۲۸ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۱۸

در گفتگو با مهر تشریح شد:

اولویت‌های اقتصادی صادرات صنایع دستی/ نفوذ به بازار روسیه و چین

اولویت‌های اقتصادی صادرات صنایع دستی/ نفوذ به بازار روسیه و چین

مدیرکل صادرات صنایع دستی ضمن تشریح اولویت‌های این حوزه گفت: یکی از بازارهای جدید، بازار کشورهایی با اقتصاد نوظهور است و از این‌رو می‌کوشیم تا نمایشگاه‌هایی در روسیه و چین برگزار کنیم.

پویا محمودیان، مدیرکل صادرات صنایع دستی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر، تحلیل وضعیت اقتصادی را یکی از وظایف این بخش از معاونت صنایع دستی دانست و گفت: در بخش صادرات و بازرگانی وظیفه ما، تحلیل وضعیت اقتصادی است تا بتوانیم از فرصت‌ها استفاده کنیم.

وی افزود: برای مثال، شعار همیشه ما حفظ بازارهای سنتی و افزایش و توسعه بازارهای جدید بوده است؛ امروز یکی از بازارهای جدید، بازار کشورهایی با اقتصاد نوظهور است. از این‌رو می‌کوشیم تا نمایشگاه‌هایی در روسیه و چین برگزار کنیم تا راه نفوذ‌مان به این بازارها باز شود.

نساجی و خودروسازی در صدر صنایع رو به رشد

مدیرکل صادرات صنایع دستی کشور به پیش‌بینی بورس اشاره و بیان کرد: براساس پیش‌بینی که بورس منتشر کرده، صنعت نساجی و خودروسازی در صدر صنایع روبه‌رشد هستند تا آنجا که صنعت نساجی، بعد از سال‌ها رکود در سال ۹۴ از یک رشد ۵۳۷ درصدی برخوردار بوده است. جالب این‌که معاون صنایع دستی، بهمن نامورمطلق، پیش از تحلیل بورس، سال ۹۴ را سال صنعت نساجی نامیده بود.

محمودیان، یکی دیگر از راه‌های رونق صنایع دستی را راه‌اندازی پایانه صادراتی صنایع دستی و کالاهای هنری و همچنین تالار حراج صنایع دستی در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) دانست و افزود: معاونت صنایع دستی، طی ماه‌های گذشته با مدیر سرمایه‌گذاری شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) مکاتباتی داشته است مبنی‌بر این‌که پایانه صادراتی صنایع دستی و کالاهای هنری و همچنین تالار حراج صنایع دستی در این شهر فرودگاهی ایجاد شود.

احداث پایانه صنایع دستی در انتظار تصویب

به گفته وی، طرح ارائه شده مورد استقبال قرار گرفته است. حتی فضایی که قرار است در اختیار پایانه صادراتی صنایع دستی قرار بگیرد، روی نقشه، لکه‌گذاری شده؛ تنها در انتظار تصویب طرح از سوی هیئت مدیره شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) هستیم.

محمودیان به ماده ۱۶۶ قانون برنامه پنجم توسعه اشاره و بیان کرد: براساس این قانون «ايجاد شهر فرودگاهی در محدوده فرودگاه بين‌المللی امام خمينی(ره) و ايجاد منطقه آزاد تجاری و منطقه ويژه اقتصادی در بخشي از اراضی فرودگاه جهت ارائه  خدمات بانكی و بيمه‌ای و ساير خدمات شهر فرودگاهی از قبيل گردشگری، پزشكی، رفاهی و مشابه آن» از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود.

مدیرکل صادرات صنایع دستی کشور در پاسخ به این‌که با ایجاد پایانه صادراتی صنایع دستی چه امکانی در اختیار گردشگران قرار می‌گیرد، گفت: با توجه به این‌که منطقه، یک منطقه آزاد تجاری است همه علاقه‌مندان بدون دریافت ویزا می‌توانند به آنجا بیایند و با صنایع دستی ایران آشنا شوند و خرید کنند. ضمن این‌که نماینده گمرک و بانک هم در پایانه مستقر می‌شوند.

محمودیان همچنین درباره اصلاح چرخه معیوب تولید تا عرضه فرآورده‌های دستی گفت: اولین اقدام ما در این زمینه راه‌اندازی «شو روم» ‌هایی در معاونت صنایع دستی است. همه کالاهایی که در این اتاق وجود دارند، دارای شماره‌ شناسنامه‌‌های کوچکی هستند که در آن شماره مستقیم تولیدکننده آمده و کسی که کالا را می‌بیند می‌تواند به طور مستقیم با تولیدکننده ارتباط برقرار کند؛ این یعنی حذف واسطه‌ها.

کد خبر 2886493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha