به گزارش خبرنگار مهر، نشر هرمس به تازگی کتاب «فلسفه پسین ویتگنشتاین» نوشته اسوالت هنفلینگ را با ترجمه مینو حجت در گروه کتاب های فلسفی خود منتشر کرده و به سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آورده است. این کتاب صد و بیست و هفتمین عنوان از مجموعه «فلسفه و کلام» این ناشر است.
این کتاب برای ارائه بحثی کلی درباره اندیشه های ویگنشتاین به ویژه فلسفه پسین و دارای نفوذ این فیلسوف نوشته شده است. به تعبیر این نویسنده، هدف از نوشتن کتاب پیش رو، همین بوده است نه طرح مضمون یا مدعایی جدید که از نظر شارحان پیشین، پنهان مانده باشد. هنفلینگ نوشته است که با وجود چنین قصد و نیتی، هنگام نگارش کتاب به این برداشت رسیده که یک جنبه ویژه از فکر ویتگنشتاین بسیار مهم است و بدفهمی های گوناگون از طرف خوانندگان متخصص و عادی، و همچنین از جانب مخالفان و موافقان نگرش های او، تا حد زیادی در نوعی قصور در دریافت این جنبه از فکر او، یا کنار آمدن با آن ریشه دارد. ویتگنشتاین ترسش از این که اثرش به طور گسترده بد فهمیده شود، بیش از یک بار بیان داشته است.
نسخه اصلی این کتاب در سال ۱۹۸۹ منتشر شده و ۸ فصل دارد که عناوین شان به ترتیب عبارت است از: درآمد، رساله و «ذات زبان انسانی»، معناوکاربرد، «تبیین ها به پایان می رسند»، زبان و خصوصی بودن تجربه، بازی های زبانی و عینیت، معرفت،یقینوشک، نتیجه گیری. پس از این فصول هم یادداشت ها و ارجاعات، نمایه اعلام و موضوعات و نمایه ارجاع به آثار ویتگنشتاین درج شده است.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
به یک معنا، هدف ویتگنشتاین پسین فروتنانه تر از هدف ویتگنشتاین پیشین بود. او نمی خواهد نظریه برتر دیگری عرضه کند؛ به جای اینکه سعی کند کاری را که قبلا به آن مبادرت ورزیده بود بهتر انجام دهد، «هر تبیینی را به کلی کنار می گذارد» و خود را به «توصیف صرف» محدود می کند. این «فروتنی» بر معنای «متعیّن» هم اثر می گذارد. مورد فروشنده را دوباره در نظر بگیرید. آیا واقعا معنای گزاره او متعیّن بود؟ هرچه باشد، درجه دقیقی از رنگ قرمز مشخص نشده بود، و واژه «سیب» انواع قابل ملاحظه ای از میوه ها را تحت پوشش قرار می دهد.
این کتاب با ۳۱۴ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۵ هزار تومان به چاپ رسیده و عرضه شده است.
نظر شما