به گزارش خبرنگار مهر، ۳ عنوان جدید از مجموعه فلسفی «گفتگو با...» به تازگی توسط انتشارات آفرینگان برای نوجوانان منتشر و راهی بازار نشر شده است. پیش از این، کتاب کتاب «گفتگو با دخترم درباره مرگ» نوشته امانوئل هوییزمان پرین با ترجمه مهدی ضرغامیان از این مجموعه چاپ شده است.
کتاب های این مجموعه نوشته فلاسفه مختلف هستند ولی همگی توسط یک مترجم بازگردانی شده اند. یکی از عناوین جدید این مجموعه، «گفتگو با فرزندانم درباره فرازمینی ها» است که رولان لوئوک آن را نوشته است. نسخه اصلی این کتاب در سال ۲۰۱۲ چاپ شده است.
بهانه نوشتن این کتاب فیلم سینمایی آواتار است. کلوئه و لئونار که فیلم را به همراه پدرشان در سینما تماشا کرده اند. پس از پایان نمایش فیلم با پدرشان درباره آن صحبت می کنند... آیا فرازمینی ها وجود دارند؟ کجا می توانیم آن ها را بیابیم؟ و ...
نویسنده این کتاب، اخیرفیزیکدان فرانسوی و نویسنده بیش از ۲۰ کتاب علمی است که در این کتاب با دو فرزندش درباره موجودات فرازمینی گفتگو کرده است. او تلاش می کند به کمک داستان ها و فیلم های علمی - تخیلی مانند آواتار یا جنگ ستارگان و بیگانه، تصورات نوجوانان را از فرازمینی ها روشن کند.
این کتاب با ۸۴ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۶ هزار تومان منتشر شده است.
دیگر کتاب جدید این مجموعه، «گفتگو با مردم درباره غرب» است که روژه - پل درووا آن را نوشته است. نسخه اصلی این کتاب در سال ۲۰۰۸ منتشر شده است.
به تعبیر نویسنده این کتاب، واژه غرب همه جا هست و به کار گرفته می شود اما معنایش روشن نیست. اغلب اوقات درباره معنای این واژه چیزی گفته نمی شود چون همه گمان می کنند معنا و مفهومش را به خوبی می دانند اما اگر کسی بسیار جدی بپرسد که غرب چیست، سرگردان می شویم. آیا غرب نام دوره ای از تاریخ است؟ نظام اقتصادی است؟ راه و روشی در اخلاقیات است؟ نوعی دین یا سبک زندگی است؟ آیا غرب وضعیتی ذهنی یا نوعی آگاهی است؟ آیا این واژه با برچسبی امتیازبخش همراه است یا در آن ضرر و زیان نهفته است؟...
این سوالات از جمله موضوعاتی هستند که در این کتاب به آن ها پرداخته می شود؟ آیا واژه غرب به آمریکا اشاره دارد یا اروپا؟ آیا غرب شایسته مدح است یا لایق لعن و نفرین؟
روژه پل درووا نویسنده این کتاب، در اثر پیش رو تلاش کرده ضمن گفتگوهایی ساده و روشن، منظور و مقصود از غرب را توضیح دهد. او سعی کرده این کار را با نگاهی بی طرفانه انجام بدهد و مزایا و معایب مفهوم غرب را تشریح کند.
این کتاب هم با ۷۲ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۶ هزار تومان به چاپ رسیده است.
«گفتگو با دخترهایم درباره عدم خشونت» هم دیگر کتاب جدید این مجموعه است که به قلم ژاک سِمُلَن نوشته شده است. نویسنده این کتاب که از طرفداران عدم خشونت است و آثار زیادی در این زمینه چاپ کرده، در این کتاب با درج گفتگویی صمیمانه با دخترانش، اهمیت شیوه عدم خشونت و دستاوردهای آن را نشان می دهد. نسخه اصلی این کتاب در سال ۲۰۰۰ منتشر شده است.
ژاک سلمن می گوید وقتی دخترهایم از من خواستند که معنای اصطلاح عجیب و غریب عدم خشونت را برایشان توضیح دهم، تازه متوجه شدم با این که حدود بیست سال است که در مورد خشونت و مبارزه به شیوه عدم خشونت مطالعه می کنم، نمی دانم چگونه این موضوع را به زبان ساده برای دو دختر سیزده و هشت ساله ام شرح بدهم.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
* اما خیلی روشن بگویم: اگر کسی بهمن کشیده ای بزند، طرف دیگر صورتم را جلو نمی آورم.
من هم دوست ندارم این کار را بکنی! با این حرفت داری این جمله عیسی مسیح را یادآوری می کنی که «اگر کسی طرف راست صورتت را سیلی زد، طرف چپ صورتت را هم جلو بیاور.» تعبیر و تفسیر این جمله واقعا دشوار است. بعید است به کسی که به صورتت سیلی زده است، جواب دندان شکنی ندهی، اما جلو آوردن طرف دیگر صورت مثل نوعی تشویق به خشونت است. ما از یک لحاظ مطمئنیم: عیسی با این حرفش می خواهد از مهاجم تقلید نکنی. وقتی مثل مهاجم رفتار نمی کنی، داری یکی از نیرومندترین شیوه های خشونت را نابود می کنی. این شیوه نیرومند، تقلید است. از طرف دیگر، بین این جمله و این حکم انجیل که رعایتش خیلی سخت است، ارتباط وجود دارد: «دشمنانتان را دوست بدارید.» این حکم را مارتین لوتر کینگ چنین بازگفته است: «با دشمنان خود مبارزه کنید، اما به آنان احترام بگذارید.»
این کتاب با ۶۰ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۶ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما