورزی بستر سلامت و امنیت غذایی است.

دری افزود: کشاورزان در حال حاضر با مشکلات عدیده ای از جمله عدم برنامه ریزی های کلان و نبود تشکل های کشاورزی در این برنامه ها، اجرایی کردن برنامه ها و مسائل مرتبط با علم و فن تولید مواجه هستند.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی سعی در رفع این مشکلات، توانمندی علمی کشاورزان و ارتقای وضعیت کشاورزان دارد.

دری اظهار داشت: این مرکز با رویکرد افزایش تولید، کاهش هزینه ها و مقابله با آفات زراعی سعی در تولید محصولات با کیفیت و عرضه مناسب به بازار دارد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه کاهش 50 درصدی مصرف آب از اولویت های این مرکز بشمار می رود، ابراز کرد: ارائه راهکاری ساده و قابل اجرا در راستای تولید خاک، آب و در نهایت محصولاتی سالم هدف اصلی این مرکز است.

نماینده کشاورزان استان مرکزی هم در این همایش اظهار داشت: دو عنصر آب و خاک دو مقوله مهم در بحث کشاورزی بشمار می روند که باید با توجه به مشکل کم آبی در سال های اخیر بهترین استفاده از این دو عنصر در راستای ارتقای وضعیت کشاورزی صورت بگیرد.

شفیعی افزود: پیگیری منابع مالی کشاورزان و بیمه آنها می تواند در بهبود تولید محصولات کشاورزی تاثیرگذار باشد.

58 کشاورز نمونه سال زراعی 91-92 استان مرکزی تجلیل شدند

وی خاطرنشان ساخت: باید کشاورزان از تولیدات کشاورزی خود بتوانند بهترین استفاده را داشته باشند تا محصولات با کیفیتی را به بازار عرضه نمایند.

گفتنی است در پایان این همایش با حضور مقیمی استاندار مرکزی، مظفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ، محمد رضا عاشوری معاون برنامه ریزی استانداری  مرکزی، حجت الاسلام کلانتری نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی از 58 کشاورز نمونه سال زراعی 91-92 استان مرکزی تجلیل شدند.

کد خبر 2313764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha