موسی الرضا ثروتی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تلاشهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور رفع مشكلات واحدهاي توليدي و صنعتي افزود: صندوق توسعه ملي به صورت ارزي 42 ميليارد دلار اعتبار دارد كه براساس پيگيري ها مقرر شد هرسال 10 درصد از اين ميزان به صورت ريالي در قالب تسهيلات به واحدهاي توليدي اختصاص يابد.
به گفته وي در سال 91 و 92، شش هزار ميليارد تومان به واحدهاي توليدي در سطح کشور پرداخت شده و امسال نيز با پیگیری های انجام شده مقرر شد تا 10 درصد تسهيلات نيز از صادرات نفت در اختيار واحدهاي توليدي و صنعتي قرار گیرد.
اين نماینده مجلس شورای اسلامی با بيان اينكه دولت بايد 30 درصد هدفمندسازي يارانه ها را به بخش توليد و صنعت اختصاص دهد بيان داشت: متاسفانه برخلاف صحبت هاي مطرح شده، دولت دهم و دولت فعلی تاكنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده اند.
نماينده مردم خراسان شمالي در مجلس شوراي اسلامي گفت: دولت بايد حداقل 15 درصد سود تسهيلات از محل هدفمندسازي يارانه ها را به این دو بخش اختصاص دهد چرا كه وقتي واحد توليدي يا صنعتي 25 درصد سود ندارند؛ چگونه می توانند 27 درصد سود تسهیلات بانكي را پرداخت كنند.
موسی الرضا ثروتی در ادامه با اشاره به اینکه واحدهاي توليدي خراسان شمالی نیز آنگونه که انتظار می رود به رونق اقتصادي نرسيده اند اظهار داشت: واحدهاي توليدي اين استان به دليل نبود سرمايه در گردش و دیگر مشكلاتي كه با آن مواجه اند، با كمترين ظرفيت در حال فعاليت هستند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه، محاسبات مجلس گفت: واحدهاي صنعتي در شهرستان هاي بجنورد، آشخانه، گرمه و جاجرم فعاليت هايي داشتند كه در يك مرحله متوقف شدند.
نماينده پنج شهرستان استان در مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: واحد توليدي بتن سبك خدابنده كه از صادر كنندگان نمونه استان نيز شناخته شده به دليل نبود سرمايه در گردش تنها با 30 درصد تسهیلات در حال فعاليت است.
وي با اشاره به اينكه بيشتر واحد توليدي استان هم اکنون به دليل نبود سرمايه در گردش از فعاليت بازمانده و با مشکلات زیادی مواجه هستند، افزود: به طور مثال واحد توليدي گسترش بام شرق و لامپ هاي LED به دليل نبود نقدينگي فعاليت هاي خود را محدود كرده اند.
موسي الرضا ثروتي با تاكيد بر اينكه بانك ها بايستي درصد بيشتري تسهيلات در اختيار واحدهاي توليدي و صنعتي این استان قرار دهند، افزود: متاسفانه امروز بانك ها تسهيلات و وام هاي خود را بيشتر در اختيار واحدهاي خدماتي قرار مي دهند كه اين خود مشكل ديگري براي واحدهاي توليدي استان ايجاد مي كند.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی خواستار توجه بیشتر دولت به رفع مشکلات بخش تولید و صنعت شد.
به گزارش خبرنگار مهر، خراسان شمالی دارای 507 واحد صنعتی است که 80 درصد از این واحدها هم اکنون فعال هستند.
نظر شما