حجت الاسلام نورالله قدرتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در گذشته بیشتر ملاکهای ارزشی و منطقی مانند مسائل دینی، اخلاقی، فرهنگی و ... برای ازدواج وجود داشت اما متاسفانه امروز بیشتر ملاکهای مادی، ظاهری و دنیوی مدنظر قرار گرفته که خود مشکلات بسیاری را در زندگی زوجین ایجاد میکند.
وی گفت: امروز مهریهها به عنوان عاملی برای تضمین زندگی مشترک محسوب میشوند تا در آینده واقعه طلاق رخ ندهد اما این موضوع نمیتواند عامل بازدارنده در طلاق توافقی باشد.
حجت الاسلام قدرتی تاکید کرد: بایستی از تعیین مهریه زیاد خودداری کرد چراکه مهریه کم موجب تحکیم بنیان خانواده و مهریه زیاد موجب تزلزل خانواده میشود.
وی با اعلام رشد سه درصدی طلاق توافقی در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزود: امسال ۹۶۱ مورد طلاق توافقی در محاکم عمومی حقوقی استان ثبت شد که سال گذشته این میزان ۹۳۳ مورد بوده است.
حجت الاسلام قدرتی اظهار کرد: مطالبه مهریه نیز در ۹ ماهه امسال هزار و ۱۵۳ مورد در محاکم عمومی حقوقی خراسان شمالی ثبت شد که این میزان با ۲۰.۹ درصد کاهش در سال گذشته یک هزار و ۴۵۸ مورد بوده است.
حجت الاسلام قدرتی گفت: یکی از دلایل کاهش مطالبه مهریه در استان، عدم ثبت مهریهها است چرا که مهریهها در ادارات ثبت اسناد ثبت میشود و از این جهت تعداد زندانیان نیز کاهش مییابد.
رئیس کل دادگستری استان با اشاره به اقدامات موثر دستگاه قضایی در راستای حمایت از خانواده افزود: در قانون جدید زوجین متقاضی طلاق ابتدا بایستی به مشاوره مراجعه و پرونده مشاور برای طلاق زوجین تهیه شود در غیر این صورت قاضی بدون پرونده مشاوره حکم طلاق صادر نمیکند.
وی گفت: به راین اساس در شهرستان بجنورد نیز از سه ماهه گذشته هیچ درخواست طلاقی پذیرفته نشده است مگر اینکه زوجین متقاضی طلاق در کلاسهای مشاوره امید شرکت کنند و اگر این کلاسها تاثیری بر روی آنها نداشت، با گواهی و تشکیل پرونده مشاور درخواست طلاق پذیرفته میشود.
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی اظهار کرد: هم اکنون واحد مددکاری در دادسرای مرکز استان تشکیل شده و در سایر شهرستانها نیز به زودی راه اندازی میشود.
حجت الاسلام قدرتی همچنین نقش رسانهها در پیشگیری از طلاق توافقی را موثر دانست و گفت: رسانهها با ارائه مطالب درست در خصوص مهارتهای حل مشکل، حل بحران و ... میتوانند در این زمینه به خوبی تاثیر گذار باشند.
نظر شما