به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاوشی، ظهر دوشنبه در در نشست شورای حل اختلاف معادن استان مرکزی، با بیان اینکه ۴۳۰ معدن پروانه بهره بردار در استان مرکزی فعالیت دارند، گفت: ارزش ذخیره معدنی در معادن مذکور به مرز دو هزار میلیارد ریال می رسد.
وی با اشاره به اینکه ۱۸۱ پرونده اکتشاف معدنی طی سال جاری در استان مرکزی صادر شده و متقاضیان پیگیر مراحل اداری آن هستند، افزود: حدود ۶۰۰ معدن قابل بهره برداری در استان مرکزی در انتظار کسب مجوز از منابع طبیعی و محیط زیست است تا به صورت مزایده به افراد واجد شرایط واگذار شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با بیان اینکه این سازمان در راستای وظایف قانونی واگذار شده در بخش معدن، مسوول رسیدگی به اختلافات معدن کاران است، اضافه کرد: اکثرا معادن در حال بهره برداری استان در بخش عرضه بسیار کمتر از میزان درخواست شده در زمان پروانه بهره برداری فعالیت دارند.
زاوشی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد سنگ تروارتن مورد نیاز کشور از معادن این استان استخراج می شود، افزود: سالانه مجموع استخراج سنگ تروارتن کشور حدود چهار میلیون تن بوده که سهم استان مرکزی از این محصول، دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن است.
حفظ محیط زیست و منابع طبیعی از اولویت های مهم است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با تاکید بر اینکه حفظ محیط زیست و منابع طبیعی از اولویت های مهم این اداره کل در زمان استعلام حریم قانونی اکتشاف معادن است، گفت: برای کاهش میزان اختلافات بخش معدن و دستگاه های اجرایی و سرعت بخشی به صدور مجوزهای اکتشاف نیازمند تعامل و همکاری بین بخشی بیشتر در میان دستگاه های اجرایی هستیم.
یوسف یوسفی اظهار کرد: از سال ۸۸ تا کنون بیش از دو هزار فقره استعلام از این اداره کل برای صدور پروانه اکتشاف و بهره برداری معادن در استان مرکزی انجام شده است.
نظر شما