۳ شهریور ۱۳۹۳، ۱۳:۳۵

مهر گزارش می دهد/

نظرات داوران و پیشکسوتان سینما چراغ راه هنرمندان کشور/ رشد 80 درصدی آثار هنرمندان در جشنواره آفتاب

نظرات داوران و پیشکسوتان سینما چراغ راه هنرمندان کشور/ رشد 80 درصدی آثار هنرمندان در جشنواره آفتاب

اراک – خبرگزاری مهر: طلوع آفتاب جشنواره منطقه ای سینما جوان در اراک فرصتی را فراهم کرده است تا هنرمندان 8 استان کشور تبادل اطلاعات داشته باشند. نمایش 11 فیلم کوتاه در سالن نمایش فرهنگسرای آیینه، کارگاه فیلمنامه نویسی ایده تا فیلمنامه، کارگاه عکاسی مستند اجتماعی در محیط کارخانه و...بخشی از برنامه های امروز این جشنواره است.

به گزارش خبرنگار مهر، در دومین روز جشنواره آفتاب 11 فیلم کوتاه به نمایش در می آید و کارگاه فیلمنامه نویسی ایده تا فیلمنامه توسط  دکتر محمدجعفر یوسفیان و کارگاه عکاسی مستند اجتماعی در محیط کارخانه توسط دکتر محمدمهدی رحیمیان برپا خواهد شد. جشنواره همچنین در بخش ویژه به مرور آثار سعید شاه حسینی همدرس و فیلمساز اراکی می پردازد.

این جشنواره فرصت مناسبی است تا هنرمندان جوان گرد هم آمده و با دیدن آثار یکدیگر به نقد و بررسی خود بپردازند. در این میان نظرات داوران و پیشکسوتان چراغ راهشان خواهد بود. پنجاهمین جشنواره منطقه ای آفتاب در سه بخش عکس، فیلم کوتاه و فلیمنامه برگزار می شود. در بخش های مختلف داوران به بررسی و ارزیابی آثار پرداختند.

داور بخش عکس جشنواره آفتاب در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه هنرمند عکاس باید از دانش روز عکاسی دنیا آگاه باشد، گفت: در بیشتر آثار رسیده به جشنواره ضعف ندانستن فلسفه عکاسی و بی توجهی به آن مشاهده می شد و بیشتر هنرمندان فقط عمل و فعل عکاسی را به صورت مکانیکی انجام داده اند.

مهدی وثوق نیا افزود: البته این مشکل، تنها مربوط به این جشنواره نیست و در سایر جشنواره های عکس کشور نیز مشاهده می شود و دلیل این ضعف مطالعه نکردن به روز و آشنا نبودن با مباحث روز عکاسی دنیا است.

رشد 70 تا 80 درصدی کیفیت عکس های جشنواره امسال

وی در خصوص کیفیت آثار رسیده به جشنواره گفت: نسبت به دوره های قبل که داور جشنواره منطقه ای بودم کیفیت آثار رشد 70 تا 80 درصدی داشت؛ ولی در مقایسه با عکاسی حرفه ای در ایران سطح کارها متوسط بود.

وثوق نیا اضافه کرد: عکاس باید بداند چه چیزی را می خواهد در عکس عنوان کند و به یک مجموع و نگاه برسد و به فلسفه عکاسی توجه داشته باشد.

میرباقری: جسارت در موضوع و پرداختن به موضوعات بديع از ويژگي‌هاي اصلي فیلم ها

داور بخش فیلم جشنواره نیز گفت: جسارت در موضوع و پرداختن به موضوعات بديع از ويژگي‌هاي اصلي آثار رسيده به اين دوره از جشنواره منطقه‌اي سينما جوان محسوب مي‌شوند.

بیژن ميرباقري در گفتگو با مهر با اشاره به كيفيت آثاري كه در بخش فيلم و فيلمنامه اين جشنواره به همراه ديگر داوران به قضاوت نشسته است، ادامه داد: آثار كيفيت خوبي داشتند و سطح آنها از متوسط بالاتر بود. جسارت در موضوع و پرداختن به موضوعات بديع از ويژگي‌هاي اصلي آثار رسيده به اين دوره از جشنواره منطقه‌اي سينما جوان محسوب مي‌شوند.

وی ادامه داد: دليل كيفيت خوب اكثر فيلم‌هاي رسيده به پنجاهمين جشنواره منطقه‌اي سينماي جوان اندیشه فیلمسازان و نوع تفکر فیلمسازان است.

وي به ويژگي‌هاي فيلم‌هايي كه در استان‌هاي ديگر ساخته مي‌شوند اشاره كرد و افزود: جشنواره‌هاي منطقه‌اي مي‌توانند بازتابي از هويت، زبان، ويژگي‌هاي قومي و ارزش‌هاي موجود در يك منطقه باشند.

كارگردان «طبقه سوم» جشنواره‌هاي منطقه‌اي را مهمتر از جشنواره‌هاي بين‌المللي دانست و گفت: جشنواره‌هاي منطقه‌اي به دليل آنكه قوميت، زبان، فرهنگ استان‌ها را مورد نظر قرار مي‌دهند ارزش و جايگاهي ويژه دارند.

وي با بيان اينكه جشنواره‌هاي بين‌المللي مانند فيلم كوتاه تهران و سينماحقيقت ساختار و تكنيك متفاوت با جشنواره‌هاي منطقه اي دارند، ادامه داد: نبايد در جشنواره‌هاي منطقه‌اي به دنبال تكنيك‌ها و اهداف جشنواره‌هاي ملي و بين‌المللي رفت چراكه اين جشنواره‌ها خود هويت و ساختاري مشخص و مستقل دارند.

عوض پور: انتخاب درست موضوع و به روز بودن دو اتفاق خوب جشنواره آفتاب

داور بخش فیلمنامه نیز گفت: دربخش فیلمنامه نسبت به سال های گذشته دو اتفاق خوب افتاده بود که نشان از سطح بالای آثار رسیده بود،  از جمله به روز بودن و انتخاب درست موضوع.

فرود عوض پور  در گفتگو با مهر افزود: با توجه به اینکه امسال بخش اقتباسی نیز در جشنواره بود مشاهده می شد که فیلمساز اثر انتخابی برای اقتباس را آگاهانه و هوشمندانه برای تبدیل به فضای فیلمنامه انتخاب کرده بود.

داور بخش فیلمنامه جشنواره ادامه داد: به روز بودن فیلمنامه ها با توجه به نگارش، انتخاب موضوعات و مراحل تولید نشان از رشد در این حوزه داشته است، البته برخی از مشکلات گذشته وجود دارد و اجتناب ناپذیر است ولی برخی از آثار امیدوارکننده که با توجه به رویکرد انجمن افق بسیار خوبی را خواهد داشت.

وی در خصوص فیلمنامه کوتاه گفت: نکته دیگری که باید به آن اهمیت داد این است که باید دید فیلمنامه نوشته شده چقدر پتانسیل تبدیل به فیلم خوب را دارد، بنابراین کارگردان نیز در مرحله بعد نقش اساسی را ایفا می کند.

عوض پور تاکید کرد: در میان آثار رسیده دیده می شد که برخی فیلم نامه ها خیلی سطح بالایی داشتند به حدی که می توانستند نمونه های آموزشی برای هنرجویان باشند ولی از نظر برآورد تولید هزینه بسیار بالا داشتند به اندازه ای که قاموس فیلم کوتاه با توجه به سیاست های موجود نمی گنجیدند.

همچنین جلسه‌ نقد و بررسي آثار به نمايش درآمده در آخرين ساعات نخستين روز پنجاهمين جشنواره‌ منطقه‌اي سينماي جوان، آفتاب با حضور دكتر سعيد شاه‌حسيني برگزار شد.

در اين جلسه كه در پايان روز اول جشنواره برگزار شد با پيشنهاد دكتر شاه‌حسيني؛ مجري و منتقد جلسه، شكل و محوريت تبادل تجربيات فيلمسازان را به خود گرفت و صرفا شكل جلسه پرسش و پاسخ نداشت بلكه با هدف توضيح ايده‌ مركزي و انگيزه‌ فردي براي توليد فيلم از سوي فيلمساز، به شكلي متفاوت‌تر از  جلسات معمول نقد و بررسي پيگيري شد.

فيلمسازان در فرصتي كه در اختيار داشتند در مورد ايده‌هاي اجرايي و رويكردهاي فرمي فيلم‌هاي خود توضيح دادند و اين توضيحات، از سوي مخاطبان حاضر در جلسه مورد تحليل قرار گرفت تا ميزان موفقيت فيلم‌ها در انتقال اين دغدغه‌هاي فردي مشخص شده و به چالش كشيده شود.

فيلمسازان كه با اجراي اين ايده ديگر به دنبال دفاع از فيلم و فيلمشان نبودند  طي يك گفتگوي پويا با مخاطبان فيلم‌ها به بررسي عناصر مختلف ساختاري و مضموني فيلم‌ها پرداختند.

در اين جلسه فيلم‌هاي كوتاه «دايره‌هاي رنگي» بهاره رستمي، «همه‌ي آنچه كه من دارم»  محمدعلي يزدان‌پرست، «آخرين موسيقي» شنيده نمي‌شود هادي احمدي، «لبخند» مصطفي كشاورز سالكويه،« آتا»  فرشاد فاضلي مقدم  و فراز آهنين،« PTSD 11 »  احسان همتي مورد نقد و بررسي قرار گرفت.

کد خبر 2356914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha